Opis
Priprema
· Zagrijte pećnicu na 180 °C.
· Batate ogulite i naribajte grubim ribežom. Naribanu batatu rasporedite po dnu kalupa obloženim papirom za pečenje.
· Naribanu batatu poprskajte maslinovim uljem i pospite soli i paprom. Dobro pritisnite smjesu i pecite u pećnici oko 20 minuta.
· Luk i češnjak ogulite i nasjeckajte.
· U loncu zagrijte malo ulja i pržite luk i češnjak oko 3 minute.
· Bukovače nakidajte na velike komade i dodajte u lonac. Posolite i začinite svježe mljevenim paprom.
· Sušene rajčice nasjeckajte i sa špinatom stavite u lonac. Poklopite lonac i kuhajte nekoliko minuta.
· Umiješajte leću i maknite lonac s vatre.
Kozji sir narežite na kockice i dodajte smjesi od jaja.
Peršinov list nasjeckajte i dodajte smjesi od jaja.
Prženo povrće rasporedite po batati. Prelijte smjesom od jaja.
Naribajte parmezan i rasporedite ga po quicheu. Pecite quiche oko 20 minuta u pećnici i poslužite ga cijeloga.
Sastojci
Sastojci
- 3 batate
- 1 glavica luka
- 2 češnja češnjaka
- 200 g bukovača
- 100 g sušenih rajčica
- 150 g svježeg špinata
- 300 g konzervirane leće
- 4 jaja
- 200 ml jogurta
- 75 g kozjeg sira s korom
- pola svežnja peršinova lista
- 75 g parmezana
Dodatne potrepštine
- grubi ribež
- biljno ulje
- kalup s odvojivim dnom promjera 24 cm
- papir za pečenje