1. Bakalar narežite na dugačke trake, otprilike dužine vašeg najdužeg prsta.
  2. Ribu pospite sa soli i ostavite 15 minuta u hladnjaku.
  3. Nakon 15 minuta, ribu izvadite i osušite kuhinjskim ručnikom.
  4. Sada uvaljajte ribu u brašno, zatim umućena jaja, te mrvice, ponovite postupak još jednom.
  5. U tavu ulijte ulje i stavite je iznad srednje jake vatre.
  6. Riblje prutiće stavite u tavu, držite se podalje od tave.
  7. Pecite dvije minute sa svake strane dok ne poprime zlatno smeđu boju, izvadite i začinite.
  8. Kako biste napravili umak, u zdjeli razmutite žutanjak, senf i ocat, zatim sporo dodajte ulje uz neprestano miješanje dok se ne formira gusta majoneza.
  9. U umak umiješajte kapare, kisele krastavce, peršin i limun, te poslužite uz riblje prutiće.
  10. Nježno uklonite listove i debele dijelove grančica začinskog bilja, te ih stavite u zdjelu. Izbjegavajte deblje grančice jer nisu ugodne za jelo. Začinite maslinovim uljem i morskom soli.

Sastojci

  • Riba:
  • 500g bakalara
  • 200g krušnih mrvica
  • 50g brašna
  • 2 jaja, izmiješana u zdjelici s malo mlijeka
  • Morska sol
  • Kriška limuna
  • Suncokretovo ulje za plitko prženje
  • Tartar:
  • 1 žutanjak
  • 1 žlica Dijon senfa
  • 1 žlica bijelog vinskog octa
  • 300ml običnog ulja
  • 10g kapara, ocijeđenih i narezanih
  • 10g kiselih krastavaca, ocijeđenih i narezanih
  • 1/2 limuna, sok i zest
  • Šaka peršina, nasjeckanog
  • Salata od finog bilja:
  • Šaka peršina
  • Šaka kopra
  • Šaka korijandera
  • Maslinovo ulje i soli po ukusu

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve