Priprema

Nakosamo luk te ga izdinstamo na nauljenoj tavi. Malo posolimo luk. Isperemo malo rižu. Nakon što se luk zacakli, dodajemo rižu te je "tostiramo". Nakon nekoliko minuta podlijemo temeljcem te nastavimo miješati.

Ocijedimo grašak i  isperemo ga.

U drugoj tavi paralelno dinstamo ostatak luka, malo posolimo i dodamo režanj češnjaka, 200 grama biža, grančicu ružmarina i par listića origana.

Narežemo i kratko popržimo pancetu.

U zadnjih 5 minuta u rižu dodajemo 100 grama biža.

Dinstanim bižima dodajemo maslac, malo papra i temeljca te izradimo malim stolnim mikserom u finu kremu.

Pri kraju kuhanja riže dodajemo kremu od biža i maslaca te "mantekiramo" miješajući.

Kod serviranja, riži biži pospemo s malo pržene pancete, par listića origana i majčine dušice.

Sastojci

  • Namirnice
  • 300 g riže carnaroli
  • 300 g svježeg graška ili graška iz konzerve
  • 1 l povrtnog temeljca
  • 1 glavica luka
  • 2 režnja češnjaka
  • 80 g maslaca
  • 100 g pancete
  • maslinovo ulje
  • sol i papar
  • majčina dušica
  • origano

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve