Ruski ražnjić s krem-umakom od votke

Ruski ražnjić s krem-umakom od votke

Opis

Priprema:

1. Narezati meso na manje komade, posoliti i kratko prepržiti na tavi. Izbosti meso i peći u pećnici na 175 °C 8 minuta.

2.  Ispržiti luk i češnjak u posudi. Dodati votku i ostaviti da se malo dinsta. Dodati vrhnje, med, senf i sol. Pričekati da se umak zgusne.

3. Ispržiti slaninu dok ne postane hrskava. Poslužiti ražanj s umakom, narezanim začinskim biljem, prženom slaninom i brusnicama. 

Sastojci

Ražanj

  • 200 g medvjeđe pečenke
  • 350 g janjetine (noga)
  • sol

Umak

  • 2 dl vrhnja
  • 0.5 dl votke
  • 3 čajne žličice senfa dijon (”Provencale”)
  • 1 luk
  • narezan
  • 2
  • 5 čajne žličice češnjaka
  • naribanog
  • 1
  • 5 čajna žličica meda
  • 3 žlice brusnica
  • ½ pakiranja slanine
  • nasjeckana na sitne komade
  • sol

Ukrašavanje

  • narezano začinsko bilje
  • brusnica

Povezani recepti