Opis

Način pripreme:

1. Za tijesto mikserom istucite brašno, maslac narezan na kockice, šećer i bademovo brašno. Čim maslac preuzme suhe sastojke, dodajte jaja i miješajte dok se ne napravi lopta. Raširite tijesto između dva lista papira za pečenje te ga ohladite. Zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva vrućim zrakom. Od tijesta specijalnim obručem izrežite osnove u obliku eklera. Postavite ih na perforirani silikonski podmetač. Pecite oko 10 minuta.

2. Za kremu namočite želatinu u ledeno hladnu vodu. U zdjeli izmiješajte jaja, nastruganu limunovu koru, limunov sok i šećer. Stavite posudu u vodenu kupelj. Kuhajte uz neprestano miješanje dok krema ne dosegne 65 stupnjeva. Umiješajte želatinu u kremu kako bi se otopila. Ostavite kremu da se ohladi do 40 stupnjeva,  a zatim dodajte maslac, promiješajte i pasirajte. Na kraju stavite bosiljak i ponovno pasirajte.

3. Za čips od karamelizirane bijele čokolade zagrijte bijelu čokoladu u loncu uz neprestano miješanje. Čokolada će se prvo rastopiti, a zatim će se zgusnuti , a poslije će početi s prijelazom i tamnjenjem, a uslijed toga će se razdvojiti kakao maslac i njega izlijte u zdjelu, on nam nije potreban. Nastavite miješati čokoladu u loncu dok ne dobijete tamnosmeđu ujednačenu smjesu.  Brzo je izlijte na silikonsku podlogu, tako ćete dobiti ravan sloj. Čip se steže vrlo brzo. Izlomite ga i koristite za ukrašavanje.

4. Na osnovu od lincer tijesta poprskajte kremu. Odozgo postavite izlomljen čips od bijele čokolade. Završite ukrašavanje naribanom korom limuna. 

Sastojci

Za lincer tijesto:

  • 120 g maslaca
  • 65 g šećera u prahu
  • 30 g bademovog brašna
  • 50 g jaja
  • 265 g brašna

Za limunovu kremu:

  • 200 g jaja
  • 150 g šećera
  • 150 g limunovog soka
  • naribana kora 2 limuna
  • 150 g maslaca
  • 4 g lista bosiljka
  • 4 g želatine (u listićima)

Za karameliziranu bijelu čokoladu:

  • 100 g bijele čokolade

Povezani recepti