Riblji prutići i tartar umak
Recept iz: Mark Moriarty
- Bakalar narežite na dugačke trake, otprilike dužine vašeg najdužeg prsta.
- Ribu pospite sa soli i ostavite 15 minuta u hladnjaku.
- Nakon 15 minuta, ribu izvadite i osušite kuhinjskim ručnikom.
- Sada uvaljajte ribu u brašno, zatim umućena jaja, te mrvice, ponovite postupak još jednom.
- U tavu ulijte ulje i stavite je iznad srednje jake vatre.
- Riblje prutiće stavite u tavu, držite se podalje od tave.
- Pecite dvije minute sa svake strane dok ne poprime zlatno smeđu boju, izvadite i začinite.
- Kako biste napravili umak, u zdjeli razmutite žutanjak, senf i ocat, zatim sporo dodajte ulje uz neprestano miješanje dok se ne formira gusta majoneza.
- U umak umiješajte kapare, kisele krastavce, peršin i limun, te poslužite uz riblje prutiće.
- Nježno uklonite listove i debele dijelove grančica začinskog bilja, te ih stavite u zdjelu. Izbjegavajte deblje grančice jer nisu ugodne za jelo. Začinite maslinovim uljem i morskom soli.
Sastojci
- Riba:
- 500g bakalara
- 200g krušnih mrvica
- 50g brašna
- 2 jaja, izmiješana u zdjelici s malo mlijeka
- Morska sol
- Kriška limuna
- Suncokretovo ulje za plitko prženje
- Tartar:
- 1 žutanjak
- 1 žlica Dijon senfa
- 1 žlica bijelog vinskog octa
- 300ml običnog ulja
- 10g kapara, ocijeđenih i narezanih
- 10g kiselih krastavaca, ocijeđenih i narezanih
- 1/2 limuna, sok i zest
- Šaka peršina, nasjeckanog
- Salata od finog bilja:
- Šaka peršina
- Šaka kopra
- Šaka korijandera
- Maslinovo ulje i soli po ukusu
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Annabel Langbein
Pita sa slaninom i jajima
Recepti Mary Berry
Gratinirani komorač i krumpir
Recepti Ainsley Harriott
Tjestenina s morskim plodovima, čilijem i cherry rajčicama
Recepti Mary Berry
Terina s lososom i šparogama
Recepti Mary Berry
Losos en croute sa crvenim pestom i pečenim povrćem
Recepti Mary Berry
Pečeni goveđi file u umaku od pečenog češnjaka i senfa
Recepti Mary Berry
Ljetna dimljena šunka glazirana javorom sa svježim marelicama i začinom od đumbira
Recepti Mary Berry
Fileti lososa s umakom od začinskog bilja, prepeličjim jajima i šparogama
Recepti Jolanta Delibozova
Riba s pastom od maslina i mozzarellom
Recepti Jolanta Delibozova
Pile s limunom