Riblja Paella
Recept iz: Mark Moriarty
- U lonac s teškim dnom stavite maslinovo ulje i češnjak, pržite na srednje jakoj vatri dok ne poprimi smeđu boju.
- Dodajte narezanu nduju i dozvolite da se raspadne, pecite jednu minutu. Zatim dodajte dimljenu papriku i inćune, pecite dok se sve ne raspadne.
- Dodajte rižu i pomiješajte je s aromatiziranim uljem. Ostavite na srednje jakoj vatri jednu minutu, zatim dodajte vino. Kada vino ispari, dodajte temeljac i šafran.
- Kuhajte na srednje jakoj vatri sve dok tekućina ne ispari, a riža postane vidljiva. Svake minute protresite lonac. Za kuhanje riže i isparivanje tekućine potrebno je otprilike osam minuta.
- Sada dodajte morske plodove, poklopite i protresite lonac. Ostavite na vatri dodatne tri minute, dok se dagnje ne otvore, a škampi poprime ružičastu boju.
- Ukrasite nekoliko kriški limuna, peršinom, maslinovim uljem, dimljenom paprikom i Maldon soli.
Sastojci
- 50ml maslinovog ulja
- 4 češnja češnjaka, narezanih na ploške
- 20g ljute kobasice - nduja (možete koristiti sobrasadu ili chorizo)
- 3 žlice dimljene paprike
- 1 teglica inćuna
- 250g paella riže
- 300ml bijelog vina
- 1.5 litre pilećeg temeljca (1.5 litre vode x 1 kocka temeljca)
- 1 prstohvat šafrana
- 100g školjki
- 200g škampa
- 200g dagnji
- 100g hobotnice, narezane
- Limun
- Peršin
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Annabel Langbein
Pita sa slaninom i jajima
Recepti Mary Berry
Gratinirani komorač i krumpir
Recepti Ainsley Harriott
Tjestenina s morskim plodovima, čilijem i cherry rajčicama
Recepti Mary Berry
Terina s lososom i šparogama
Recepti Mary Berry
Losos en croute sa crvenim pestom i pečenim povrćem
Recepti Mary Berry
Pečeni goveđi file u umaku od pečenog češnjaka i senfa
Recepti Mary Berry
Ljetna dimljena šunka glazirana javorom sa svježim marelicama i začinom od đumbira
Recepti Mary Berry
Fileti lososa s umakom od začinskog bilja, prepeličjim jajima i šparogama
Recepti Jolanta Delibozova
Riba s pastom od maslina i mozzarellom
Recepti Jolanta Delibozova
Pile s limunom