Ova britanska kuharica i ljubiteljica hrane ujedno je i pobjednica jedne od sezona emisije The Greate British Bake Off.   Sebe opisuje kao jednostavnu ženu koja voli svoju obitelj i hranu, a donosi vam razne ukusne recepte koji će oduševiti vašu obitelj! 

Sastojci

  • 200 g bijele čokolade, grubo narezane (ili čokoladnih gumbića)
  • 2 žlice zlatnog sirupa
  • 130 g neslanog maslaca, dodatni maslac za premazati kalup
  • prstohvat soli
  • ½ žličice mljevenog cimeta
  • 200 g keksa s cimetom (ili običnih)
  • 100 g manjih sljezovih kolačića (pronađete li samo velike, usitnite ih kuhinjskim škarama)
  • 100 g sušenih jabuka, sitno narezanih
  • 50 g grožđica
  • 1 žlica šećera u prahu, za posipanje

Priprema

  • 1. Blago namastite unutrašnjost četvrtastog kalupa za pečenje širine 23 cm. Dno i stranice kalupa obložite papirom za pečenje.
  • 2. U osrednji lonac ulijte oko 2,5 cm vode. Pronađite vatrostalnu zdjelu koja dobro pristaje na vrh lonca. Pazite da dno zdjele ne dodiruje vodu.
  • 3. Lonac premjestite na štednjak i zakuhajte vodu. Smanjite plamen pa u zdjeli otopite čokoladu, zlatni sirup i maslac. Povremeno ih promiješajte, osobito komadiće čokolade, da bolje sjedinite smjesu. Čim smjesa postane glatka i tekuća, sklonite je s plamena i ostavite 10 minuta hladiti.
  • 4. U smjesu umiješajte sol i cimet.
  • 5. Kekse stavite u vrećicu za zamrzavanje pa ih grubo zdrobite valjkom za tijesto. Sadržaj vrećice ispraznite u čokoladnu smjesu. Promiješajte ih. Dodajte sljezove kolačiće, jabuke i grožđice pa ih nastavite miješati dok ih dobro ne obložite.
  • 6. Smjesu izlijte u pripremljeni kalup pa je stražnjom stranom žlice utisnite u kutove i zagladite vrh.
  • 7. Kalup na najmanje sat vremena odložite u hladnjak da se smjesa dobro stegne.
  • 8. Rocky road izvadite iz kalupa i uklonite papir za pečenje. Narežite ga na 18 ploškica i pospite šećerom u prahu.

Povezani recepti

Vidi sve