Rolada od jastoga s bosiljkom i narančom
Recept iz: Nathan Outlaw
Priprema:
Jastog
1. Da biste skuhali jastoga, u loncu prokuhajte vrlo slanu vodu.
2. Odrežite rep i kliješta.
3. Ubacite kliješta u kipuću vodu i namjestite tajmer na 2 minute.
4. Zatim ubacite rep i ponovno namjestite tajmer na 4 minute.
5. Odmah izvadite jastoga iz lonca.
6. Kada se jastog dovoljno ohladi da ga možete držati u ruci, donjom oštricom noža rastvorite oklop na mjestu gdje se spajaju kliješta i članci. Izvadite meso iz oklopa.
7. Čvrsto držite rep objema rukama, pritisnite ga da pukne, postavite ruke s obje strane jastoga i rastvorite ga.
8. Razrežite meso po sredini pod kutom kako biste uklonili utrobu.
9. U zdjeli pomiješajte meso iz kliješta i repa.
10. Dodajte bosiljak i potočarku.
11. Dodajte komadiće naranče.
Majoneza
12. Istucite žumanjke u zdjeli te uza stalno miješanje isprva dodajte kap po kap ulja, a zatim ravnomjernim mlazom dok se sve ne poveže.
13. Dodajte 1 veliku žlicu octa od bijelog vina.
13. Na kraju, u meso raka umiješajte majonezu.
14. Poslužite u običnoj ili žemlji za hot-dog.
Sastojci
- Sastojci800 g jastoga skuhanog i očišćenog 1 naranča 1 vezice bosiljka 1 vezica potočarke 7 malih žemljiZa majonezu2 žumanjka 200 ml suncokretova ulja 1 velika žlica soli 1 velika žlica papra sol i papar
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Tartovi s kozjim sirom i ljutikom
Recepti Mary Berry
Kolačići od jabuka i badema
Recepti Ainsley Harriott
Kruh s češnjakom
Recepti Ainsley Harriott
Kolačići od kokosa i limete
Recepti Mary Berry
15-minutna tjestenina
Recepti Donal Skehan
Kocke od rižinih pahuljica i pereca
Recepti Donal Skehan
Pečeni krumpir
Recepti Donal Skehan
Pikantna migas jaja
Recepti Donal Skehan
Hrskavi sendvič s piletinom
Recepti Nathan Outlaw
Skuša s čili papričicama i zelenim umakom