Riblji carpaccio

Priprema

Operite limun i naranču i naribajte njihovu koricu (meso naranče se ne upotrebljava u ovom receptu). Naribanu limunovu koricu pomiješajte s tri žlice maslinova ulja. Nožem narežite koromač na vrlo tanke ploškice.

Koromač začinite solju, paprom, s malo maslinova ulja i limunova soka. Pomiješajte s rukolom.

Listiće začinskog bilja natrgajte, a veće listove sitno nasjeckajte.

Kruh premažite maslinovim uljem i zapecite na gril tavi. Prepolovite češanj češnjaka. Protrljajte kruh češnjem češnjaka i posipajte ga s malo soli.

Ribu narežite na vrlo tanke ploškice i položite ih na ohlađeni pladanj ili na ohlađene tanjure. Začinite ih s malo soli i čilija.

Poprskajte ribu uljem s koricom limuna. Povrh svega posipajte listiće začinskog bilja.

U sredinu tanjura poslužite salatu od koromača. Uz to poslužite zapečeni kruh s aromom češnjaka.

Sastojci

  • Sastojci 1 limun 1 naranča 5 velikih žlica ekstradjevičanskog maslinovog ulja 1 manji komorač sol svježe mljeveni papar šaka rukole svježe začinsko bilje (npr. timijan mažuran origano peršin bosiljak) 150 g svježih fileta lososa 150 g svježih fileta tune prstohvat čili pahuljica (sušeni čili) ili nasjeckane svježe čili papričice (bez koštica)Kruh s češnjakom 2-4 kriške kruha (ovisno o veličini kruha) 1 češanj češnjaka sol

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve