Ražnjići od svinjeće vratine i slatki čili
Najprije pripremite umak od slatkog čilija. Usitnite čili i češanj češnjaka u mužaru. Dodajte šećer. U tavi ugrijte čili i šećer i dodajte vodu. Pustite da zakuha i stavite sa strane.
Vratinu izrežite na komade iste veličine i marinirajte ih, primjerice, s timijanom i češnjakom. Nabodite ih na štapiće. Posolite i popaprite svinjetinu. Zagrijte roštilj da bude vruć i pecite ražnjiće na žaru nekoliko ih puta okrećući. Ražnjiće poslužite uz umak od slatkog čilija.
Vratinu izrežite na komade iste veličine i marinirajte ih, primjerice, s timijanom i češnjakom. Nabodite ih na štapiće. Posolite i popaprite svinjetinu. Zagrijte roštilj da bude vruć i pecite ražnjiće na žaru nekoliko ih puta okrećući. Ražnjiće poslužite uz umak od slatkog čilija.
Sastojci
- Ražnjići600 g vratine (svinjećeg kasslera) štapići za ražnjiće sol i crni paparSlatki čili1 dl usitnjenog čilija 1 češanj češnjaka 1 dl šećera 1 dl vode
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Annabel Langbein
Pita sa slaninom i jajima
Recepti Mary Berry
Gratinirani komorač i krumpir
Recepti Ainsley Harriott
Tjestenina s morskim plodovima, čilijem i cherry rajčicama
Recepti Mary Berry
Terina s lososom i šparogama
Recepti Mary Berry
Losos en croute sa crvenim pestom i pečenim povrćem
Recepti Mary Berry
Pečeni goveđi file u umaku od pečenog češnjaka i senfa
Recepti Mary Berry
Ljetna dimljena šunka glazirana javorom sa svježim marelicama i začinom od đumbira
Recepti Mary Berry
Fileti lososa s umakom od začinskog bilja, prepeličjim jajima i šparogama
Recepti Jolanta Delibozova
Riba s pastom od maslina i mozzarellom
Recepti Jolanta Delibozova
Pile s limunom