Opis

  1. Napravite ružičasti kiseli luk što prije možete: barem 2 sata do 24 sata prije. Stavite crveni luk u teglicu s poklopcem, ili jednostavno u zdjelu koju možete poklopiti. Prelijte crvenim vinskim octom (ili sokom limete), stisnite luke prema dolje dok se sav ne natopi. Poklopite teglicu ili zdjelu, te ostavite da se luk natapa.
  2. Kada ste spremni za napraviti bhortu, zagrijte pećnicu na 220 C. Stavite riblje štapiće na lim za pečenje i pecite otprilike 20-25 minuta, što može biti malo duže od preporučenog vremena na pakiranju, ali će osigurati da su krušne mrvice jako hrskave.
  3. U međuvremenu, zagrijte ulje u velikoj tavi (ja koristim tavu u obliku woka). Dinstajte luk na srednje jakoj vatri 20 minuta, redovito miješajte, dok ne postane zlatan i mekan. Dodajte čili i dinstajte još 3 minute, uz neprestano miješanje. Umiješajte đumbir i češnjak te uz miješanje dinstajte dodatne 2 minute. Stavite senf i sol, miješajte da se sjedini. Dodajte špinat i dozvolite da uvene 2-3 minute u tavi, uz miješanje, zatim istisnite sok limete.
  4. Tavu maknite s vatre dok pripremate riblje štapiće. Razlomite ih sa žlicom i dodajte u tavu. Sve zajedno promiješajte, te ih još malo usitnite u tavi i pospite korijanderom.
  5. Poslužite s ružičastim kiselim lukom i dodatnim korijanderom, ako želite.

Sastojci

Za ružičasti ukiseljeni luk

  • ½ crvenog luka, tanko narezanog
  • crveni vinski ocat ili sok limete, za prekrivanje

Za bhortu

  • 12 ribljih štapića
  • 45 ml hladno prešanog ulja repice ili biljnog ulja
  • 2 luka (otprilike 300 g), tanko narezanih
  • 2 crvena čilija, sjemenke uklonjene, kako volite, tanko narezana
  • 15 g sitno ribanog svježeg đumbira
  • 2 velika češnja češnjaka, drobljeni ili ribani
  • 30 g engleskog senfa
  • 10 g krupne morske soli (ili 5 g sitne morske soli)
  • 125 g mladog špinata
  • 1 limeta, samo sok
  • 45 g grubo narezanog svježeg korijandera, plus dodatno za ukrašavanje (opcionalno)

Povezani recepti