Ragu od jelena
Recept iz: Primož Dolničar

Primož je rođen 1973. godine u Ljubljani. Nakon srednje škole upisao je studij filozofije, a tijekom studija pridružio se plesnom kazalištu. Pred sam kraj studija putovao je po Južnoj Americi, a po povratku u Ljubljanu nastavio je plesati u kazalištu, ali i baviti se fotografijom. Vodio je i TV emisije, a danas ima kulinarski studio i stolarsku radionicu. Kuha, piše kulinarski blog te izrađuje drveni namještaj.
Sastojci
- meso jelena
- luk
- mrkva
- korijen celera
- 150 ml crnog vina
- Češnjak
- borovica
- svježi ružmarin
- sol
- maslinovo ulje
- šparoge
Priprema
- 1. U posudu za složence ulijte maslinovo ulje. Dodajte sitno nasjeckanu mrkvu i korijen celera.
- 2. Narežite meso i dodajte ga u posudu za složence. Zapecite meso i dodajte prstohvat soli te krupno nasjeckan češnjak. Ulijte crno vino i dodajte nekoliko zrna borovice. Miješajte i kuhajte dok alkohol ne ispari.
- 3. Ulijte dovoljno vode da prekrijete meso. Isparit će i zgusnut će se. Dodajte isjeckani svježi ružmarin. Kuhajte ragu na slabom plamenu oko dva sata.
- 4. Blanširajte šparoge pa ih potom ispecite na roštilju.
- 5. Posluživanje: stavite ragu od jelena na tanjur. Stavite preko toga okruglice te kao prilog poslužite šparoge.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Warren Mendes
Kobasica Boerewors u tijestu
Recepti Luke Nguyen
Svinjska rebarca u soku mladog kokosa (suon ram man)
Recepti Justine Schofield
Bistecca Fiorentina
Recepti Luke Nguyen
Salata sa zelenom papajom i sušenim bizonovim mesom
Recepti Adam Liaw
Janjeća lopatica s hrskavim krumpirom iz pećnice
Recepti Hera Te Kurapa
Sporo pečena plećka, pire od bundeve i mlade brokule
Recepti Mark Moriarty
Burritosi sa steakom
Recepti Mark Moriarty
Porchetta
Recepti Mark Moriarty
Giros s janjetinom
Recepti Mark Moriarty
Janjeći boulangère