Ruski ražnjić s krem-umakom od votke

Sarin je otac Amerikanac francuskog podrijetla i vlasnik obiteljskog restorana i hotela u New Yorku, a majka joj je Finkinja i umjetnica po zanimanju. Nakon što su joj se roditelji rastali, Sara se preselila s majkom u Finsku. Kulinarstvo je studirala na Američkom kulinarskom institutu, svjetski poznatoj kuharskoj školi u New Yorku, istodobno radeći u lokalnom restoranu. Nakon povratka u Finsku Sara je pokrenula vlastiti posao i uskoro su je primijetili finski mediji. Otada je napisala brojne kolumne u finskim i međunarodnim časopisima i novinama. 

 

Sastojci

  • 200 g medvjeđe pečenke
  • 350 g janjetine (noga)
  • sol
  • 2 dl vrhnja
  • 0.5 dl votke
  • 3 čajne žličice senfa dijon (”Provencale”)
  • 1 luk narezan
  • 25 čajne žličice češnjaka naribanog
  • 15 čajna žličica meda
  • 3 žlice brusnica
  • ½ pakiranja slanine nasjeckana na sitne komade
  • sol
  • narezano začinsko bilje
  • brusnica

Priprema

  • 1. Narezati meso na manje komade, posoliti i kratko prepržiti na tavi. Izbosti meso i peći u pećnici na 175 °C 8 minuta.
  • 2.  Ispržiti luk i češnjak u posudi. Dodati votku i ostaviti da se malo dinsta. Dodati vrhnje, med, senf i sol. Pričekati da se umak zgusne.
  • 3. Ispržiti slaninu dok ne postane hrskava. Poslužiti ražanj s umakom, narezanim začinskim biljem, prženom slaninom i brusnicama.

Povezani recepti

Vidi sve