Riba s kurkumom i koprom na vijetnamski način
Recept iz: Donal Skehan
U plitkoj posudi umiješajte kurkumu, đumbir, šećer i riblji umak kao brzu marinadu. Ubacite ribu u marinadu i odložite na 5–10 minuta dok pripremate rezance.
Stavite rezance u kipuću vodu na 10 minuta.
Za to vrijeme zagrijte ulje u woku ili tavi i pržite ribu 3–4 minute na jakoj vatri. Ribu pažljivo okrenite da se ne pokida. Maknite s vatre i dodajte chilli, začine i mladi luk i lagano pomiješajte.
Ocijedite rezance i podijelite ih u četiri zdjele. Dodajte pripremljenu ribu, pospite kikirikijem i poslužite.
Sastojci
- 2 žličice kurkume u prahu
- 3 cm komad đumbira, oguljen i izriban
- 1 žličica finoga šećera
- 2 žlice ribljega umaka
- 500 g hrpta bakalara, narezanog na komade
- 100 g vermicelli rezanaca od riže
- 60 ml suncokretova ulja
- 1 crveni chilli, fino nasjeckan
- dobra šaka listića od kopra
- dobra šaka lišća korijandra
- svežanj mladoga luka, nasjeckanog
- 2–3 žlice neslanih, prženih kikirikija, nasjeckanih
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Annabel Langbein
Pita sa slaninom i jajima
Recepti Mary Berry
Gratinirani komorač i krumpir
Recepti Ainsley Harriott
Tjestenina s morskim plodovima, čilijem i cherry rajčicama
Recepti Mary Berry
Terina s lososom i šparogama
Recepti Mary Berry
Losos en croute sa crvenim pestom i pečenim povrćem
Recepti Mary Berry
Pečeni goveđi file u umaku od pečenog češnjaka i senfa
Recepti Mary Berry
Ljetna dimljena šunka glazirana javorom sa svježim marelicama i začinom od đumbira
Recepti Mary Berry
Fileti lososa s umakom od začinskog bilja, prepeličjim jajima i šparogama
Recepti Jolanta Delibozova
Riba s pastom od maslina i mozzarellom
Recepti Jolanta Delibozova
Pile s limunom