Rösti-quiche od batata
Priprema
·
Zagrijte pećnicu na 180 °C.
·
Batate ogulite i naribajte grubim ribežom.
Naribanu batatu rasporedite po dnu kalupa obloženim papirom za pečenje.
·
Naribanu batatu poprskajte maslinovim uljem i
pospite soli i paprom. Dobro pritisnite smjesu i pecite u pećnici oko 20
minuta.
·
Luk i češnjak ogulite i nasjeckajte.
·
U loncu zagrijte malo ulja i pržite luk i
češnjak oko 3 minute.
·
Bukovače nakidajte na velike komade i dodajte
u lonac. Posolite i začinite svježe mljevenim paprom.
·
Sušene rajčice nasjeckajte i sa špinatom
stavite u lonac. Poklopite lonac i kuhajte nekoliko minuta.
·
Umiješajte leću i
maknite lonac s vatre.
Kozji sir narežite na kockice i dodajte smjesi od jaja.
Peršinov list nasjeckajte i dodajte smjesi od jaja.
Prženo povrće rasporedite po batati. Prelijte smjesom od jaja.
Naribajte parmezan i rasporedite ga po quicheu. Pecite quiche oko 20 minuta u pećnici i poslužite ga cijeloga.
Sastojci
- Sastojci 3 batate 1 glavica luka 2 češnja češnjaka 200 g bukovača 100 g sušenih rajčica 150 g svježeg špinata 300 g konzervirane leće 4 jaja 200 ml jogurta 75 g kozjeg sira s korom pola svežnja peršinova lista 75 g parmezanaDodatne potrepštine grubi ribež biljno ulje kalup s odvojivim dnom promjera 24 cm papir za pečenje