Riblji carpaccio
Sastojci
- 1 limun
- 1 naranča
- 5 velikih žlica ekstradjevičanskog maslinovog ulja
- 1 manji komorač
- sol
- svježe mljeveni papar
- šaka rukole
- svježe začinsko bilje (npr. timijan mažuran origano peršin bosiljak)
- 150 g svježih fileta lososa
- 150 g svježih fileta tune
- prstohvat čili pahuljica (sušeni čili) ili nasjeckane svježe čili papričice (bez koštica)
- Kruh s češnjakom:
- 2-4 kriške kruha (ovisno o veličini kruha)
- 1 češanj češnjaka
- sol
Priprema
- 1.Operite limun i naranču i naribajte njihovu koricu (meso naranče se ne upotrebljava u ovom receptu). Naribanu limunovu koricu pomiješajte s tri žlice maslinova ulja. Nožem narežite koromač na vrlo tanke ploškice.
- 2.Koromač začinite solju, paprom, s malo maslinova ulja i limunova soka. Pomiješajte s rukolom.
- 3.Listiće začinskog bilja natrgajte, a veće listove sitno nasjeckajte.
- 4.Kruh premažite maslinovim uljem i zapecite na gril tavi. Prepolovite češanj češnjaka. Protrljajte kruh češnjem češnjaka i posipajte ga s malo soli.
- 5.Ribu narežite na vrlo tanke ploškice i položite ih na ohlađeni pladanj ili na ohlađene tanjure. Začinite ih s malo soli i čilija.
- 6.Poprskajte ribu uljem s koricom limuna. Povrh svega posipajte listiće začinskog bilja.
- 7.U sredinu tanjura poslužite salatu od koromača. Uz to poslužite zapečeni kruh s aromom češnjak
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Nadiya Hussain
Košarice s paštetom od dimljene skuše i zelenim chutneyjem od ananasa
Recepti Luca Ciano
Poširana tuna u ekstra djevičanskom maslinovom ulju s bosiljkom i pečena salata Caprese
Recepti Luca Ciano
Špageti s mariniranom sabljarkom i preljevom od sicilijanskog citrusa
Recepti Mary Berry
Terina s lososom i šparogama
Recepti Mary Berry
Losos en croute sa crvenim pestom i pečenim povrćem
Recepti Mary Berry
Fileti lososa s umakom od začinskog bilja, prepeličjim jajima i šparogama
Recepti Adam Liaw
Sporo kuhana riba amadai s crnim tartufom
Recepti Jolanta Delibozova
Riba s pastom od maslina i mozzarellom
Recepti Tom Kerridge
Pečeni taco od tune
Recepti Donal Skehan
Riba s kurkumom i koprom na vijetnamski način