Mark Moriarty je zvijezda u kulinarskom svijetu koja je radila u poznatom Greenhouse restoranu u Dublinu i proglašen je mladim kuharom godine Svjetske organizacije San Pellegrino. Njegov inovativni i kreativni pristup hrani donio mu je mjesto na Forbesovoj 30under30 listi.

 

Sastojci

  • 160 g riže arborio
  • 2 ljutike
  • 1 češanj češnjaka
  • 300 ml suhog bijelog vina
  • 800 ml toplog pilećeg temeljca
  • 1 žličica crnog papra
  • 50 g parmezana
  • 20 g maslaca

Priprema

  • 1. Na zagrijano maslinovo ulje stavite pirjati ljutike i češnjak.
  • 2. Kad omekšaju, začinite solju, smanjite vatru i dodajte rižu da se pirja oko jedne minute.
  • 3. Zatim pojačajte vatru i ulijte bijelo vino.
  • 4. Kad se reducira, polako dodajte pileći temeljac i nakon 12 - 13 minuta bi riža trebala dovoljno omekšati.
  • 5. Na kraju pospite naribanim sirom, začinite paprom i stavite malo maslaca.
  • 6. Sve dobro promiješajte i pustite da rižoto odstoji oko 2 minute. Provjerite treba li dodati začina, prelijte sokom od limuna i poslužite toplo.

Povezani recepti

Vidi sve