Riba kuhana na maslacu s limetom, cvjetača i špinat
Posolite ribu i pustite sol da se upija 20 minuta. Na laganoj temperaturi u loncu zagrijte maslac, sok od limete i koru (ako koristite termometar, okretom na 55 stupnjeva). Dodajte ribu i kuhajte dok ne bude pri kraju. Izvadite je iz maslaca i na površinu dodajte još soli i papra. Riba još malo dozrijeva sama.
Cvjetaču izrežite na tanke ploške. Izrežite korijen rajčice i iscijedite sok, izrežite na kockice. Zakuhajte vodu i dodajte maslac. U vodu dodajte cvjetaču i pustite tekućinu da gotovo ispari. Dodajte špinat i rajčicu i začinite solju i paprom. Poslužite odmah uz ribu.

Sastojci

  • Priprema ribe600 g fileta bijele ribe bez kože 500 g maslaca Sok od dvije limete i kora sol paparPrilog ½ cvjetače 1 kutija opranog špinata 4 rajčice 2 dl vode 50 g maslaca sol papar

Priprema