Ražnjići od hmonške crne svinje na žaru sa sezamovom soli

Luke Nguyen je poznati vijetnamsko-australski chef rođen u tajlandsom kampu 1978. godine. Prvi restoran otvorio je u suradnji sa svojom sestrom Pauline Nguyen dok je imao samo 23 godine, a nakon toga počeli smo ga pratiti u raznim kulinarskim emisijama. 2013. godine postao je sudac i voditelj prve sezone MasterChefa Vietnam, a napisao je i nekoliko bestselera - Secrets of the Red Lantern i The Songs of Sapa. 

Sastojci

  • 2 žlice sjemenki sezama
  • 300 g svinjskog vrata, sitno nasjeckanog
  • 2 mlada luka, zgnječena
  • 4 žlice zgnječene limunske trave
  • 3 žlice ribljeg umaka
  • 1 žličica umaka od kamenica
  • 1 žličica šećera
  • 1 žlica meda
  • 1/2 žličice papra
  • 3 žlice biljnog ulja
  • 12 bambusovih štapića, 30 minuta namakanih u vodi

Priprema

  • 1. Pomiješajte sezam i sol.
  • 2. Svinjski vrat preko noći marinirajte u mladom luku, limunskoj travi, ribljem i umaku od kamenica, šećeru, medu, papru i ulju.
  • 3. Svinjetinu nanižite na bambusove štapiće pa sa svake strane 3 minute pecite na žaru.
  • 4. Umačite ih u sol sa sezamom.

Povezani recepti

Vidi sve