Ruski ražnjić s krem-umakom od votke
Recept iz: Sara La Fountain

Sarin je otac Amerikanac francuskog podrijetla i vlasnik obiteljskog restorana i hotela u New Yorku, a majka joj je Finkinja i umjetnica po zanimanju. Nakon što su joj se roditelji rastali, Sara se preselila s majkom u Finsku. Kulinarstvo je studirala na Američkom kulinarskom institutu, svjetski poznatoj kuharskoj školi u New Yorku, istodobno radeći u lokalnom restoranu. Nakon povratka u Finsku Sara je pokrenula vlastiti posao i uskoro su je primijetili finski mediji. Otada je napisala brojne kolumne u finskim i međunarodnim časopisima i novinama.
Sastojci
- 200 g medvjeđe pečenke
- 350 g janjetine (noga)
- sol
- 2 dl vrhnja
- 0.5 dl votke
- 3 čajne žličice senfa dijon (”Provencale”)
- 1 luk narezan
- 25 čajne žličice češnjaka naribanog
- 15 čajna žličica meda
- 3 žlice brusnica
- ½ pakiranja slanine nasjeckana na sitne komade
- sol
- narezano začinsko bilje
- brusnica
Priprema
- 1. Narezati meso na manje komade, posoliti i kratko prepržiti na tavi. Izbosti meso i peći u pećnici na 175 °C 8 minuta.
- 2. Ispržiti luk i češnjak u posudi. Dodati votku i ostaviti da se malo dinsta. Dodati vrhnje, med, senf i sol. Pričekati da se umak zgusne.
- 3. Ispržiti slaninu dok ne postane hrskava. Poslužiti ražanj s umakom, narezanim začinskim biljem, prženom slaninom i brusnicama.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Sara La Fountain
Palačinke blini s ikrom i gljivama
Recepti Sara La Fountain
Haringa na raži i kanape od slada
Recepti Sara La Fountain
Patka s bobicama i korom od papra
Recepti Sara La Fountain
Mesna štruca s brusnicom
Recepti Sara La Fountain
Sladoled na štapiću od divljih bobica
Recepti Sara La Fountain
Salata od hladno dimljenog mesa losa
Recepti Sara La Fountain
Mali kolačići od borovnica
Recepti Sara La Fountain
Karelijska pita
Recepti Sara La Fountain
Sob s umakom od slanog sladića
Recepti Sara La Fountain
Bakini kolačići od zobi i bobica