Riža na mlijeku s čokoladnim preljevom
Recept iz: Pavel Pavlov
Pavlova inspiracija u kuhinji dolazi od novih kulinarskih tendencija i izazova s kojima se susreće na različitim tečajevima koje pohađa. Nema omiljeno jelo, no kaže kako nema do kuhinje uz koju je odrastao - bugarske.
Sastojci
- Za rižu
- 500 g svježeg mlijeka
- 100 g riže
- 10 g šećera
- 1/2 mahune vanilije
- 100 g mascarponea
- Za biskvite
- 225 g brašna
- 120 g maslaca
- 90 g šećera u prahu
- 2 g soli
- 50 g jaja
- 50 g krokanta
- Za preljev od mliječne čokolade
- 300 g svježeg mlijeka
- 75 g glukoze
- 400 g mliječne čokolade
- Krokant za posipanje
Priprema
- 1. U posudu stavite mlijeko, rižu, sjemenke iz štapića vanilije i šećer. Stavite na umjerenu vatru da se kuha uz neprestano miješanje dok riža ne bude kuhana. Maknite s vatre i ostavite da se ohladi. Dodajte mascarpone u ohlađenu rižu na mlijeku i promiješajte.
- 2. Za biskvit izmiješajte brašno, maslac, šećer i sol mikserom dok se ne oblikuju vlažne mrvice. Dodajte jaja te ponovno miješajte dok ne dobijete lijepo, masno tijesto. Na kraju dodate krokant i ponovno promiješajte.
- 3. Zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva (na vrući zrak). Razvaljate tijesto između dva lista papira za pečenje te ga stavite u hladnjak da se stisne. Izvadite ga i izrežite prstenom za kolače. Pecite ih oko 8 minuta.
- 4. Za preljev prvo zagrijte mlijeko s glukozom i promiješajte dok se ne rastope, Prelijte natrgane komadiće čokolade vrućim mlijekom, pričekajte da se rastopi i miksajte.
- 5. U odgovarajućim zdjelama ili čašama poslužite hrpice riže na mlijeku i biskvite. Završite preljevom od čokolade.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Michel Albert Roux
Mille feuille pogačice s čokoladom
Recepti Michel Albert Roux
Oreilettes
Recepti Michel Albert Roux
Poširane breskve s mačjim jezicima
Recepti Michel Albert Roux
Sufle od jagoda s pistacijama
Recepti Michel Albert Roux
Glazirana dinja sa šećerom i borovnicama
Recepti Ainsley Harriott
Staklenke s jagodama, keksima i cheesecakeom
Recepti Ainsley Harriott
Betsyne palačinkice s džemom od rabarbare i maline i šlagom
Recepti Ainsley Harriott
Pire od jagoda s kremom od bazge
Recepti Curtis Stone
Slatki složenac od kroasana i lješnjaka
Recepti Luca Ciano
Sgroppino od limuna sa želeom od prosecca