Riba s kurkumom i koprom na vijetnamski način
Recept iz: Donal Skehan
Donal Skehan je pisac, fotograf i televizijski voditelj koji živi i radi u Dublinu u Irskoj. Dolazi iz obitelji strastvenih ljubitelja hrane, a koja je u prehrambenoj industriji radila više od 60 godina te su mu oduvijek bili inspiracija. Kuhanje obilne domaće hrane oduvijek je bio njegov način života.
Donalovi recepti dostupni, nadahnjujući i ohrabrujući za baš za svakodnevnu kućnu prehranu. U gastronomski svijet je ušao 2007. kada je otvorio blog, a ugovor za knjigu ponuđen mu je kada i poziv za vlastitom televizijskom serijom. Donal je danas jedan od najpopularnijih irskih chefova.
Sastojci
- 2 žličice kurkume u prahu
- 3 cm komad đumbira, oguljen i izriban
- 1 žličica finoga šećera
- 2 žlice ribljega umaka
- 500 g hrpta bakalara, narezanog na komade
- 100 g vermicelli rezanaca od riže
- 60 ml suncokretova ulja
- 1 crveni chilli, fino nasjeckan
- dobra šaka listića od kopra
- dobra šaka lišća korijandra
- svežanj mladoga luka, nasjeckanog
- 2–3 žlice neslanih, prženih kikirikija, nasjeckanih
Priprema
- 1, U plitkoj posudi umiješajte kurkumu, đumbir, šećer i riblji umak kao brzu marinadu. Ubacite ribu u marinadu i odložite na 5–10 minuta dok pripremate rezance.
- 2. Stavite rezance u kipuću vodu na 10 minuta.
- 3. Za to vrijeme zagrijte ulje u woku ili tavi i pržite ribu 3–4 minute na jakoj vatri. Ribu pažljivo okrenite da se ne pokida. Maknite s vatre i dodajte chilli, začine i mladi luk i lagano pomiješajte.
- 4. Ocijedite rezance i podijelite ih u četiri zdjele. Dodajte pripremljenu ribu, pospite kikirikijem i poslužite.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Nadiya Hussain
Košarice s paštetom od dimljene skuše i zelenim chutneyjem od ananasa
Recepti Luca Ciano
Poširana tuna u ekstra djevičanskom maslinovom ulju s bosiljkom i pečena salata Caprese
Recepti Luca Ciano
Špageti s mariniranom sabljarkom i preljevom od sicilijanskog citrusa
Recepti Mary Berry
Terina s lososom i šparogama
Recepti Mary Berry
Losos en croute sa crvenim pestom i pečenim povrćem
Recepti Mary Berry
Fileti lososa s umakom od začinskog bilja, prepeličjim jajima i šparogama
Recepti Adam Liaw
Sporo kuhana riba amadai s crnim tartufom
Recepti Jolanta Delibozova
Riba s pastom od maslina i mozzarellom
Recepti Tom Kerridge
Pečeni taco od tune
Recepti Carpaccio od tune