Raštika sa sirom i paprom
Recept iz: Donal Skehan
Dovedite dobro zasoljenu vodu do vrenja u plitkoj tavi. Dodajte tjesteninu (voda neka je tek pokriva) i lagano kuhajte 10–12 minuta dok tjestenina omekša. Dodajte raštiku 3–4 minute prije nego je tjestenina skuhana.
U isto vrijeme otopite maslac u velikoj tavi visokih stranica, dodajte crnog papra i prebacite u veliku zdjelu. Dodajte pecorino i umiješajte ga. Odgrabite 250 ml (1 šalica) vode od tjestenine dok se tjestenina još kuha i prelijte u zdjelu. Umiješajte pastu, a zatim nastavite postupno dodavati vodu dok ne dobijete glatki umak.
Ocijedite tjesteninu i dodajte u zdjelu s umakom od sira, zajedno s raštikom. Pomiješajte, dodajući još malo vode od tjestenine dok ne dobijete prelijepi sjajni umak. Odmah poslužite.
Sastojci
- 200 g špageta
- 150 g raštike, odstranjenih tvrdih dijelova i sitno nasjeckana lišća
- 20 g neslanog maslaca
- 2 žličice crnog papara u zrnu, zdrobljenog
- 80 g sira pecorino, naribanog
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Donal Skehan
Rolice s kobasicom char siu
Recepti Donal Skehan
Brownieji s čajem od jasmina
Recepti Donal Skehan
Hongkonški pohani kruh
Recepti Donal Skehan
Peciva s curryjem od piletine
Recepti Donal Skehan
Kolač od kokosa i tropskog voća
Recepti Donal Skehan
Kolači s kayom od kokosa
Recepti Donal Skehan
Preokrenuta pita od ananasa
Recepti Donal Skehan
Kolač od pandana
Recepti Donal Skehan
Krafne s glazurom od gula melake
Recepti Donal Skehan
Pizza s bulgogi govedinom