Opis

  1. Luk ogulite i narežite na veće komade, zatim ih lagano pržite na ulju od kikirikija iznad srednje jake vatre. Ogulite češnjak, tanko ga narežite i dodajte luku.
  2. Sitno nasjeckajte ljutu papričicu i zajedno sa sjemenkama dodajte na luk. Umiješajte sjemenke senfa, kumina, kurkumu i nastavite pržiti. Đumbir ogulite i narežite na komadiće veličine šibica. Dodajte u tavu i pustite da se malo prži prije dodavanja konzerviranih rajčica, 400ml vode i crnog papra i soli. Pojačajte vatru i pustite da zavrije, zatim dodajte svježe rajčice.
  3. Smanjite vatru i ostavite da krčka, pokriveno poklopcem, na 25 do 35 minuta, uz povremeno miješanje. Želite da postanu mekane, ali ne želite da potpuno kolabiraju. Dodajte još vode ako vam se smjesa izgleda previše gusta.
  4. Rajčicu gurnite na jednu stranu, zatim umijepajte jogurt. Dozvolite da se umak zagrije, lagano miješajući, ali ne dozvolite da zavrije. Poslužite uz rižu ili topli naan kruh.

Sastojci

  • 2 srednje velika luka
  • 3 žlice ulja od kikirikija
  • 4 češnja češnjaka
  • ljuta crvena papričica
  • 1 žličica sjemenki smeđeg senfa
  • 2 žličice kurkume u prahu
  • 2 žličice sjemenki kumina
  • 'palac' đumbira
  • 400g drobljene rajčice u konzervi
  • 8-12 većih rajčica
  • 100g gustog jogurta

Povezani recepti