Riblji carpaccio
Priprema
Operite limun i naranču i naribajte njihovu koricu (meso naranče se ne upotrebljava u ovom receptu). Naribanu limunovu koricu pomiješajte s tri žlice maslinova ulja. Nožem narežite koromač na vrlo tanke ploškice.
Koromač začinite solju, paprom, s malo maslinova ulja i limunova soka. Pomiješajte s rukolom.
Listiće začinskog bilja natrgajte, a veće listove sitno nasjeckajte.
Kruh premažite maslinovim uljem i zapecite na gril tavi. Prepolovite češanj češnjaka. Protrljajte kruh češnjem češnjaka i posipajte ga s malo soli.
Ribu narežite na vrlo tanke ploškice i položite ih na ohlađeni pladanj ili na ohlađene tanjure. Začinite ih s malo soli i čilija.
Poprskajte ribu uljem s koricom limuna. Povrh svega posipajte listiće začinskog bilja.
U sredinu tanjura poslužite salatu od koromača. Uz to poslužite zapečeni kruh s aromom češnjaka.
Sastojci
- Sastojci 1 limun 1 naranča 5 velikih žlica ekstradjevičanskog maslinovog ulja 1 manji komorač sol svježe mljeveni papar šaka rukole svježe začinsko bilje (npr. timijan mažuran origano peršin bosiljak) 150 g svježih fileta lososa 150 g svježih fileta tune prstohvat čili pahuljica (sušeni čili) ili nasjeckane svježe čili papričice (bez koštica)Kruh s češnjakom 2-4 kriške kruha (ovisno o veličini kruha) 1 češanj češnjaka sol
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Annabel Langbein
Pita sa slaninom i jajima
Recepti Mary Berry
Gratinirani komorač i krumpir
Recepti Ainsley Harriott
Tjestenina s morskim plodovima, čilijem i cherry rajčicama
Recepti Mary Berry
Terina s lososom i šparogama
Recepti Mary Berry
Losos en croute sa crvenim pestom i pečenim povrćem
Recepti Mary Berry
Pečeni goveđi file u umaku od pečenog češnjaka i senfa
Recepti Mary Berry
Ljetna dimljena šunka glazirana javorom sa svježim marelicama i začinom od đumbira
Recepti Mary Berry
Fileti lososa s umakom od začinskog bilja, prepeličjim jajima i šparogama
Recepti Jolanta Delibozova
Riba s pastom od maslina i mozzarellom
Recepti Jolanta Delibozova
Pile s limunom