Opis
Zagrijati pećnicu na 200°C. Riblje filete izrezati na štapiće od 5—6 cm.
U bademovo brašno umiješati naribanu limunovu koricu i sol, te komade ribe dobro prekriti.
Jedan komad tijesta premazati maslacem. Na položeno tijesto okrenuto vodoravno staviti 4 komada ribe pri dnu, na podjednakim razmacima. Oštrim nožem razrezati između komada ribe; komade smotati u kolutove (kao proljetnu rolicu). Preko svega preliti maslac i posipati s nešto sezama. Učiniti isto sa sva četiri tijesta.
Ribu položiti na pladanj za pečenje obloženu papirom za pečenje; peći u pećnici 10—12 minuta ili dok ne dobije zlatnu boju.
Pomiješati kiselo vrhnje s limunovim sokom i u sredinu dodati punu žlicu umaka od slatkog čilija.
Posipati koprom i poslužiti s ribom.
Sastojci
- 500 g fileta bijele ribe isjeći na komade od 5—6 cm
- 50 g bademova brašna ili krušnih mrvica
- naribana korica 1 limuna + pola soka
- 5 listova lisnatog tijesta
- 50 g maslaca, rastopljenog
- sjemenke sezama za ukras
- 4 žlice kiselog vrhnja
- 2 žlice slatkog čilija
- 2 grančice kopra, sitno nasjeckanog
- sol