Pavlova inspiracija u kuhinji dolazi od novih kulinarskih tendencija i izazova s kojima se susreće na različitim tečajevima koje pohađa. Nema omiljeno jelo, no kaže kako nema do kuhinje uz koju je odrastao - bugarske. 

Sastojci

  • Za rižu
  • 500 g svježeg mlijeka
  • 100 g riže
  • 10 g šećera
  • 1/2 mahune vanilije
  • 100 g mascarponea
  • Za biskvite
  • 225 g brašna
  • 120 g maslaca
  • 90 g šećera u prahu
  • 2 g soli
  • 50 g jaja
  • 50 g krokanta
  • Za preljev od mliječne čokolade
  • 300 g svježeg mlijeka
  • 75 g glukoze
  • 400 g mliječne čokolade
  • Krokant za posipanje

Priprema

  • 1. U posudu stavite mlijeko, rižu, sjemenke iz štapića vanilije i šećer. Stavite na umjerenu vatru da se kuha uz neprestano miješanje dok riža ne bude kuhana. Maknite s vatre i ostavite da se ohladi. Dodajte mascarpone u ohlađenu rižu na mlijeku i promiješajte.  
  • 2. Za biskvit izmiješajte brašno, maslac, šećer i sol mikserom dok se ne oblikuju vlažne mrvice. Dodajte jaja te ponovno miješajte dok ne dobijete lijepo, masno tijesto. Na kraju dodate krokant i ponovno promiješajte.
  • 3. Zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva (na vrući zrak). Razvaljate tijesto između dva lista papira za pečenje te ga stavite u hladnjak da se stisne. Izvadite ga i izrežite prstenom za kolače. Pecite ih oko 8 minuta.
  • 4. Za preljev prvo zagrijte mlijeko s glukozom i promiješajte dok se ne rastope, Prelijte natrgane komadiće čokolade vrućim mlijekom, pričekajte da se rastopi i miksajte.
  • 5. U odgovarajućim zdjelama ili čašama poslužite hrpice riže na mlijeku i biskvite. Završite preljevom od čokolade.

Povezani recepti

Vidi sve