Ražnjići od cipla s kremom od češnjaka kuhanog na pari i slanih inćuna sa salatom od matovilca
Recept iz: David Skoko
Priprema
Glavicama češnjaka odrezati donji dio i staviti kuhati na pari ili u konvekcijskoj pećnici cca.30 min. dok ne omekšaju.
Ciple očistiti i isfiletirati te precizno odstaniti kožu. Precizno odvojenu kožu razvučemo na silikonsku podlogu za pečenje, posolimo i prekrijemo drugom podlogom. Zapečemo u pećnici 15 min. Na 180.
Odrezati filete cipla na pravilne dijelove te nataknuti na ražnjiće. Posoliti, popapriti te blago nauljiti.
Cipla kratko ispeći na grill tavi.
Omekšane glavice češnjaka istisnuti u visoku posudu za blendanje. Dodati inćune, popapriti i dodati maslinovog ulja i majonezu. Sve dobro izraditi štapnim mikserom dok ne dobijemo finu kremu.
Matovilac oprati i očistiti te začiniti kao običnu salatu s malo soli, papra, limuna i maslinovog ulja.
Ispečene ražnjiće od cipla posložitit na tanjur. Dekorirati sa salatom od matovilca. Uz salatu servirati zdjelicu kreme od češnjaka i slanih inćuna.
Po kremi zabiti komadiće chips od kože cipla.
Sastojci
- Namirnice
- 5 glavica češnjaka
- 100 g slanih inćuna
- maslinovo ulje
- sol i papar
- 1 kg svježeg cipla
- 0.5 kg matovilca
- štapići za ražnjiće
- 1 limun
- 1 žlica majoneze
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti David Skoko
Bruskete s tapenadom (namazom od maslina, kapera i inćuna)
Recepti David Skoko
Svinjski lungić u aromatičnom bilju s pireom od buče (bundeve/tikve)
Recepti David Skoko
Skuta s karameliziranim smokvama
Recepti David Skoko
Buzara
Recepti David Skoko
Pljukanci s pašticadom od tune
Recepti David Skoko
Okruglice od suhog voća
Recepti David Skoko
Bakalar na bilo s posuticama
Recepti David Skoko
Bakalar s krumpirom
Recepti David Skoko
Kroštule
Recepti David Skoko
Pomidori (rajčice) punjene skutom, kaperima i slanim inćunima