Opis
Priprema
Rebarca na balijski način
Ljutike i češnjak ogulite i narežite. Nasjeckajte feferone i naribajte đumbir. U mužaru izdrobite kukuije, ljutike, ketjap, đumbir, češnjak i feferone tako da dobijete pastu. Mješavinom začina namažite rebarca i marinirajte ih najmanje 2 sata. Rebarca narežite na jednake komade, otprilike 2 do 3 rebra po komadu. Pećnicu namjestite na gril i zagrijte na oko 280 °C. Lim za pečenje obložite aluminijskom folijom i stavite na njega rebarca. Pecite rebarca s obje strane oko 40 minuta tako da gornja strana bude lijepo pečena i smeđe boje.
Umak od tamarinda
Luk ogulite i nasjeckajte. U loncu zagrijte malo ulja i pržite luk dok ne postane staklast. Dodajte zvjezdasti anis i pastu od tamarinda i kratko popržite. Zalijte sokom od naranče.
Savjet: rebarca na balijski način možete peći i na roštilju, samo pazite da se peku polagano.
Posluživanje
Rebarca na balijski način možete poslužiti s bijelom rižom ili s povrćem iz woka.
Sastojci
Rebarca na balijski način
- 5 kukuija
- 4 ljutike
- 100 ml ketjap medje (slatki umak od soje)
- 4 cm đumbira
- 3 češnja češnjaka
- 2 crvena feferona
- 2 kg rebarca
Umak od tamarinda
- 2 glavice luka
- 4 zvjezdasta anisa
- 2 žlice paste od tamarinda
- 200 ml soka od naranče
Dodatne potrepštine
- pećnica prethodno zagrijana na 280 °C
- ulje za prženje