Napravite dvije marinade. Prvu od limetina soka, smeđeg šećera i ribanog đumbira. Drugu od sojina umaka, octa, ulja i ribanog češnjaka.
Narežite losos na kockice i dodajte ga marinadi od soje. Narežite mango na kockice i dodajte ga drugoj marinadi. Ulijte vodu u lonac i dodajte dobro opranu basmati rižu.
Stavite na jaku vatru i čim zakuha, posolite i smanjite vatru. Nabodite losos i mango na štapiće za ražnjiće. Kad riža bude gotovo kuhana, dodajte 3-4 žličice od svake marinade. Promiješajte, dodajte metvicu i pokrijte krpom. Ugrijte ploču i ispecite ražnjiće. Na kraju riži dodajte nekoliko grančica metvice prije nego što poslužite ove krasne ljetne okuse.

Sastojci

  • ½ limete 2 žlice smeđeg šećera Ribani đumbir 1 šalica sojina umaka ocat ulje Dva češnja češnjaka 2 komada lososa voda Šalica basmati riže sol Metvica

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve