Pomiješajte losos, 1 žlicu maslinovog ulja i češnjak. Protresite da se obloži i marinirajte 10 minuta.

U međuvremenu, pripremite quinou prema uputama na pakiranju. Ocijedite i ostavite po strani da se hladi.

Unaprijed zagrijte blago namašćenu roštilj tavu ili roštilj na jakoj vatri. Omotajte kockice lososa komadom pancete. Naizmjence nabodite losos i luk na ražnjiće.

Ispecite ražnjiće, okrećući ih da se ravnomjerno ispeku 4 do 5 minuta ili dok riba lagano ne pougljeni i ne bude pečena vama po volji. Stavite na stranu na tanjur i prekrijte folijom.

Istucite zajedno maslinovo ulje, senf i sok limuna i naranče te koricu. Začinite solju i paprom.

Stavite ohlađenu quinou u veliku zdjelu. Dodajte komorač, peršin, bademe i dressing te protresite da se pomiješaju.

Poslužite ražnjiće lososa sa salatom od quinoe i kriškama limuna.

*** Trebat ćete 4 -6 drvenih ili metalnih ražnjića za ovaj recept. Namačite drvene ražnjiće 10 minuta u hladnoj vodi prije pečenja kako ne bi izgorjeli.

Sastojci

  • 600g fileta lososa bez kože, narezanih na kockice od 3cm
  • 4 žlice maslinovog ulja
  • 2 češnja češnjaka, zdrobljena
  • 128 g bijele quinoe, isprane
  • 12 tankih i dugih kriški pancete, prepolovljenih
  • 1 crveni luk, narezan na kriške
  • 1 žlica zrnatog senfa
  • Sok I korica ½ naranče + ½ limuna
  • 1 mala glavica komorača, tanko narezana
  • 64 g lišća peršina
  • 32 g badema, tostiranih, grubo nasjeckanih

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve