Rebarca na balijski način

Priprema

Rebarca na balijski način

Ljutike i češnjak ogulite i narežite. Nasjeckajte feferone i naribajte đumbir. U mužaru izdrobite kukuije, ljutike, ketjap, đumbir, češnjak i feferone tako da dobijete pastu. Mješavinom začina namažite rebarca i marinirajte ih najmanje 2 sata. Rebarca narežite na jednake komade, otprilike 2 do 3 rebra po komadu. Pećnicu namjestite na gril i zagrijte na oko 280 °C. Lim za pečenje obložite aluminijskom folijom i stavite na njega rebarca. Pecite rebarca s obje strane oko 40 minuta tako da gornja strana bude lijepo pečena i smeđe boje.

 

Umak od tamarinda

Luk ogulite i nasjeckajte. U loncu zagrijte malo ulja i pržite luk dok ne postane staklast. Dodajte zvjezdasti anis i pastu od tamarinda i kratko popržite. Zalijte sokom od naranče.

 

Savjet: rebarca na balijski način možete peći i na roštilju, samo pazite da se peku polagano.

 

Posluživanje

Rebarca na balijski način možete poslužiti s bijelom rižom ili s povrćem iz woka.

Sastojci

  • Rebarca na balijski način 5 kukuija 4 ljutike 100 ml ketjap medje (slatki umak od soje) 4 cm đumbira 3 češnja češnjaka 2 crvena feferona 2 kg rebarcaUmak od tamarinda 2 glavice luka 4 zvjezdasta anisa 2 žlice paste od tamarinda 200 ml soka od narančeDodatne potrepštine pećnica prethodno zagrijana na 280 °C ulje za prženje

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve