Donal Skehan je pisac, fotograf i televizijski voditelj koji živi i radi u Dublinu u Irskoj. Dolazi iz obitelji strastvenih ljubitelja hrane, a koja je u prehrambenoj industriji radila više od 60 godina te su mu oduvijek bili inspiracija. Kuhanje obilne domaće hrane oduvijek je bio njegov način života.

Donalovi recepti  dostupni, nadahnjujući i ohrabrujući za baš za svakodnevnu kućnu prehranu. U gastronomski svijet je ušao 2007. kada je otvorio blog, a ugovor za knjigu ponuđen mu je kada i poziv za vlastitom televizijskom serijom. Donal je danas jedan od najpopularnijih irskih chefova. 

Sastojci

  • 2 žličice kurkume u prahu
  • 3 cm komad đumbira, oguljen i izriban
  • 1 žličica finoga šećera
  • 2 žlice ribljega umaka
  • 500 g hrpta bakalara, narezanog na komade
  • 100 g vermicelli rezanaca od riže
  • 60 ml suncokretova ulja
  • 1 crveni chilli, fino nasjeckan
  • dobra šaka listića od kopra
  • dobra šaka lišća korijandra
  • svežanj mladoga luka, nasjeckanog
  • 2–3 žlice neslanih, prženih kikirikija, nasjeckanih

Priprema

  • 1, U plitkoj posudi umiješajte kurkumu, đumbir, šećer i riblji umak kao brzu marinadu. Ubacite ribu u marinadu i odložite na 5–10 minuta dok pripremate rezance.
  • 2. Stavite rezance u kipuću vodu na 10 minuta.
  • 3. Za to vrijeme zagrijte ulje u woku ili tavi i pržite ribu 3–4 minute na jakoj vatri. Ribu pažljivo okrenite da se ne pokida. Maknite s vatre i dodajte chilli, začine i mladi luk i lagano pomiješajte.
  • 4. Ocijedite rezance i podijelite ih u četiri zdjele. Dodajte pripremljenu ribu, pospite kikirikijem i poslužite.

Povezani recepti

Vidi sve