Riblji tartar s umakom od tarane

Riblji tartar s umakom od tarane

Opis

Priprema:

Tartar

Narežite brancin na male kocke. Feferone sitno i tanko nasjeckajte. Ogulite grejp i narežite ga na male kriške. Pomiješajte brancin, feferone i grejp u velikoj posudi. Dodajte maslinovo ulje, sok grejpa, sol, koru limete i ribani češnjak. Dobro promiješajte i marinirajte u pećnici dok ne pripremite salatu i umak.

 

Salata od rajčice

Narežite rajčice na tanke kriške i rasporedite na veliki tanjur. Vrlo tanko nasjeckajte krastavce i rotkvice i rasporedite po rajčicama.

 

Umak od tarane

Koncentrat rajčice, med, sol i sok grejpa istucite u posudi. Dodajte tarana-juhu. Kako biste postigli najbolji rezultat, polako dodajte maslinovo ulje dok miješate sadržaj posude.

 

Posluživanje

Riblji tartar poslužite na salati. Na kraju polako prelijte umakom od tarane. Ukrasite svježom metvicom i koprom.

Sastojci

Tartar

  • 400 g brancina
  • 2 grejpa
  • 100 ml maslinova ulja
  • 5 g soli
  • 50 g slatkih zelenih feferona
  • naribana kora limete
  • češanj češnjaka
  • nariban

Salata od rajčice

  • 400 g rajčica
  • mogu biti različitih veličina i nijansi boje
  • 50 g malih krastavaca
  • 50 g rotkvica
  • 50 g bijelih rotkvica / korabe

Umak od tarane

  • 200 ml hladne tarana-juhe
  • Sok grejpa: 1 komad
  • 15 g koncentrata rajčice
  • 5 g meda
  • 100 ml maslinova ulja
  • prstohvat soli

Dodatak

  • Listovi svježe metvice
  • Svježi kopar

Povezani recepti