Riblje polpete s chutneyjem od manga i paprike

Riblje polpete s chutneyjem od manga i paprike

Opis

Priprema

 

Riblje polpete

·        Filete koljaka očistite od kostiju ako ih ima te ih narežite.

·        Luk ogulite i nasjeckajte. Češnjak ogulite i protisnite.

·        Grubo nasjeckajte kopar i peršinov list.

·        Luk, češnjak i začinsko bilje pomiješajte s ribom.

·        U smjesu s ribom umiješajte mljevenu papriku, kumin i curry u prahu. Posolite, začinite svježe mljevenim paprom i naribanom koricom pola limuna.

·        Od riblje smjese načinite okruglice veličine loptice za stolni tenis te ih uvaljajte u kukuruzni škrob. Polpete malo pritisnite da budu plosnate.

·        U tavi zagrijte malo ulja i pržite riblje polpete s obje strane oko 4 minute, tako da poprime zlatno-smeđu boju i budu hrskave.

 

Savjet: Riblje polpete možete držati u pećnici prethodno zagrijanoj na 100°C, tako da ostanu tople.

 

Chutney

·        Papriku narežite na kockice.

·        Odrežite mango uz košticu i meso ploda dijagonalno urežite. Iskrenite koru prema van i odvojite kockice manga.

·        Luk ogulite i nasjeckajte. Češnjak ogulite i protisnite. U lončiću zagrijte malo ulja i pirjajte luk i češnjak oko 3 minute.

·        Plodove kardamoma zgnječite i dodajte smjesi s lukom s kajenskim paprom i paprikom.

·        Zalijte sokom pola limuna. Začinite medom, soli i svježe mljevenim paprom.

·        Ostavite neka se kuha na laganoj vatri oko 10 minuta dok ne dobijete chutney.

 

Brokula

·        Brokulu ogulite i narežite na cvjetove i kockice.

·        U tavi u kojoj ste pržili riblje polpete zagrijte malo ulja i popržite brokulu. Posolite.

·        Zalijte vodom. Miješajte dok voda ne ispari i dok brokula ne bude al dente.

 

Posluživanje

Riblje polpete poslužite s brokulom i chutneyjem od manga i paprike.

 

Savjet: ovo je jelo ukusno i s rižom ili krumpirima.

 

Sastojci

Riblje polpete

  • 400 g fileta koljaka bez kože
  • pola glavice luka
  • 2 češnja češnjaka
  • 1/4 svežnja peršinova lista
  • 1/4 svežnja kopra
  • pola žlice mljevene paprike
  • 1/4 žlice kumina
  • 1/4 žlice curryja u prahu
  • pola limuna

Chutney

  • 1 crvena paprika
  • 1 žuta paprika
  • 1 mango
  • pola glavice luka
  • 1 češanj češnjaka
  • 3 ploda kardamoma
  • prstohvat kajenskog papra
  • pola žličice mljevene paprike
  • pola limuna
  • 1 žlica meda

Brokula

  • 1 brokula
  • 150 ml vode

Dodatne potrepštine

  • Biljno ulje za prženje
  • kukuruzni škrob
  • sitni ribež