Rebarca na balijski način
Recept iz: Danny Jansen

Priprema
Rebarca na balijski način
Ljutike i češnjak ogulite i narežite. Nasjeckajte feferone i naribajte đumbir. U mužaru izdrobite kukuije, ljutike, ketjap, đumbir, češnjak i feferone tako da dobijete pastu. Mješavinom začina namažite rebarca i marinirajte ih najmanje 2 sata. Rebarca narežite na jednake komade, otprilike 2 do 3 rebra po komadu. Pećnicu namjestite na gril i zagrijte na oko 280 °C. Lim za pečenje obložite aluminijskom folijom i stavite na njega rebarca. Pecite rebarca s obje strane oko 40 minuta tako da gornja strana bude lijepo pečena i smeđe boje.
Umak od tamarinda
Luk ogulite i nasjeckajte. U loncu zagrijte malo ulja i pržite luk dok ne postane staklast. Dodajte zvjezdasti anis i pastu od tamarinda i kratko popržite. Zalijte sokom od naranče.
Savjet: rebarca na balijski način možete peći i na roštilju, samo pazite da se peku polagano.
Posluživanje
Rebarca na balijski način možete poslužiti s bijelom rižom ili s povrćem iz woka.
Sastojci
- Rebarca na balijski način 5 kukuija 4 ljutike 100 ml ketjap medje (slatki umak od soje) 4 cm đumbira 3 češnja češnjaka 2 crvena feferona 2 kg rebarcaUmak od tamarinda 2 glavice luka 4 zvjezdasta anisa 2 žlice paste od tamarinda 200 ml soka od narančeDodatne potrepštine pećnica prethodno zagrijana na 280 °C ulje za prženje
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Danny Jansen
Panirani mango s čokoladnim mousseom
Recepti Danny Jansen
Brzi recept za ukiseljeno povrće
Recepti Danny Jansen
Povrće iz woka s kozicama s češnjakom
Recepti Danny Jansen
Okruglice u umaku od kikirikija
Recepti Danny Jansen
Tikvica punjena na azijski način
Recepti Danny Jansen
Bala bala
Recepti Danny Jansen
Tortilje sa salatom gado gado
Recepti Danny Jansen
Pohana piletina padang
Recepti Danny Jansen
Džepići s nadjevom od skuše