Rižoto od cikle s feta sirom i lješnjacima
Recept iz: Justine Schofield

Justine Schofield australska je kuharica, autorica i TV voditeljica.
Sastojci
- 3 jušne žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 1 crveni luk, sitno nasjeckan
- 4 češnja crnog češnjaka (ili 2 češnja češnjaka, sitno nasjeckanog)
- 250g arborio riže
- 150ml suhog bijelog vina
- 2 lovorova lista
- 5 grančica majčine dušice
- 750ml povrtnog temeljca
- 500g cikle
- Zlatna cikla, prepečena i ukiseljena
- Lješnjaci
- Feta sir
Priprema
- Ugrijte pećnicu na 190°C.
- Ogulite i narežite ciklu na komade. Prebacite u pliticu za pečenje i pomiješajte s jušnom žlicom maslinovog ulja, prstohvatom soli i papra. Pecite 50 minuta do sat vremena, ili dok se sasvim ne smekša. Izmiksajte u blenderu dok ne postane skroz glatko.
- Ugrijte ulje u tavi na srednjoj vatri. Ubacite luk i pržite 3-5 minuta, ili dok se sasvim ne smekša. Dodajte češnjak i prstohvat soli. Pržite još koju minutu dok se ne smekša. Umiješajte arborio rižu i dobro promiješajte da se sva zrna prekriju rižom.
- Dodajte vino i pržite dok se ne upije. Dodajte lovorove listove, majčinu dušicu i kutlaču povrtnog temeljca. Miješajte dok se tekućina ne upije, pa dodajte još jednu kutlaču. Ponavljajte i miješajte dok ne umiješate sav temeljac. Riža bi trebala biti kremasta, ali još malo al dente. Umiješajte pire od cikle i začinite.
- Za posluživanje, podijelite rižoto po zdjelama, pa na vrh pospite feta sir, lješnjake i zlatnu ciklu.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Justine Schofield
Rižoto od ječma sa škampima
Recepti Justine Schofield
Rižoto od cikle s feta sirom i lješnjacima
Recepti Warren Mendes
Rižoto od piva i kobasice boerewors
Recepti Justine Schofield
Rižoto od cikle s feta sirom i lješnjacima
Recepti Luca Ciano
Rižoto ‘ala puttanesca’ s burrata sirom
Recepti Lora i Stoyan
Složenac od riže i patlidžana
Recepti Adam Liaw
Nasi lemak
Recepti Silvia Colloca
Arancini
Recepti Luca Ciano
Rižoto od prepelica s parmezanom
Recepti Adam Liaw
Pržena riža Yangzhou