Opis

Zagrijati pećnicu na 200°C. Riblje filete izrezati na štapiće od 5—6 cm.

U bademovo brašno umiješati naribanu limunovu koricu i sol, te komade ribe dobro prekriti.

Jedan komad tijesta premazati maslacem. Na položeno tijesto okrenuto vodoravno staviti 4 komada ribe pri dnu, na podjednakim razmacima. Oštrim nožem razrezati između komada ribe; komade smotati u kolutove (kao proljetnu rolicu). Preko svega preliti maslac i posipati s nešto sezama. Učiniti isto sa sva četiri tijesta.

Ribu položiti na pladanj za pečenje obloženu papirom za pečenje; peći u pećnici 10—12 minuta ili dok ne dobije zlatnu boju.

Pomiješati kiselo vrhnje s limunovim sokom i u sredinu dodati punu žlicu umaka od slatkog čilija.

Posipati koprom i poslužiti s ribom.

Sastojci

  • 500 g fileta bijele ribe isjeći na komade od 5—6 cm
  • 50 g bademova brašna ili krušnih mrvica
  • naribana korica 1 limuna + pola soka
  • 5 listova lisnatog tijesta
  • 50 g maslaca, rastopljenog
  • sjemenke sezama za ukras
  • 4 žlice kiselog vrhnja
  • 2 žlice slatkog čilija
  • 2 grančice kopra, sitno nasjeckanog
  • sol

Povezani recepti