Rolice s kobasicom char siu
Recept iz: Donal Skehan
Donal Skehan obišao je azijske zemlje kako bi vam donio najbolje recepte tog područja!
Sastojci
- 1 žlica biljnog ulja
- 1 luk, nasjeckan na kockice
- 4 češnja češnjaka, nasjeckana
- 5 cm korijena đumbira, oguljenog i sitno naribanog
- 2 žličice kineske mješavine pet začina (mljeveni zvjezdasti anis, klinčić, cejlonski cimet, sečuanski papar i sjemenke komorača)
- 100 ml paste od zdrobljene fermentirane soje
- 2 žlice meda
- 400 g svježih kobasica od svinjetine, bez crijeva
- 400 g mljevene svinjetine
- 2 x 325 g pakiranja lisnatog tijesta
- 1 jaje, blago umućeno
- 1 žlica bijelih sjemenki sezama, prepečenih
- 1 žlica sjemenki crnog sezama
Priprema
- 1. Pećnicu s kruženjem zraka zagrijte na 180 °C.
- 2. U neprianjajućoj tavi na srednje jakom plamenu zagrijte ulje. Dodajte luk i pirjajte ga dok ne omekša. Sklonite ga s plamena i ostavite da se ohladi.
- 3. Meso kobasica izvadite iz crijeva pa u zdjeli dobro pomiješajte s mljevenom svinjetinom, pirjanim lukom, sitno naribanim đumbirom i češnjakom, mješavinom pet začina, pastom od fermentirane soje i medom.
- 4. Dva velika lima obložite papirom za pečenje. Nadjev od svinjetine podijelite na četiri dijela. Razvaljajte lisnato tijesto pa svako pakiranje prerežite po duljini da dobijete četiri kore. Kore koje trenutačno ne upotrebljavate odložite u hladnjak da ostanu hladne.
- 5. Po sredini kore nanesite deblji sloj četvrtine nadjeva. Rubove kore premažite s malo umućenog jajeta. Nadjev preklopite prvom stranom kore pa umućenim jajetom premažite rub koji je sada na vrhu. Potom preklopite drugu stranu kore, pazeći da se rubovi tijesta preklapaju. Trebate dobiti dugačku rolu punjenu mesom. Preokrenite je tako da preklopljeni rubovi budu s donje strane role pa premažite umućenim jajetom. Postupak ponovite s tri preostale kore tijesta pa role na 15 minuta odložite u hladnjak.
- 6. Svaku rolu punjenu mesom narežite na 6 komada podjednake veličine. Dobivene rolice premažite s malo umućenog jajeta pa pospite prstohvatom bijelih i crnih sjemenki sezama.
- 7. Rolice pecite 25-30 minuta na dvije gornje police pećnice dok ne postanu zlatne i hrskave. Izvadite ih iz pećnice i poslužite.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Michel Albert Roux
Janjeća rebrica s ljetnim povrćem
Recepti Michel Albert Roux
Tatarski odrezak
Recepti Michel Albert Roux
Biserke s maslinama
Recepti Michel Albert Roux
Pečeni zec s timijanom
Recepti Ainsley Harriott
Janjeći kotleti i ražnjići s cherry rajčicama
Recepti Ainsley Harriott
Azijski popečci od janjetine na zapečenoj manioki
Recepti Curtis Stone
Aromatični janjeći kotleti s umakom od octa i metvice te popečcima od tikvice i fete
Recepti Nadiya Hussain
Janjeća rebarca
Recepti Nico Reynolds
Jerk marinada
Recepti Nico Reynolds
Tacosi s odreskom sa žara, ljutim umakom od pečenog povrća te salsom od zapečenog kukuruza i fete