Opis
Priprema:
1. Narezati meso na manje komade, posoliti i kratko prepržiti na tavi. Izbosti meso i peći u pećnici na 175 °C 8 minuta.
2. Ispržiti luk i češnjak u posudi. Dodati votku i ostaviti da se malo dinsta. Dodati vrhnje, med, senf i sol. Pričekati da se umak zgusne.
3. Ispržiti slaninu dok ne postane hrskava. Poslužiti ražanj s umakom, narezanim začinskim biljem, prženom slaninom i brusnicama.
Sastojci
Ražanj
- 200 g medvjeđe pečenke
- 350 g janjetine (noga)
- sol
Umak
- 2 dl vrhnja
- 0.5 dl votke
- 3 čajne žličice senfa dijon (”Provencale”)
- 1 luk
- narezan
- 2
- 5 čajne žličice češnjaka
- naribanog
- 1
- 5 čajna žličica meda
- 3 žlice brusnica
- ½ pakiranja slanine
- nasjeckana na sitne komade
- sol
Ukrašavanje
- narezano začinsko bilje
- brusnica