Ragu od jelena

Ragu od jelena

Opis

Postupak:

1. U posudu za složence ulijte maslinovo ulje. Dodajte sitno nasjeckanu mrkvu i korijen celera.

2. Narežite meso i dodajte ga u posudu za složence. Zapecite meso i dodajte prstohvat soli te krupno nasjeckan češnjak. Ulijte crno vino i dodajte nekoliko zrna borovice. Miješajte i kuhajte dok alkohol ne ispari.

3. Ulijte dovoljno vode da prekrijete meso. Isparit će i zgusnut će se. Dodajte isjeckani svježi ružmarin. Kuhajte ragu na slabom plamenu oko dva sata.

4. Blanširajte šparoge pa ih potom ispecite na roštilju.

5. Posluživanje: stavite ragu od jelena na tanjur. Stavite preko toga okruglice te kao prilog poslužite šparoge.

Sastojci

Sastojci

  • meso jelena
  • luk
  • mrkva
  • korijen celera
  • 150 ml crnog vina
  • Češnjak
  • borovica
  • svježi ružmarin
  • sol
  • maslinovo ulje
  • šparoge

Povezani recepti