David Skoko rođen je 10. siječnja 1976. u Puli kao srednje dijete i jedini sin u obitelji Skoko, obitelji koja se ribarstvom bavi već 4 generacije. Osnovnu školu završio je u Puli, a srednju poljoprivrednu školu u Poreču. Nakon vojske bavio se ribarstvom sa svojim ocem. Priča o „Batelini“ počela je 2000. kada su otvorili skromnu obiteljsku tavernu u kojoj su majka Alda, otac Danilo i David namjeravali prodavati ribu koju su sami ulovili i pripremili na način na koji je sami pripremaju kod kuće. David Skoko se od 2010. redovito pojavljuje na televiziji kao stručni kuhar, sudjeluje u brojnim projektima kao stručni savjetnik i kao novinar u gastro magazinima. Kao gost/chef pojavio se u emisiji „Masterchef“ na Novoj TV, 2014. je bio chef/voditelj u RTL-ovoj emisiji "Jezikova juha", a od 2015. do 2016. sudjelovao je u HRT-ovoj emisiji „Kruške i jabuke“.

Sastojci

  • 5 glavica češnjaka
  • 100 g slanih inćuna
  • maslinovo ulje
  • sol i papar
  • 1 kg svježeg cipla
  • 0.5 kg matovilca
  • štapići za ražnjiće
  • 1 limun
  • 1 žlica majoneze

Priprema

  • 1. Glavicama češnjaka odrezati donji dio i staviti kuhati na pari ili u konvekcijskoj pećnici cca.30 min. dok ne omekšaju.
  • 2. Ciple očistiti i isfiletirati  te precizno odstaniti kožu.
  • 3. Precizno odvojenu kožu razvučemo na silikonsku podlogu za pečenje, posolimo i prekrijemo drugom podlogom.
  • 4. Zapečemo u pećnici 15 min. Na 180.
  • 5. Odrezati filete cipla na pravilne dijelove te nataknuti na ražnjiće.
  • 6. Posoliti, popapriti te blago nauljiti.
  • 7. Cipla kratko ispeći na grill tavi.
  • 8. Omekšane glavice češnjaka istisnuti u visoku posudu za blendanje.
  • 9. Dodati inćune, popapriti i dodati maslinovog ulja i majonezu.
  • 10. Sve dobro izraditi štapnim mikserom dok ne dobijemo finu kremu.
  • 11. Matovilac oprati i očistiti  te začiniti kao običnu salatu s malo soli, papra, limuna i maslinovog ulja.
  • 12. Ispečene ražnjiće od cipla posložitit na tanjur.
  • 13. Dekorirati sa salatom od matovilca.
  • 14. Uz salatu servirati zdjelicu kreme od češnjaka i slanih inćuna.
  • 15. Po kremi zabiti komadiće chips od kože cipla.

Povezani recepti

Vidi sve