Rösti-quiche od batata

Priprema

·        Zagrijte pećnicu na 180 °C.
·        Batate ogulite i naribajte grubim ribežom. Naribanu batatu rasporedite po dnu kalupa obloženim papirom za pečenje.
·        Naribanu batatu poprskajte maslinovim uljem i pospite soli i paprom. Dobro pritisnite smjesu i pecite u pećnici oko 20 minuta.
·        Luk i češnjak ogulite i nasjeckajte.
·        U loncu zagrijte malo ulja i pržite luk i češnjak oko 3 minute.
·        Bukovače nakidajte na velike komade i dodajte u lonac. Posolite i začinite svježe mljevenim paprom.
·        Sušene rajčice nasjeckajte i sa špinatom stavite u lonac. Poklopite lonac i kuhajte nekoliko minuta.
·        Umiješajte leću i maknite lonac s vatre.

Izmutite jaja i dodajte jogurt. Posolite i popaprite.
Kozji sir narežite na kockice i dodajte smjesi od jaja.
Peršinov list nasjeckajte i dodajte smjesi od jaja.
Prženo povrće rasporedite po batati. Prelijte smjesom od jaja.
Naribajte parmezan i rasporedite ga po quicheu. Pecite quiche oko 20 minuta u pećnici i poslužite ga cijeloga.

    Sastojci

    • Sastojci 3 batate 1 glavica luka 2 češnja češnjaka 200 g bukovača 100 g sušenih rajčica 150 g svježeg špinata 300 g konzervirane leće 4 jaja 200 ml jogurta 75 g kozjeg sira s korom pola svežnja peršinova lista 75 g parmezanaDodatne potrepštine grubi ribež biljno ulje kalup s odvojivim dnom promjera 24 cm papir za pečenje

    Priprema