Raspolućena pečena piletina sa salsom od dimljenih rajčica
Recept iz: Justine Schofield
Unaprijed zagrijte roštilj i postavite konvekcijski pladanj i podmetač na njega.
Izvadite piletinu iz hladnjaka 1 sat prije pečenja i osušite kožu papirnatim ubrusom.
Obložite ekstradjevičanskim maslinovim uljem i obilnom količinom soli i papra.
Stavite pile kožom prema dolje na konvekcijski pladanj te smanjite vatru na roštilju na srednju te pecite tako 45 minuta poklopljeno dok se ne ispeče.
Obložite rajčice I čilije uljem, začinite ih solju i paprom te stavite na roštilj. Ispecite ih sa svih strana dok ne pocrne dok ih stalno okrećete. Ostavite da se lagano ohlade, a zatim ogulite rajčice i čilije. Sitno nasjeckajte skupa s maslinama i obložite ekstradjevičanskim maslinovim uljem, solju, paprom I crvenim vinskim octom.
Ako koristite termometar za meso, unutarnja temperatura pileta treba biti 70°C.
Pustite da piletina odmori 20 minuta prije posluživanja sa salsom. Ukrasite lišćem bosiljka i peršina.
Sastojci
- 1 cijelo pile, raspolućeno, na sobnoj temperaturi
- 2 žlice ekstradjevičanskog maslinovog ulja
- Prstohvat soli i papra
- Salsa
- 4 rajčice
- 1 dugi crveni čili
- 1 ljuti čili
- 2 žlice ekstradjevičanskog maslinovog ulja
- Sol i papar
- Šaka kalamata maslina, otkoštenih
- 1 žličica crvenog vinskog octa
- Bosiljak i peršin za ukrašavanje
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Justine Schofield
Torta od sira s pet sastojaka od malina i čokolade
Recepti Justine Schofield
Alfajores
Recepti Justine Schofield
Baklava Cheesecake
Recepti Justine Schofield
Nabujak od banana
Recepti Justine Schofield
Banoffee Pavlova
Recepti Justine Schofield
Kup od bobica i kreme
Recepti Justine Schofield
Kuglof od maslaca
Recepti Justine Schofield
Desert od bobica
Recepti Justine Schofield
Gusti kolač od karamele
Recepti Justine Schofield
Tartovi od čokolade i džema od višanja