Ravioli punjeni špinatom i ricottom

Priprema

Ravioli

U brašnu napravite rupu i ulijte žumanjke u nju. Jednom rukom malo-pomalo umiješajte brašno. Mijesite dok ne dobijete homogenu smjesu te nastavite mijesiti dvjema rukama. Kad je suho, dodajte malo vode. Pokrijte tijesto vlažnom krpom i ostavite da odstoji oko 15 minuta.

 

Špinat kratko blanširajte i dobro ga ocijedite. Češnjak ogulite i istisnite, a rajčice narežite na trakice. U loncu ugrijte malo ulja i vrlo kratko popržite špinat i češnjak. Dodajte rajčice s malo ulja u kojemu su bile i začinite svježe mljevenim paprom i muškatnim oraščićem. U blenderu sameljite špinat i pomiješajte ga u zdjeli s ricottom. Naribajte pola parmezana. Sve izmiješajte i ostavite da odstoji.

 

Tijesto podijelite na jednake komade i s pomoću stroja za izradu tjestenine načinite dugačke trake. Nadjev rasporedite po traci tijesta te tijesto oko nadjeva namažite vodom. Drugu traku tijesta položite gore i izrežite četvrtaste raviole. Dobro pritisnite rubove tijesta. Raviole kuhajte 4 minute u loncu s posoljenom vodom.

 

Umak od kadulje i rajčica

Iz rajčica uklonite sjemenke i narežite rajčice na kockice. U loncu zagrijte ulje i maslac tako da maslac bude svjetlosmeđe boje te zalijte sokom limuna. Dodajte rajčice i kapare. Polovicu listova kadulje narežite na trakice i umiješajte u umak. Izvadite raviole iz vode, stavite ih u umak i kratko zagrijte.

 

Izvadite raviole na tanjur i prelijte ih umakom. Ukrasite preostalom kaduljom i naribajte parmezan.

Sastojci

  • Ravioli500 g brašna za tjesteninu 15 žumanjaka malo vode 450 g svježeg špinata 3 češnja češnjaka maslinovo ulje 2 žlice sušenih rajčica u ulju muškatni orašćić 250 g ricotte 75 g ricotte salate 100 g parmezanaUmak od kadulje i rajčica3 rajčice roma 50 ml maslinova ulja 50 g maslaca pola limuna 8 listova kadulje 1 žlica kaparaDodatne potrepštine plastična folija blender stroj za izradu tjestenine

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve