Riba na azijski sa salatom od brokule
Rezanci
- Skuhajte rezance prema uputama za pripremu na pakiranju.
Riba na azijski
- U posudi pomiješajte brašno s mješavinom pet kineskih začina.
- Ribu malo osušite s pomoću kuhinjskih ubrusa i uvaljajte filete jedan po jedan u brašno. Višak brašna otresite s fileta.
- Zagrijte malo ulja u tavi i pržite ribe s obje strane oko 5 minuta dok ne postanu hrskave.
Salata od brokule
- Zakuhajte vodu u loncu i dodajte malo soli.
- Nasjeckajte brokulu na malene ružice i kuhajte ih oko četiri minute, tako da još ostanu malo hrskave.
- Procijedite brokulu i isperite hladnom vodom. Vratite brokulu u lonac.
- Presijecite papriku po dužini, uklonite sjemenke i nasjeckajte papriku na sitno.
- U brokulu dodajte papar, sok limete, sirup od đumbira i sezamovo ulje.
Posluživanje
- Prerežite limetu na četiri dijela.
- Rasporedite rezance, ribu i salatu od brokule u tanjure. Poslužite s kriškom limete.