Riži biži
Recept iz: David Skoko
Priprema
Nakosamo luk te ga izdinstamo na nauljenoj tavi. Malo posolimo luk. Isperemo malo rižu. Nakon što se luk zacakli, dodajemo rižu te je "tostiramo". Nakon nekoliko minuta podlijemo temeljcem te nastavimo miješati.
Ocijedimo grašak i isperemo ga.
U drugoj tavi paralelno dinstamo ostatak luka, malo posolimo i dodamo režanj češnjaka, 200 grama biža, grančicu ružmarina i par listića origana.
Narežemo i kratko popržimo pancetu.
U zadnjih 5 minuta u rižu dodajemo 100 grama biža.
Dinstanim bižima dodajemo maslac, malo papra i temeljca te izradimo malim stolnim mikserom u finu kremu.
Pri kraju kuhanja riže dodajemo kremu od biža i maslaca te "mantekiramo" miješajući.
Kod serviranja, riži biži pospemo s malo pržene pancete, par listića origana i majčine dušice.
Sastojci
- Namirnice
- 300 g riže carnaroli
- 300 g svježeg graška ili graška iz konzerve
- 1 l povrtnog temeljca
- 1 glavica luka
- 2 režnja češnjaka
- 80 g maslaca
- 100 g pancete
- maslinovo ulje
- sol i papar
- majčina dušica
- origano
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Tartovi s kozjim sirom i ljutikom
Recepti Mary Berry
15-minutna tjestenina
Recepti Mary Berry
Gljive s češnjakom i dimljenom šunkom na tostiranom briocheu
Recepti Adam Liaw
Kokošja juha s dvije vrste okruglica (Hønsekødssuppe)
Recepti Adam Liaw
Juha od graška s raženim i pirovim palačinkama
Recepti Primož Dolničar
Kiseli kupus
Recepti Primož Dolničar
Juha od gljiva
Recepti Lora i Stoyan
Popečci od skute s umakom od rajčice
Recepti Lora i Stoyan
Pite od mljevenog mesa i povrća
Recepti Lora i Stoyan
Trokut pite s nadjevom od gljiva i sira