Ravioli punjeni špinatom i ricottom
Recept iz: Giovanni Caminita
Priprema
Ravioli
U brašnu napravite rupu i ulijte žumanjke u nju. Jednom rukom malo-pomalo umiješajte brašno. Mijesite dok ne dobijete homogenu smjesu te nastavite mijesiti dvjema rukama. Kad je suho, dodajte malo vode. Pokrijte tijesto vlažnom krpom i ostavite da odstoji oko 15 minuta.
Špinat kratko blanširajte i dobro ga ocijedite. Češnjak ogulite i istisnite, a rajčice narežite na trakice. U loncu ugrijte malo ulja i vrlo kratko popržite špinat i češnjak. Dodajte rajčice s malo ulja u kojemu su bile i začinite svježe mljevenim paprom i muškatnim oraščićem. U blenderu sameljite špinat i pomiješajte ga u zdjeli s ricottom. Naribajte pola parmezana. Sve izmiješajte i ostavite da odstoji.
Tijesto podijelite na jednake komade i s pomoću stroja za izradu tjestenine načinite dugačke trake. Nadjev rasporedite po traci tijesta te tijesto oko nadjeva namažite vodom. Drugu traku tijesta položite gore i izrežite četvrtaste raviole. Dobro pritisnite rubove tijesta. Raviole kuhajte 4 minute u loncu s posoljenom vodom.
Umak od kadulje i rajčica
Iz rajčica uklonite sjemenke i narežite rajčice na kockice. U loncu zagrijte ulje i maslac tako da maslac bude svjetlosmeđe boje te zalijte sokom limuna. Dodajte rajčice i kapare. Polovicu listova kadulje narežite na trakice i umiješajte u umak. Izvadite raviole iz vode, stavite ih u umak i kratko zagrijte.
Izvadite raviole na tanjur i prelijte ih umakom. Ukrasite preostalom kaduljom i naribajte parmezan.
Sastojci
- Ravioli500 g brašna za tjesteninu 15 žumanjaka malo vode 450 g svježeg špinata 3 češnja češnjaka maslinovo ulje 2 žlice sušenih rajčica u ulju muškatni orašćić 250 g ricotte 75 g ricotte salate 100 g parmezanaUmak od kadulje i rajčica3 rajčice roma 50 ml maslinova ulja 50 g maslaca pola limuna 8 listova kadulje 1 žlica kaparaDodatne potrepštine plastična folija blender stroj za izradu tjestenine
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Annabel Langbein
Pita sa slaninom i jajima
Recepti Mary Berry
Gratinirani komorač i krumpir
Recepti Ainsley Harriott
Tjestenina s morskim plodovima, čilijem i cherry rajčicama
Recepti Mary Berry
Terina s lososom i šparogama
Recepti Mary Berry
Losos en croute sa crvenim pestom i pečenim povrćem
Recepti Mary Berry
Pečeni goveđi file u umaku od pečenog češnjaka i senfa
Recepti Mary Berry
Ljetna dimljena šunka glazirana javorom sa svježim marelicama i začinom od đumbira
Recepti Mary Berry
Fileti lososa s umakom od začinskog bilja, prepeličjim jajima i šparogama
Recepti Jolanta Delibozova
Riba s pastom od maslina i mozzarellom
Recepti Jolanta Delibozova
Pile s limunom