Rendang bake Ite

Rendang bake Ite

Opis

Priprema

Kuhajte zvjezdasti anis oko 10 minuta u malo kokosova mlijeka tako da zvjezdasti anis bude prekriven. Ogulite ljutiku i češnjak, kao i đumbir i kurkumu. Ljutiku, češnjak, đumbir, kurkumu, galangal i feferone narežite na komadiće. Klinčić dobro izdrobite u mužaru. Zvjezdasti anis izvadite iz kokosova mlijeka. U multipraktiku sameljite ljutiku, češnjak, đumbir, kurkumu, feferone, klinčić, sjemenke kumina, sjemenke korijandra i kokosovo mlijeko. U loncu zagrijte ulje i popržite mješavinu začina. Zgnječite limunsku travu, zavežite čvor i odrežite krajeve. Dodajte limunsku travu i listove limete. Čim se oslobode mirisi, dodajte preostalo kokosovo mlijeko. Kuhajte oko 10 minuta, dok se kokosovo mlijeko ne zgusne. U međuvremenu narežite govedinu na komade i stavite ih u lonac. Neka se sve kuha oko 3 do 4 sata dok meso ne omekša.

 

Prženi kokos

Zagrijte tavu bez ulja i polako pržite ribani kokos dok ne bude smeđe boje. U multipraktiku meljite kokos dok iz njega ne počne izlaziti ulje. Kokos rasporedite u kalupe za cupcake i ostavite neka se stvrdne. Savjet: potrebna vam je samo jedna kocka kokosa, ali teško je u multipraktiku mljeti male količine. Stoga napravite nešto više i preostale kocke zamrznite za sljedeći put.

 

Dodajte 1 kocku u rendang i kuhajte još 10 minuta da se kocka otopi i sljubi s ostalim sastojcima.

 

Posluživanje

Rendang poslužite s kuhanom rižom i povrćem.

Sastojci

Sastojci

  • 1 zvjezdasti anis
  • 1 l kokosova mlijeka
  • 6 ljutika
  • 3 češnja češnjaka
  • 3 cm đumbira
  • 2 cm korijena galangala
  • 3 cm korijena kurkume
  • 1 klinčić
  • 1 žličica mljevenih sjemenki kumina
  • 1 žličica mljevenih sjemenki korijandra
  • 1 stabljika limunske trave
  • 2 lista kvrgave limete
  • 1 lg govedine
  • pola žličice paste od tamarinda
  • 250 g ribanog kokosa

Dodatne potrepštine

  • multipraktik
  • mužar