Opis
Posolite ribu i pustite sol da se upija 20 minuta. Na laganoj temperaturi u loncu zagrijte maslac, sok od limete i koru (ako koristite termometar, okretom na 55 stupnjeva). Dodajte ribu i kuhajte dok ne bude pri kraju. Izvadite je iz maslaca i na površinu dodajte još soli i papra. Riba još malo dozrijeva sama.
Cvjetaču izrežite na tanke ploške. Izrežite korijen rajčice i iscijedite sok, izrežite na kockice. Zakuhajte vodu i dodajte maslac. U vodu dodajte cvjetaču i pustite tekućinu da gotovo ispari. Dodajte špinat i rajčicu i začinite solju i paprom. Poslužite odmah uz ribu.
Cvjetaču izrežite na tanke ploške. Izrežite korijen rajčice i iscijedite sok, izrežite na kockice. Zakuhajte vodu i dodajte maslac. U vodu dodajte cvjetaču i pustite tekućinu da gotovo ispari. Dodajte špinat i rajčicu i začinite solju i paprom. Poslužite odmah uz ribu.
Sastojci
Priprema ribe
- 600 g fileta bijele ribe bez kože
- 500 g maslaca
- Sok od dvije limete i kora
- sol
- papar
Prilog
- ½ cvjetače
- 1 kutija opranog špinata
- 4 rajčice
- 2 dl vode
- 50 g maslaca
- sol
- papar