Rebarca na balijski način

Rebarca na balijski način

Opis

Priprema

Rebarca na balijski način

Ljutike i češnjak ogulite i narežite. Nasjeckajte feferone i naribajte đumbir. U mužaru izdrobite kukuije, ljutike, ketjap, đumbir, češnjak i feferone tako da dobijete pastu. Mješavinom začina namažite rebarca i marinirajte ih najmanje 2 sata. Rebarca narežite na jednake komade, otprilike 2 do 3 rebra po komadu. Pećnicu namjestite na gril i zagrijte na oko 280 °C. Lim za pečenje obložite aluminijskom folijom i stavite na njega rebarca. Pecite rebarca s obje strane oko 40 minuta tako da gornja strana bude lijepo pečena i smeđe boje.

 

Umak od tamarinda

Luk ogulite i nasjeckajte. U loncu zagrijte malo ulja i pržite luk dok ne postane staklast. Dodajte zvjezdasti anis i pastu od tamarinda i kratko popržite. Zalijte sokom od naranče.

 

Savjet: rebarca na balijski način možete peći i na roštilju, samo pazite da se peku polagano.

 

Posluživanje

Rebarca na balijski način možete poslužiti s bijelom rižom ili s povrćem iz woka.

Sastojci

Rebarca na balijski način

  • 5 kukuija
  • 4 ljutike
  • 100 ml ketjap medje (slatki umak od soje)
  • 4 cm đumbira
  • 3 češnja češnjaka
  • 2 crvena feferona
  • 2 kg rebarca

Umak od tamarinda

  • 2 glavice luka
  • 4 zvjezdasta anisa
  • 2 žlice paste od tamarinda
  • 200 ml soka od naranče

Dodatne potrepštine

  • pećnica prethodno zagrijana na 280 °C
  • ulje za prženje

Povezani recepti