Ražnjići od voća s čokoladom

Katie Goarmon bivša je finalistica portugalske inačice Masterchefa,  iznimno kreativna kuharica koja od svakog modernog ili tradicionalnog jela napravi pravo malo osobno remek djelo. Zbog svojeg prirodnog stila prezentacije u kuhinji, kao i zbog svojih kulinarskih tajni opravdano je stekla ugled i postala jedan od omiljenih portugalskih televizijskih chefova. Katiene su emisije uvijek pune ukusne hrane, a priče iz njenog privatnog života koje prate pripremu jela  –  njen su osobni pečat i začin svakoj kulinarskoj izvedbi.

Sastojci

  • 3 polovice bresaka iz konzerve
  • 1 kruška
  • 1 banana
  • 1 jabuka
  • 8 jagoda
  • 1 kivi
  • ¼ dinje
  • 300 g čokolade sa 70% kakaa
  • 300 g bijele čokolade
  • 1 paket samljevenih zobenih keksa
  • 100 ml slatkog vrhnja
  • štapići za ražnjiće

Priprema

  • 1. Rastopite čokoladu na pari s vrhnjem.
  • 2. Izrežite svaki komad voća u oblik srca.
  • 3. Krenite s dinjom te nastavite s kivijem, breskvama, kruškom, jabukom, bananom i jagodama.
  • 4. Na svaki ražnjić stavite sve vrste voća, a zatim jedan dio ražnjića umočite u tamnu čokoladu i ukrasite mrvicama keksa.
  • 5. Ukrasite ražnjiće bijelom čokoladom uz pomoć vrećice za ukrašavanje.

Povezani recepti

Vidi sve