Rolice od jaja

Rolice od jaja

Priprema

  • Staviti tunjevinu u posudu sa solju i paprom i uliti dovoljno vode da se riba prekrije. Staviti posudu na srednju vatru i ostaviti dok se tunjevina ne skuha. Ocijediti i ostaviti sa strane.
  • Staviti krumpir u posudu i uliti dovoljno vode da se prekriju. Prokuhati vodu i ostaviti da se kuha dok se krumpir ne skuha. Skinuti s vatre, ocijediti i oguliti krumpire. Ostaviti sa strane.
  • Za tijesto, umutiti brašno i jaja i mlijeko dok se ne dobije glatka smjesa. Ostaviti sa strane 10 minuta do prženja.
  • Pomiješati tunjevinu i krumpir u posudi i zgnječiti dok se ne dobije glatka, ali suha masa. Začiniti solju i paprom.
  • Zagrijati ulje u tavi na visokoj vatri. Kada se ulje zagrije, dodati papar, čili, luk i listove curryja i pržiti dok luk ne posmeđi. Skinuti s vatre i pomiješati sa smjesom ribe i krumpira. Ostaviti sa strane.
  • Za palačinke, zagrijati ulje u teflonskoj tavi na jakoj vatri. Kada se ulje zagrije, uliti punu kutljaču smjese u tavu i nagnuti tavu da se ravnomjerno rasporedi.
  • Kada se palačinka ispeče dovoljno, skinuti je s tave i okrenuti je na drugu stranu. Palačinka ne treba postati hrskava, trebala bi biti dovoljno mekana da se savije bez pucanja. Ponoviti s preostalom smjesom. Kada je sva smjesa potrošena, staviti palačinke sa strane.  
  • Umutiti brašno, jaja i vodu i ostaviti sa strane.
  • Sada je sve spremno za sastavljanje rolica. Položiti palačinku i staviti malo ribe i smjese s krumpirom u sredinu. Staviti polovicu jajeta odozgo. Saviti sve strane palačinke prema sredini kako bi se dobio četvrtasti paketić. Ako je potrebno, pomoću smjese jajeta i brašna zalijepiti rubove. Ponoviti postupak s preostalim palačinkama i punjenjem.
  • Uvaljati rolicu u jaja, zatim u brašno i na kraju u krušne mrvice. Ponoviti s preostalim rolicama i ostaviti ih sa strane spremne za prženje.
  • Da bi se rolica ispekle, zagrijati ulje u posudi na jakoj vatri dok se ne počne dimiti. Ubaciti jednu po jednu rolicu i pržiti dok ne postanu hrskave i zlatne. Izvaditi ih iz ulja i ocijediti na kuhinjskom papiru.
  • Poslužiti s pivom.

Sastojci

  • 200g svježe tunjevine ili tunjevine iz konzerve
  • 400g krumpira, grubo nasjeckanog
  • ½ čajne žličice soli
  • 1 jušna žlica papra, grubo mljevenog  

Za otopljene začine:

  • 100ml ulja
  • 1 čajna žličica papra
  • 2 čili papričice, sitno nasjeckane  
  • 1 mali luk, oguljen i sitno nasjeckan  
  • 1 grančica lista curryja 
  • 4 jajeta, tvrdo kuhana, oljuštena i narezana na polovice po dužini 
  • 300ml ulja za prženje

Za palačinke:

  • 128 g brašna  
  • 2 jajeta
  • 300ml mlijeka
  • ulje za prženje
  • smjesa mrvica
  • 128 g brašna  
  • 4 jajeta
  • 100ml vode
  • 300g krušnih mrvica

Povezani recepti