Riblji tartar s umakom od tarane
Recept iz: Sara La Fountain
Sarin je otac Amerikanac francuskog podrijetla i vlasnik obiteljskog restorana i hotela u New Yorku, a majka joj je Finkinja i umjetnica po zanimanju. Nakon što su joj se roditelji rastali, Sara se preselila s majkom u Finsku. Kulinarstvo je studirala na Američkom kulinarskom institutu, svjetski poznatoj kuharskoj školi u New Yorku, istodobno radeći u lokalnom restoranu. Nakon povratka u Finsku Sara je pokrenula vlastiti posao i uskoro su je primijetili finski mediji. Otada je napisala brojne kolumne u finskim i međunarodnim časopisima i novinama.
Sastojci
- 400 g brancina
- 2 grejpa
- 100 ml maslinova ulja
- 5 g soli
- 50 g slatkih zelenih feferona
- naribana kora limete
- češanj češnjaka nariban
- 100 g rajčica mogu biti različitih veličina i nijansi boje
- 50 g malih krastavaca
- 50 g rotkvica
- 50 g bijelih rotkvica / korabe
- 200 ml hladne tarana-juhe
- Sok grejpa: 1 komad
- 15 g koncentrata rajčice
- 5 g meda
- 100 ml maslinova ulja
- prstohvat soli
- Listovi svježe metvice
- Svježi kopar
Priprema
- 1. Narežite brancin na male kocke. Feferone sitno i tanko nasjeckajte. Ogulite grejp i narežite ga na male kriške. Pomiješajte brancin, feferone i grejp u velikoj posudi. Dodajte maslinovo ulje, sok grejpa, sol, koru limete i ribani češnjak. Dobro promiješajte i marinirajte u pećnici dok ne pripremite salatu i umak.
- 2. Narežite rajčice na tanke kriške i rasporedite na veliki tanjur. Vrlo tanko nasjeckajte krastavce i rotkvice i rasporedite po rajčicama.
- 3. Koncentrat rajčice, med, sol i sok grejpa istucite u posudi. Dodajte tarana-juhu. Kako biste postigli najbolji rezultat, polako dodajte maslinovo ulje dok miješate sadržaj posude.
- 4. Riblji tartar poslužite na salati. Na kraju polako prelijte umakom od tarane. Ukrasite svježom metvicom i koprom.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Luke Nguyen
Tilapija s limunskom travom na roštilju
Recepti Michel Albert Roux
Pirjana sipa
Recepti Michel Albert Roux
Škarpina s divljim biljem
Recepti Michel Albert Roux
Morski plodovi s pastisom i crème fraicheom
Recepti Ainsley Harriott
Kozice s čilijem i češnjakom
Recepti Ainsley Harriott
Riblje okruglice iz kaffivagninna
Recepti Ainsley Harriott
Riba s bajan začinskim biljem
Recepti Curtis Stone
Curry od kozica i kapica
Recepti Curtis Stone
Losos na žaru s komoračem i zelenom salsom
Recepti Luca Ciano
Kozice u panceti s umakom od sambuce i maslaca