Ražnjići od voća s čokoladom
Recept iz: Katie Goarmon

Katie Goarmon bivša je finalistica portugalske inačice Masterchefa, iznimno kreativna kuharica koja od svakog modernog ili tradicionalnog jela napravi pravo malo osobno remek djelo. Zbog svojeg prirodnog stila prezentacije u kuhinji, kao i zbog svojih kulinarskih tajni opravdano je stekla ugled i postala jedan od omiljenih portugalskih televizijskih chefova. Katiene su emisije uvijek pune ukusne hrane, a priče iz njenog privatnog života koje prate pripremu jela – njen su osobni pečat i začin svakoj kulinarskoj izvedbi.
Sastojci
- 3 polovice bresaka iz konzerve
- 1 kruška
- 1 banana
- 1 jabuka
- 8 jagoda
- 1 kivi
- ¼ dinje
- 300 g čokolade sa 70% kakaa
- 300 g bijele čokolade
- 1 paket samljevenih zobenih keksa
- 100 ml slatkog vrhnja
- štapići za ražnjiće
Priprema
- 1. Rastopite čokoladu na pari s vrhnjem.
- 2. Izrežite svaki komad voća u oblik srca.
- 3. Krenite s dinjom te nastavite s kivijem, breskvama, kruškom, jabukom, bananom i jagodama.
- 4. Na svaki ražnjić stavite sve vrste voća, a zatim jedan dio ražnjića umočite u tamnu čokoladu i ukrasite mrvicama keksa.
- 5. Ukrasite ražnjiće bijelom čokoladom uz pomoć vrećice za ukrašavanje.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Tart od marakuje
Recepti Mary Berry
Čokoladne profiterole
Recepti Justine Schofield
Onde-onde
Recepti Nadiya Hussain
Izljevak s maslacem od kikirikija i džemom
Recepti Nadiya Hussain
Mousse od čokolade i lješnjaka
Recepti Nadiya Hussain
Trifle od chije, jogurta i granole
Recepti Nadiya Hussain
Baklava od cvijeta naranče
Recepti Ainsley Harriott
Cannoli sa svježim jagodama, bijelom čokoladom i pistacijama
Recepti Ainsley Harriott
Zeppole s kremom od ricotte i cvijeta naranče, ušećerenim narančama i bademima
Recepti Kirsten Tibballs
Sendvič od sladoleda s karamelom