Riblji tartar s umakom od tarane

Sarin je otac Amerikanac francuskog podrijetla i vlasnik obiteljskog restorana i hotela u New Yorku, a majka joj je Finkinja i umjetnica po zanimanju. Nakon što su joj se roditelji rastali, Sara se preselila s majkom u Finsku. Kulinarstvo je studirala na Američkom kulinarskom institutu, svjetski poznatoj kuharskoj školi u New Yorku, istodobno radeći u lokalnom restoranu. Nakon povratka u Finsku Sara je pokrenula vlastiti posao i uskoro su je primijetili finski mediji. Otada je napisala brojne kolumne u finskim i međunarodnim časopisima i novinama.

Sastojci

  • 400 g brancina
  • 2 grejpa
  • 100 ml maslinova ulja
  • 5 g soli
  • 50 g slatkih zelenih feferona
  • naribana kora limete
  • češanj češnjaka nariban
  • 100 g rajčica mogu biti različitih veličina i nijansi boje
  • 50 g malih krastavaca
  • 50 g rotkvica
  • 50 g bijelih rotkvica / korabe
  • 200 ml hladne tarana-juhe
  • Sok grejpa: 1 komad
  • 15 g koncentrata rajčice
  • 5 g meda
  • 100 ml maslinova ulja
  • prstohvat soli
  • Listovi svježe metvice
  • Svježi kopar

Priprema

  • 1. Narežite brancin na male kocke. Feferone sitno i tanko nasjeckajte. Ogulite grejp i narežite ga na male kriške. Pomiješajte brancin, feferone i grejp u velikoj posudi. Dodajte maslinovo ulje, sok grejpa, sol, koru limete i ribani češnjak. Dobro promiješajte i marinirajte u pećnici dok ne pripremite salatu i umak.
  • 2. Narežite rajčice na tanke kriške i rasporedite na veliki tanjur. Vrlo tanko nasjeckajte krastavce i rotkvice i rasporedite po rajčicama.
  • 3. Koncentrat rajčice, med, sol i sok grejpa istucite u posudi. Dodajte tarana-juhu. Kako biste postigli najbolji rezultat, polako dodajte maslinovo ulje dok miješate sadržaj posude.
  • 4. Riblji tartar poslužite na salati. Na kraju polako prelijte umakom od tarane. Ukrasite svježom metvicom i koprom.

Povezani recepti

Vidi sve