Ragu od jelena

Postupak:

1. U posudu za složence ulijte maslinovo ulje. Dodajte sitno nasjeckanu mrkvu i korijen celera.

2. Narežite meso i dodajte ga u posudu za složence. Zapecite meso i dodajte prstohvat soli te krupno nasjeckan češnjak. Ulijte crno vino i dodajte nekoliko zrna borovice. Miješajte i kuhajte dok alkohol ne ispari.

3. Ulijte dovoljno vode da prekrijete meso. Isparit će i zgusnut će se. Dodajte isjeckani svježi ružmarin. Kuhajte ragu na slabom plamenu oko dva sata.

4. Blanširajte šparoge pa ih potom ispecite na roštilju.

5. Posluživanje: stavite ragu od jelena na tanjur. Stavite preko toga okruglice te kao prilog poslužite šparoge.

Sastojci

  • Sastojci meso jelena luk mrkva korijen celera 150 ml crnog vina Češnjak borovica svježi ružmarin sol maslinovo ulje šparoge

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve