Rolice od jaja
Recept iz: Peter Kuruvita

Sastojci
- 200g svježe tunjevine ili tunjevine iz konzerve
- 400g krumpira, grubo nasjeckanog
- ½ čajne žličice soli
- 1 jušna žlica papra, grubo mljevenog
- Za otopljene začine:
- 100ml ulja
- 1 čajna žličica papra
- 2 čili papričice, sitno nasjeckane
- 1 mali luk, oguljen i sitno nasjeckan
- 1 grančica lista curryja
- 4 jajeta, tvrdo kuhana, oljuštena i narezana na polovice po dužini
- 300ml ulja za prženje
- Za palačinke:
- 128 g brašna
- 2 jajeta
- 300ml mlijeka
- ulje za prženje
- smjesa mrvica
- 128 g brašna
- 4 jajeta
- 100ml vode
- 300g krušnih mrvica
Priprema
- Staviti tunjevinu u posudu sa solju i paprom i uliti dovoljno vode da se riba prekrije. Staviti posudu na srednju vatru i ostaviti dok se tunjevina ne skuha. Ocijediti i ostaviti sa strane.
- Staviti krumpir u posudu i uliti dovoljno vode da se prekriju. Prokuhati vodu i ostaviti da se kuha dok se krumpir ne skuha. Skinuti s vatre, ocijediti i oguliti krumpire. Ostaviti sa strane.
- Za tijesto, umutiti brašno i jaja i mlijeko dok se ne dobije glatka smjesa. Ostaviti sa strane 10 minuta do prženja.
- Pomiješati tunjevinu i krumpir u posudi i zgnječiti dok se ne dobije glatka, ali suha masa. Začiniti solju i paprom.
- Zagrijati ulje u tavi na visokoj vatri. Kada se ulje zagrije, dodati papar, čili, luk i listove curryja i pržiti dok luk ne posmeđi. Skinuti s vatre i pomiješati sa smjesom ribe i krumpira. Ostaviti sa strane.
- Za palačinke, zagrijati ulje u teflonskoj tavi na jakoj vatri. Kada se ulje zagrije, uliti punu kutljaču smjese u tavu i nagnuti tavu da se ravnomjerno rasporedi.
- Kada se palačinka ispeče dovoljno, skinuti je s tave i okrenuti je na drugu stranu. Palačinka ne treba postati hrskava, trebala bi biti dovoljno mekana da se savije bez pucanja. Ponoviti s preostalom smjesom. Kada je sva smjesa potrošena, staviti palačinke sa strane.
- Umutiti brašno, jaja i vodu i ostaviti sa strane.
- Sada je sve spremno za sastavljanje rolica. Položiti palačinku i staviti malo ribe i smjese s krumpirom u sredinu. Staviti polovicu jajeta odozgo. Saviti sve strane palačinke prema sredini kako bi se dobio četvrtasti paketić. Ako je potrebno, pomoću smjese jajeta i brašna zalijepiti rubove. Ponoviti postupak s preostalim palačinkama i punjenjem.
- Uvaljati rolicu u jaja, zatim u brašno i na kraju u krušne mrvice. Ponoviti s preostalim rolicama i ostaviti ih sa strane spremne za prženje.
- Da bi se rolica ispekle, zagrijati ulje u posudi na jakoj vatri dok se ne počne dimiti. Ubaciti jednu po jednu rolicu i pržiti dok ne postanu hrskave i zlatne. Izvaditi ih iz ulja i ocijediti na kuhinjskom papiru.
- Poslužiti s pivom.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Annabel Langbein
Pita sa slaninom i jajima
Recepti Mary Berry
Gratinirani komorač i krumpir
Recepti Ainsley Harriott
Tjestenina s morskim plodovima, čilijem i cherry rajčicama
Recepti Mary Berry
Terina s lososom i šparogama
Recepti Mary Berry
Losos en croute sa crvenim pestom i pečenim povrćem
Recepti Mary Berry
Pečeni goveđi file u umaku od pečenog češnjaka i senfa
Recepti Mary Berry
Ljetna dimljena šunka glazirana javorom sa svježim marelicama i začinom od đumbira
Recepti Mary Berry
Fileti lososa s umakom od začinskog bilja, prepeličjim jajima i šparogama
Recepti Mary Berry
Tartovi s kozjim sirom i ljutikom
Recepti Jolanta Delibozova
Riba s pastom od maslina i mozzarellom