Riblje okruglice iz kaffivagninna
Recept iz: Ainsley Harriott
Iz jamajčke baštine rođen je Ainsley Harriottu Paddingtonu u Westminsterskom gradu u središnjem Londonu 28. veljače 28. veljače 1957. Njegov otac, Chester Leroy Harriott, bio je pijanista i pjevač, a majka Peppy Harriott (rođ. Strudwick). Ima dvije braće i sestre - sestru, Jacqueline i brata po imenu Chester.
Sastojci
- 2 kg bakalara bez kože, prethodno namočenog u hladnoj vodi 24 sata, više puta promijeniti vodu
- 4 luka, sitno nasjeckana
- 1 crvena paprika, bez membrane, sitno nasjeckana
- ½ lučice komorača, sitno nasjeckane
- 1 šaka krupno nasjeckanog kovrčavog peršina
- 4 jaja
- 200 ml mlijeka
- 100 ml vrhnja
- 200 g višenamjenskog brašna
- 3 žličice praška za pecivo
- Sol i papar, po želji
- Maslac i maslinovo ulje, za prženje
- Kiseli krastavci i mrkva, mladi kuhani pa prženi krumpiri i umak remoulade, za posluživanje
Priprema
- 1. Ocijedite bakalar i dobro ga isperite hladnom vodom. Uklonite kosti i sitno ga nasjeckajte.
- Stavite ga u veliku zdjelu i dodajte sve sastojke osim maslaca, ulja i sastojaka za posluživanje. Sve dobro promiješajte.
- 2. Zagrijte pećnicu na 180 °C.
- 3. Zagrijte dovoljno maslaca i ulja u velikoj tavi na jakoj vatri da se prekrije 5 mm dna. Kad se maslac počne pjeniti, žlicom oblikujte mješavinu s bakalarom u okruglice. Pecite 3-4 minute sa svake strane dok ne poprimi zlatnu boju. Treba ih peći u više navrata pa ćete dodavati još maslaca ulja prema potrebi. Stavite pržene riblje okruglice na lim za pečenje i pecite u pećnici 10 minuta. Poslužite s kiselim krastavcima i mrkvom, krumpirima i umakom remoulade.
- Opaska
- • Za umak remoulade, promiješajte sitno nasjeckane kornišone, ljutiku i peršin s kvalitetnom majonezom.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Michel Albert Roux
Pirjana sipa
Recepti Michel Albert Roux
Škarpina s divljim biljem
Recepti Michel Albert Roux
Morski plodovi s pastisom i crème fraicheom
Recepti Ainsley Harriott
Kozice s čilijem i češnjakom
Recepti Ainsley Harriott
Riba s bajan začinskim biljem
Recepti Curtis Stone
Curry od kozica i kapica
Recepti Curtis Stone
Losos na žaru s komoračem i zelenom salsom
Recepti Luca Ciano
Kozice u panceti s umakom od sambuce i maslaca
Recepti Curtis Stone
Brzo pržene kozice s limunskom travom
Recepti Curtis Stone
Kilpatrick od kamenica