Rolada od jastoga s bosiljkom i narančom

Priprema:

Jastog  

1. Da biste skuhali jastoga, u loncu prokuhajte vrlo slanu vodu.

2. Odrežite rep i kliješta.

3. Ubacite kliješta u kipuću vodu i namjestite tajmer na 2 minute.

4. Zatim ubacite rep i ponovno namjestite tajmer na 4 minute.  

5. Odmah izvadite jastoga iz lonca.

6. Kada se jastog dovoljno ohladi da ga možete držati u ruci, donjom oštricom noža rastvorite oklop na mjestu gdje se spajaju kliješta i članci. Izvadite meso iz oklopa.

7. Čvrsto držite rep objema rukama, pritisnite ga da pukne, postavite ruke s obje strane jastoga i rastvorite ga.

8. Razrežite meso po sredini pod kutom kako biste uklonili utrobu.  

9.  U zdjeli pomiješajte meso iz kliješta i repa.

10. Dodajte bosiljak i potočarku.

11. Dodajte komadiće naranče.  

Majoneza

12. Istucite žumanjke u zdjeli te uza stalno miješanje isprva dodajte kap po kap ulja, a zatim ravnomjernim mlazom dok se sve ne poveže.

13. Dodajte 1 veliku žlicu octa od bijelog vina.  

13. Na kraju, u meso raka umiješajte majonezu.

14. Poslužite u običnoj ili žemlji za hot-dog.  

Sastojci

  • Sastojci800 g jastoga skuhanog i očišćenog 1 naranča 1 vezice bosiljka 1 vezica potočarke 7 malih žemljiZa majonezu2 žumanjka 200 ml suncokretova ulja 1 velika žlica soli 1 velika žlica papra sol i papar

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve