Riba kuhana na maslacu s limetom, cvjetača i špinat

Riba kuhana na maslacu s limetom, cvjetača i špinat

Opis

Posolite ribu i pustite sol da se upija 20 minuta. Na laganoj temperaturi u loncu zagrijte maslac, sok od limete i koru (ako koristite termometar, okretom na 55 stupnjeva). Dodajte ribu i kuhajte dok ne bude pri kraju. Izvadite je iz maslaca i na površinu dodajte još soli i papra. Riba još malo dozrijeva sama.
Cvjetaču izrežite na tanke ploške. Izrežite korijen rajčice i iscijedite sok, izrežite na kockice. Zakuhajte vodu i dodajte maslac. U vodu dodajte cvjetaču i pustite tekućinu da gotovo ispari. Dodajte špinat i rajčicu i začinite solju i paprom. Poslužite odmah uz ribu.

Sastojci

Priprema ribe

  • 600 g fileta bijele ribe bez kože
  • 500 g maslaca
  • Sok od dvije limete i kora
  • sol
  • papar

Prilog

  • ½ cvjetače
  • 1 kutija opranog špinata
  • 4 rajčice
  • 2 dl vode
  • 50 g maslaca
  • sol
  • papar