Riblji tacosi

1. Kako biste napravili salatu od kupusa, u zdjelu stavite sve sastojke i sve dobro promiješajte.
2. Kako biste napravili majonezu, u posudu stavite češnjak, žumanjke, sol i sjemenke maka te dobro istucite da se poveže. Uz stalno miješanje, postupno dodajte ulje, isprva kapljicu po kapljicu, a poslije u sporom, ravnomjernom mlazu dok se ne emulzira. Dodajte limunov sok i ako je potrebno, prilagodite začine.
3. Kako biste napravili tortilje, u posudu stavite kukuruzno brašno i 250 ml (1 šalica) vode. Miješajte vilicom dok se sve dobro ne poveže – tijesto mora imati teksturu plastelina. Razdijelite tijesto na 10 loptica jednake veličine. Otvorite prešu za tortilje i dno obložite papirom za pečenje. U sredinu stavite lopticu tijesta te prekrijte još jednim listom papira za pečenje. Čvrsto zatvorite prešu. Otvorite je, zatim okrenite tortilju za 180 stupnjeva i ponovno nježno pritisnite kako biste ujednačili debljinu tortilje. Odlijepite gornji sloj papira za pečenje i prevrnite tortilju na dlan. Nježno odstranite i drugi sloj papira za pečenje. Postupak ponovite s preostalim tijestom.
4. Zagrijte suhu tavu na srednjoj temperaturi. Svaku tortilju pecite 1 minutu sa svake strane ili dok se tijesto ne skuha. Prebacite na tanjur i prekrijte vlažnom, čistom kuhinjskom krpom. Ponovite s preostalim tortiljama.
5. Kako biste napravili tijesto, u posudu prosijte brašno, zatim umiješajte mineralnu vodu dok ne dobijete glatku smjesu i sve se ne poveže. Trebali biste dobiti teksturu gustog vrhnja. Ako je potrebno, dodajte još vode ili brašna.
6. Duboki lonac teškog dna napunite s oko 10 cm biljnog ulja i zagrijte na 180 ºC. U turama, umočite komade ribe u tijesto i pustite da se višak ocijedi u posudu. Nježno spustite ribu u ulje i pržite 3-4 minute ili dok ne postane zlatne boje i hrskava. Ocijedite na papirnatom ručniku i držite na toplom dok ne ispržite preostalu ribu.
7. Kod posluživanja, na svaku tortilju stavite malo salate od kupusa pa na to komad ribe. Poškropite majonezom, zatim pospite s malo dodatnog korijandra i poškropite s malo soka od limete.
2. Kako biste napravili majonezu, u posudu stavite češnjak, žumanjke, sol i sjemenke maka te dobro istucite da se poveže. Uz stalno miješanje, postupno dodajte ulje, isprva kapljicu po kapljicu, a poslije u sporom, ravnomjernom mlazu dok se ne emulzira. Dodajte limunov sok i ako je potrebno, prilagodite začine.
3. Kako biste napravili tortilje, u posudu stavite kukuruzno brašno i 250 ml (1 šalica) vode. Miješajte vilicom dok se sve dobro ne poveže – tijesto mora imati teksturu plastelina. Razdijelite tijesto na 10 loptica jednake veličine. Otvorite prešu za tortilje i dno obložite papirom za pečenje. U sredinu stavite lopticu tijesta te prekrijte još jednim listom papira za pečenje. Čvrsto zatvorite prešu. Otvorite je, zatim okrenite tortilju za 180 stupnjeva i ponovno nježno pritisnite kako biste ujednačili debljinu tortilje. Odlijepite gornji sloj papira za pečenje i prevrnite tortilju na dlan. Nježno odstranite i drugi sloj papira za pečenje. Postupak ponovite s preostalim tijestom.
4. Zagrijte suhu tavu na srednjoj temperaturi. Svaku tortilju pecite 1 minutu sa svake strane ili dok se tijesto ne skuha. Prebacite na tanjur i prekrijte vlažnom, čistom kuhinjskom krpom. Ponovite s preostalim tortiljama.
5. Kako biste napravili tijesto, u posudu prosijte brašno, zatim umiješajte mineralnu vodu dok ne dobijete glatku smjesu i sve se ne poveže. Trebali biste dobiti teksturu gustog vrhnja. Ako je potrebno, dodajte još vode ili brašna.
6. Duboki lonac teškog dna napunite s oko 10 cm biljnog ulja i zagrijte na 180 ºC. U turama, umočite komade ribe u tijesto i pustite da se višak ocijedi u posudu. Nježno spustite ribu u ulje i pržite 3-4 minute ili dok ne postane zlatne boje i hrskava. Ocijedite na papirnatom ručniku i držite na toplom dok ne ispržite preostalu ribu.
7. Kod posluživanja, na svaku tortilju stavite malo salate od kupusa pa na to komad ribe. Poškropite majonezom, zatim pospite s malo dodatnog korijandra i poškropite s malo soka od limete.
Sastojci
- Sastojci225 g kukuruznog brašna 500 g čvrstih fileta bijele ribe bez kože narezanih na trakice dimenzija 8 cm x 2 cm biljno ulje za duboko prženje četvrtine limete za posluživanje Salata od kupusa 1 šalica sitno sjeckanog zelenog kupusa 1 šalica sitno sjeckanog crvenog kupusa ½ šalice listova korijandra plus dodatno za posluživanje 1 velika žlica octa od crvenog vina 1 velika žlica limunova soka 1 velika žlica maslinova ulja prstohvat soliMajoneza s umakom 2 češnja češnjaka fino zgnječenog 2 žumanjka na sobnoj temperaturi prstohvat soli prstohvat mljevenog kumina 2 čajne žličice sjemenki maka 200 ml biljnog ulja 1 velika žlica limunova soka Tijesto150 ml brašna s praškom za pecivo prosijanog 225 ml mineralne vode