Iz jamajčke baštine rođen je Ainsley Harriottu Paddingtonu u Westminsterskom gradu u središnjem Londonu 28. veljače 28. veljače 1957. Njegov otac, Chester Leroy Harriott, bio je pijanista i pjevač, a majka Peppy Harriott (rođ. Strudwick). Ima dvije braće i sestre - sestru, Jacqueline i brata po imenu Chester.

Sastojci

  • 1 crveni luk, krupno nasjeckan
  • 2 češnja češnjaka, krupno nasjeckani
  • 2 mlada luka, krupno nasjeckani
  • ½ scotch bonnet čili papričice, bez sjemenki
  • 2 grančice timijana
  • 1 grančica mažurana
  • 1 manja vezica peršina
  • 3 bobice pimenta, mljevene
  • ½ žličice soli

Priprema

  • 1. Količina je dovoljna za 2 cijele ribe.
  • 2. Stavite sve sastojke osim ribe u blender i miksajte dok ne nastane glatka pasta.
  • 3. Oštrim nožem zarežite duboko ribu na 4-5 mjesta s obje strane. Utrljajte začine u svaki zarezani dio. Ostavite da se marinira 20 minuta prije termičke obrade ribe.
  • • Začinsko bilje možete držati u zatvorenoj staklenki u hladnjaku do tjedan dana.

Povezani recepti

Vidi sve