Riba s bajan začinskim biljem
Recept iz: Ainsley Harriott
Iz jamajčke baštine rođen je Ainsley Harriottu Paddingtonu u Westminsterskom gradu u središnjem Londonu 28. veljače 28. veljače 1957. Njegov otac, Chester Leroy Harriott, bio je pijanista i pjevač, a majka Peppy Harriott (rođ. Strudwick). Ima dvije braće i sestre - sestru, Jacqueline i brata po imenu Chester.
Sastojci
- 1 crveni luk, krupno nasjeckan
- 2 češnja češnjaka, krupno nasjeckani
- 2 mlada luka, krupno nasjeckani
- ½ scotch bonnet čili papričice, bez sjemenki
- 2 grančice timijana
- 1 grančica mažurana
- 1 manja vezica peršina
- 3 bobice pimenta, mljevene
- ½ žličice soli
Priprema
- 1. Količina je dovoljna za 2 cijele ribe.
- 2. Stavite sve sastojke osim ribe u blender i miksajte dok ne nastane glatka pasta.
- 3. Oštrim nožem zarežite duboko ribu na 4-5 mjesta s obje strane. Utrljajte začine u svaki zarezani dio. Ostavite da se marinira 20 minuta prije termičke obrade ribe.
- • Začinsko bilje možete držati u zatvorenoj staklenki u hladnjaku do tjedan dana.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Luke Nguyen
Juha od plodova mora, ukiseljenog bambusa i tamarinda (canh sai san mang chua)
Recepti Luke Nguyen
Pipi školjke u woku s čilijem i azijskim bosiljkom (nhieu xao rau que)
Recepti Luke Nguyen
Halong dagnje kuhane u kokosovom mlijeku s aromom limunske trave (con con nau xa cot dua)
Recepti Luke Nguyen
Ninbinški puževi u limunskoj travi i čiliju (oc luoc xa)
Recepti Luke Nguyen
Vrući lonac od lososa naroda crveni dao (lao ca hoi dzao do)
Recepti Luke Nguyen
Pljeskavice od svinjetine na žaru s vijetnamskim začinskim biljem (bun cha)
Recepti Luke Nguyen
Jegulja na žaru u limunskoj travi i kurkumi (luon nuong xa)
Recepti Luke Nguyen
Riba iz tave s kurumom i koprom (cha ca hanoi)
Recepti Luke Nguyen
Crveni rak sa soli i paprom (cua rang muoi)
Recepti Luke Nguyen
Šaran kuhan u bambusu (ca nuong tre)