Raštika sa sirom i paprom
Recept iz: Donal Skehan
Donal Skehan je pisac, fotograf i televizijski voditelj koji živi i radi u Dublinu u Irskoj. Dolazi iz obitelji strastvenih ljubitelja hrane, a koja je u prehrambenoj industriji radila više od 60 godina te su mu oduvijek bili inspiracija. Kuhanje obilne domaće hrane oduvijek je bio njegov način života.
Donalovi recepti dostupni, nadahnjujući i ohrabrujući za baš za svakodnevnu kućnu prehranu. U gastronomski svijet je ušao 2007. kada je otvorio blog, a ugovor za knjigu ponuđen mu je kada i poziv za vlastitom televizijskom serijom. Donal je danas jedan od najpopularnijih irskih chefova.
Sastojci
- 200 g špageta
- 150 g raštike, odstranjenih tvrdih dijelova i sitno nasjeckana lišća
- 20 g neslanog maslaca
- 2 žličice crnog papara u zrnu, zdrobljenog
- 80 g sira pecorino, naribanog
Priprema
- 1. Dovedite dobro zasoljenu vodu do vrenja u plitkoj tavi. Dodajte tjesteninu (voda neka je tek pokriva) i lagano kuhajte 10–12 minuta dok tjestenina omekša. Dodajte raštiku 3–4 minute prije nego je tjestenina skuhana.
- 2. U isto vrijeme otopite maslac u velikoj tavi visokih stranica, dodajte crnog papra i prebacite u veliku zdjelu. Dodajte pecorino i umiješajte ga. Odgrabite 250 ml (1 šalica) vode od tjestenine dok se tjestenina još kuha i prelijte u zdjelu. Umiješajte pastu, a zatim nastavite postupno dodavati vodu dok ne dobijete glatki umak.
- 3. Ocijedite tjesteninu i dodajte u zdjelu s umakom od sira, zajedno s raštikom. Pomiješajte, dodajući još malo vode od tjestenine dok ne dobijete prelijepi sjajni umak. Odmah poslužite.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Warren Mendes
Rižoto od piva i kobasice boerewors
Recepti Mark Moriarty
Tjestenina s raguom od bijelih kobasica
Recepti Mark Moriarty
Rižoto cacio e pepe
Recepti Lora i Stoyan
Paella s piletinom i kozicama
Recepti Lora i Stoyan
Kabulski pilav
Recepti Lora i Stoyan
Sholezard
Recepti Lora i Stoyan
Orzo sa špinatom i sirom
Recepti Luca Ciano
Čips od riže i sipinog crnila s tučenom ricottom
Recepti Donal Skehan
Tjestenina sa slaninom i kupusom
Recepti Laura Cassai
Kaneloni s pirjanim mesom