Opis

Postupak:

Pećnicu zagrijte na 65° C. Prepelice uronite u dimljeno ekstra djevičansko maslinovo ulje, stavite u mali kalup za pečenje, dodajte pola vezice kadulje, ružmarin, papra u zrnu i češnjak. Prekrijte folijom i pecite u pećnici 20-25 minuta.

Zatim u loncu s teškim dnom nježno pržite luk na 25 g maslaca i 20 ml maslinovog ulja, dok ne poprimi zlatnu boju. Dodajte rižu i pecite nekoliko minuta. Dodajte vino i dinstajte dok vino ne ispari. Zatim dodajte zaimaču vrućeg temeljca i kuhajte.

Kada se temeljac upije, dodajte drugu zaimaču temeljca. Nastavite dok rižoto ne postane al dente (otprilike 16-18 minuta). Kada je gotovo, maknite s vatre i dodajte pršut, preostali maslac i parmezan, uz kontinuirano miješanje. Ostavite sa stane jednu minutu.

Prepelice izvadite iz ulja i brzo ih zapecite na vrućoj tavi, kožicom prema dolje, dvije minute. Dodajte sol i papar.

Rižoto poslužite na plitkom tanjuru, na vrh stavite polovicu prepelice, ukrasite prženom kaduljom i dimljenim sirom scamorza.

Sastojci

Sastojci:

  • ¼ luka, sitno sjeckan
  • 100 g maslaca
  • 20 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 300 g dimljene Carnaroli riže za rižoto ili normalne riže
  • 2 prepelice, prepolovljene (prsa i batak zajedno)
  • ½ čaše bijelog vina
  • 1,2 L pilećeg temeljca, vrućeg
  • 80 g pršuta, kockice veličine 1 cm
  • ½ vezice kadulje (pržene)
  • 1 grančica ružmarina
  • ½ glavice češnjaka
  • 1 žličica papra u zrnu
  • 500 ml dimljenog ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 100 g naribanog parmezana
  • 50 g naribanog dimljenog sira scamorze
  • Sol i papar, po želji

Povezani recepti