Unaprijed zagrijte roštilj i postavite konvekcijski pladanj i podmetač na njega.

Izvadite piletinu iz hladnjaka 1 sat prije pečenja i osušite kožu papirnatim ubrusom.

Obložite ekstradjevičanskim maslinovim uljem i obilnom količinom soli i papra.

Stavite pile kožom prema dolje na konvekcijski pladanj te smanjite vatru na roštilju na srednju te pecite tako 45 minuta poklopljeno dok se ne ispeče.

Obložite rajčice I čilije uljem, začinite ih solju i paprom te stavite na roštilj. Ispecite ih sa svih strana dok ne pocrne dok ih stalno okrećete. Ostavite da se lagano ohlade, a zatim ogulite rajčice i čilije. Sitno nasjeckajte skupa s maslinama i obložite ekstradjevičanskim maslinovim uljem, solju, paprom I crvenim vinskim octom. 

Ako koristite termometar za meso, unutarnja temperatura pileta treba biti 70°C.

Pustite da piletina odmori 20 minuta prije posluživanja sa salsom. Ukrasite lišćem bosiljka i peršina.  

Sastojci

  • 1 cijelo pile, raspolućeno, na sobnoj temperaturi
  • 2 žlice ekstradjevičanskog maslinovog ulja
  • Prstohvat soli i papra
  • Salsa
  • 4 rajčice
  • 1 dugi crveni čili
  • 1 ljuti čili
  • 2 žlice ekstradjevičanskog maslinovog ulja
  • Sol i papar
  • Šaka kalamata maslina, otkoštenih
  • 1 žličica crvenog vinskog octa
  • Bosiljak i peršin za ukrašavanje

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve