Rösti-quiche od batata

Rösti-quiche od batata

Opis

Priprema

·        Zagrijte pećnicu na 180 °C.
·        Batate ogulite i naribajte grubim ribežom. Naribanu batatu rasporedite po dnu kalupa obloženim papirom za pečenje.
·        Naribanu batatu poprskajte maslinovim uljem i pospite soli i paprom. Dobro pritisnite smjesu i pecite u pećnici oko 20 minuta.
·        Luk i češnjak ogulite i nasjeckajte.
·        U loncu zagrijte malo ulja i pržite luk i češnjak oko 3 minute.
·        Bukovače nakidajte na velike komade i dodajte u lonac. Posolite i začinite svježe mljevenim paprom.
·        Sušene rajčice nasjeckajte i sa špinatom stavite u lonac. Poklopite lonac i kuhajte nekoliko minuta.
·        Umiješajte leću i maknite lonac s vatre.

Izmutite jaja i dodajte jogurt. Posolite i popaprite.
Kozji sir narežite na kockice i dodajte smjesi od jaja.
Peršinov list nasjeckajte i dodajte smjesi od jaja.
Prženo povrće rasporedite po batati. Prelijte smjesom od jaja.
Naribajte parmezan i rasporedite ga po quicheu. Pecite quiche oko 20 minuta u pećnici i poslužite ga cijeloga.

    Sastojci

    Sastojci

    • 3 batate
    • 1 glavica luka
    • 2 češnja češnjaka
    • 200 g bukovača
    • 100 g sušenih rajčica
    • 150 g svježeg špinata
    • 300 g konzervirane leće
    • 4 jaja
    • 200 ml jogurta
    • 75 g kozjeg sira s korom
    • pola svežnja peršinova lista
    • 75 g parmezana

    Dodatne potrepštine

    • grubi ribež
    • biljno ulje
    • kalup s odvojivim dnom promjera 24 cm
    • papir za pečenje