Rolada Pavlova s jagodama i laticama ruže

Rolada Pavlova s jagodama i laticama ruže

Opis

Korak 1: ušećerene latice ruže

Zagrijte pećnicu na 50° C.

Odrežite stabljiku s ružom. Čvrsto držite stabljiku jednom rukom, a drugom nježno povucite središte cvijeta. Stavite najljepše latice na lim obložen papirom za pečenje. Istucite bjelanjke s malo vode. Na obje strane latica nanesite tanak sloj bjelanjka. Latice ravnomjerno pospite šećerom. Stavite latice na prste i otresite višak šećera. Osušite latice u pećnici preko noći.

 Korak 2: napravite meringu

Zagrijte pećnicu na 150° C.Dodajte bjelanjke u čistu, suhu posudu. Istucite bjelanjke sa smeđim šećerom do se ne formiraju čvrsti vrhovi. Dodajte kukuruzni škrob i ocat. Sve zajedno promiješajte. Pjena je spremna kad zdjelu možete okrenuti, a da vam tučeni bjelanjak ne ispadne.Rasporedite pjenu u pravokutnik na lim obložen papirom za pečenje. Pecite pjenu u pećnici oko 20-30 minuta.

Korak 3: ukrašavanje

Istucite šlag, mascarpone i šećer dok ne postane čvrsta smjesa. Uklonite krunice s jagoda i narežite jagode na četvrtine. Premažite meringu kremom od mascarponea, a na vrh rasporedite 2/3 jagode. Zarolajte premazanu meringu i rasporedite ostatak vrhnja po roladi od pavlove. Pospite pistacije po vrhu. Ukrasite ostatkom jagoda, ušećerenim laticama ruže i listićima mente.

 

Savjet: U receptu Eton Mess-a s pjenom od mente i crvenim voćem, Rudolph radi umak od jagoda koji je vrlo dobar za preliti preko pavlove.

Sastojci

Ušećerene  latice ruže

  • 20 latica ruže (1 ruža)
  • 1 bjelanjak
  • Krupni šećer za posipanje

 Šaum

  • 6 bjelanjaka
  • 200 bijelog šećera
  • 1 žlica kukuruznog brašna
  • 1 žlica octa

Ukrašavanje

  • 125 ml šlaga
  • 125 g mascarponea
  • 1 žlica šećera
  • 150 g jagoda
  • 20 g pistacija
  • 3 grančice mente

Povezani recepti