Rižoto cacio e pepe
Recept iz: Mark Moriarty
Mark Moriarty je zvijezda u kulinarskom svijetu koja je radila u poznatom Greenhouse restoranu u Dublinu i proglašen je mladim kuharom godine Svjetske organizacije San Pellegrino. Njegov inovativni i kreativni pristup hrani donio mu je mjesto na Forbesovoj 30under30 listi.
Sastojci
- 160 g riže arborio
- 2 ljutike
- 1 češanj češnjaka
- 300 ml suhog bijelog vina
- 800 ml toplog pilećeg temeljca
- 1 žličica crnog papra
- 50 g parmezana
- 20 g maslaca
Priprema
- 1. Na zagrijano maslinovo ulje stavite pirjati ljutike i češnjak.
- 2. Kad omekšaju, začinite solju, smanjite vatru i dodajte rižu da se pirja oko jedne minute.
- 3. Zatim pojačajte vatru i ulijte bijelo vino.
- 4. Kad se reducira, polako dodajte pileći temeljac i nakon 12 - 13 minuta bi riža trebala dovoljno omekšati.
- 5. Na kraju pospite naribanim sirom, začinite paprom i stavite malo maslaca.
- 6. Sve dobro promiješajte i pustite da rižoto odstoji oko 2 minute. Provjerite treba li dodati začina, prelijte sokom od limuna i poslužite toplo.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Warren Mendes
Rižoto od piva i kobasice boerewors
Recepti Mark Moriarty
Tjestenina s raguom od bijelih kobasica
Recepti Lora i Stoyan
Paella s piletinom i kozicama
Recepti Lora i Stoyan
Kabulski pilav
Recepti Lora i Stoyan
Sholezard
Recepti Lora i Stoyan
Orzo sa špinatom i sirom
Recepti Luca Ciano
Čips od riže i sipinog crnila s tučenom ricottom
Recepti Donal Skehan
Tjestenina sa slaninom i kupusom
Recepti Laura Cassai
Kaneloni s pirjanim mesom
Recepti Laura Cassai
Smeđe rižine spirale s raguom od patlidžana