Riba s bajan začinskim biljem
Recept iz: Ainsley Harriott
Iz jamajčke baštine rođen je Ainsley Harriottu Paddingtonu u Westminsterskom gradu u središnjem Londonu 28. veljače 28. veljače 1957. Njegov otac, Chester Leroy Harriott, bio je pijanista i pjevač, a majka Peppy Harriott (rođ. Strudwick). Ima dvije braće i sestre - sestru, Jacqueline i brata po imenu Chester.
Sastojci
- 1 crveni luk, krupno nasjeckan
- 2 češnja češnjaka, krupno nasjeckani
- 2 mlada luka, krupno nasjeckani
- ½ scotch bonnet čili papričice, bez sjemenki
- 2 grančice timijana
- 1 grančica mažurana
- 1 manja vezica peršina
- 3 bobice pimenta, mljevene
- ½ žličice soli
Priprema
- 1. Količina je dovoljna za 2 cijele ribe.
- 2. Stavite sve sastojke osim ribe u blender i miksajte dok ne nastane glatka pasta.
- 3. Oštrim nožem zarežite duboko ribu na 4-5 mjesta s obje strane. Utrljajte začine u svaki zarezani dio. Ostavite da se marinira 20 minuta prije termičke obrade ribe.
- • Začinsko bilje možete držati u zatvorenoj staklenki u hladnjaku do tjedan dana.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Michel Albert Roux
Pirjana sipa
Recepti Michel Albert Roux
Škarpina s divljim biljem
Recepti Michel Albert Roux
Morski plodovi s pastisom i crème fraicheom
Recepti Ainsley Harriott
Kozice s čilijem i češnjakom
Recepti Ainsley Harriott
Riblje okruglice iz kaffivagninna
Recepti Curtis Stone
Curry od kozica i kapica
Recepti Curtis Stone
Losos na žaru s komoračem i zelenom salsom
Recepti Luca Ciano
Kozice u panceti s umakom od sambuce i maslaca
Recepti Curtis Stone
Brzo pržene kozice s limunskom travom
Recepti Curtis Stone
Kilpatrick od kamenica