Riblji carpaccio

Sastojci

  • 1 limun
  • 1 naranča
  • 5 velikih žlica ekstradjevičanskog maslinovog ulja
  • 1 manji komorač
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • šaka rukole
  • svježe začinsko bilje (npr. timijan mažuran origano peršin bosiljak)
  • 150 g svježih fileta lososa
  • 150 g svježih fileta tune
  • prstohvat čili pahuljica (sušeni čili) ili nasjeckane svježe čili papričice (bez koštica)
  • Kruh s češnjakom:
  • 2-4 kriške kruha (ovisno o veličini kruha)
  • 1 češanj češnjaka
  • sol

Priprema

  • 1.Operite limun i naranču i naribajte njihovu koricu (meso naranče se ne upotrebljava u ovom receptu). Naribanu limunovu koricu pomiješajte s tri žlice maslinova ulja. Nožem narežite koromač na vrlo tanke ploškice.
  • 2.Koromač začinite solju, paprom, s malo maslinova ulja i limunova soka. Pomiješajte s rukolom.
  • 3.Listiće začinskog bilja natrgajte, a veće listove sitno nasjeckajte.
  • 4.Kruh premažite maslinovim uljem i zapecite na gril tavi. Prepolovite češanj češnjaka. Protrljajte kruh češnjem češnjaka i posipajte ga s malo soli.
  • 5.Ribu narežite na vrlo tanke ploškice i položite ih na ohlađeni pladanj ili na ohlađene tanjure. Začinite ih s malo soli i čilija.
  • 6.Poprskajte ribu uljem s koricom limuna. Povrh svega posipajte listiće začinskog bilja.
  • 7.U sredinu tanjura poslužite salatu od koromača. Uz to poslužite zapečeni kruh s aromom češnjak

Povezani recepti

Vidi sve