Priprema

Glavicama češnjaka odrezati donji dio i staviti kuhati na pari ili u konvekcijskoj pećnici cca.30 min. dok ne omekšaju.

Ciple očistiti i isfiletirati  te precizno odstaniti kožu. Precizno odvojenu kožu razvučemo na silikonsku podlogu za pečenje, posolimo i prekrijemo drugom podlogom. Zapečemo u pećnici 15 min. Na 180.

Odrezati filete cipla na pravilne dijelove te nataknuti na ražnjiće. Posoliti, popapriti te blago nauljiti.

Cipla kratko ispeći na grill tavi.

Omekšane glavice češnjaka istisnuti u visoku posudu za blendanje. Dodati inćune, popapriti i dodati maslinovog ulja i majonezu. Sve dobro izraditi štapnim mikserom dok ne dobijemo finu kremu.

Matovilac oprati i očistiti  te začiniti kao običnu salatu s malo soli, papra, limuna i maslinovog ulja.

Ispečene ražnjiće od cipla posložitit na tanjur. Dekorirati sa salatom od matovilca. Uz salatu servirati zdjelicu kreme od češnjaka i slanih inćuna.

Po kremi zabiti komadiće chips od kože cipla.

Sastojci

  • Namirnice
  • 5 glavica češnjaka
  • 100 g slanih inćuna
  • maslinovo ulje
  • sol i papar
  • 1 kg svježeg cipla
  • 0.5 kg matovilca
  • štapići za ražnjiće
  • 1 limun
  • 1 žlica majoneze

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve