Riba na azijski sa salatom od brokule

Rezanci

  • Skuhajte rezance prema uputama za pripremu na pakiranju.

 

Riba na azijski

  • U posudi pomiješajte brašno s mješavinom pet kineskih začina.
  • Ribu malo osušite s pomoću kuhinjskih ubrusa i uvaljajte filete jedan po jedan u brašno. Višak brašna otresite s fileta.
  • Zagrijte malo ulja u tavi i pržite ribe s obje strane oko 5 minuta dok ne postanu  hrskave.

 

Salata od brokule

  • Zakuhajte vodu u loncu i dodajte malo soli.
  • Nasjeckajte brokulu na malene ružice i kuhajte ih oko četiri minute, tako da još ostanu malo hrskave.
  • Procijedite brokulu i isperite hladnom vodom. Vratite brokulu u lonac.
  • Presijecite papriku po dužini, uklonite sjemenke i nasjeckajte papriku na sitno.
  • U brokulu dodajte papar, sok limete, sirup od đumbira i sezamovo ulje.

 

Posluživanje

  • Prerežite limetu na četiri dijela.
  • Rasporedite rezance, ribu i salatu od brokule u tanjure. Poslužite s kriškom limete. 

Sastojci

    Priprema