Opis

Način pripreme

Stavite tunu u lonac sa solju i paprom te dodajte dovoljno vode da je prekrije. Stavite lonac na srednje jaku vatru i ostavite dok se tuna dobro ne skuha. Ocijedite je i ostavite po strani.

Stavite krumpire u lonac i dodajte dovoljno vode da ih prekrije. Neka zakipi pa kuhajte dok se krumpir nije skuhao do kraja. Maknite s vatre, ocijedite i ogulite krumpire. Ostavite po strani, a napravite tijesto, istucite brašno, jaja i mlijeko dok ne postane glatko i bez grudica. Ostavite po strani 10 minuta dok ne bude spremno za prženje.

Pomiješajte kuhanu tunu i krumpire u zdjeli i zgnječite dok ne postane glatka i relativno suha. Začinite solju i paprom.

Zagrijte ulje u tavi na jakoj vatri. Kad postane vruće, dodajte papar, čili, luk i lišće curryja te pržite dok luk ne posmeđi. Maknite s vatre i umiješajte u smjesu ribe i krumpira. Ostavite po strani.

Za palačinke zagrijte ulje u teflonskoj tavi na jakoj vatri. kad ulje postane vruće, kutljačom izdvojite smjesu u tavu i nagnite je da se sve obloži.  

Kad je palačinka spremna da se odvoji od tave, preokrenite je I ispecite I drugu stranu. Ne želite da palačinka bude hrskava, treba biti mekana da se svija bez trganja. Ponovite s preostalom smjesom. Kad se iskoristi sva smjesa, ostavite palačinke po strani.

Istucite brašno, jaja i vodu zajedno pa ostavite po strani.

Sad ste spremni da sklapate rolice. Položite palačinku I malu količinu smjese ribe i krumpira stavite na sredinu palačinke. Polovicu jajeta stavite povrh. Presavijte svaku stranu palačinke prema sredini kako bi se napravio četvrtasti smotuljak. Pomoću smjese od jajeta i brašna zalijepite rubove ako to bude potrebno. Ponovite s preostalim palačinkama i nadjevom.

Obložite rolicu smjesom brašna i jaja, a zatim uvaljajte u krušne mrvice. Ponovite s preostalim rolicama i ostavite sa strane dok ne budu spremne za prženje.

Da ispržite rolice, zagrijte ulje u loncu na jakoj vatri dok se ne počne dimiti. Dodajte rolice jednu po jednu i pržite dok ne postanu hrskave i zlatne. Izvadite iz ulja I ocijedite na kuhinjskom ubrusu.

Poslužite uz pivo.

Sastojci

  • 200g tune/tune iz konzerve
  • 400g krumpira, krupno narezanog
  • ½ žličice soli
  • 1 žlica grubo mljevenog papra

Za temperirane začine:

  • 100ml ulja
  • 1 žličica papra
  • 2 čilija, sitno sjeckana
  • 1 mali luk, oguljen i sitno sjeckan
  • 1 grančica lišća curryja
  • 4 tvrdo kuhana jajeta, oguljena i prepolovljena po dužini.
  • 300ml ulja za prženje

Za palačinke:

  • 128 g brašna
  • 2 jajeta
  • 300ml mlijeka
  • ulje za prženje
  • smjesa mrvica
  • 128 g brašna
  • 4 jajeta
  • 100ml vode

Povezani recepti