Ragu od jelena

Primož je rođen 1973. godine u Ljubljani. Nakon srednje škole upisao je studij filozofije, a tijekom studija pridružio se plesnom kazalištu. Pred sam kraj studija putovao je po Južnoj Americi, a po povratku u Ljubljanu nastavio je plesati u kazalištu, ali i baviti se fotografijom. Vodio je i TV emisije, a danas ima kulinarski studio i stolarsku radionicu. Kuha, piše kulinarski blog te izrađuje drveni namještaj.

Sastojci

  • meso jelena
  • luk
  • mrkva
  • korijen celera
  • 150 ml crnog vina
  • Češnjak
  • borovica
  • svježi ružmarin
  • sol
  • maslinovo ulje
  • šparoge

Priprema

  • 1. U posudu za složence ulijte maslinovo ulje. Dodajte sitno nasjeckanu mrkvu i korijen celera.
  • 2. Narežite meso i dodajte ga u posudu za složence. Zapecite meso i dodajte prstohvat soli te krupno nasjeckan češnjak. Ulijte crno vino i dodajte nekoliko zrna borovice. Miješajte i kuhajte dok alkohol ne ispari.
  • 3. Ulijte dovoljno vode da prekrijete meso. Isparit će i zgusnut će se. Dodajte isjeckani svježi ružmarin. Kuhajte ragu na slabom plamenu oko dva sata.
  • 4. Blanširajte šparoge pa ih potom ispecite na roštilju.
  • 5. Posluživanje: stavite ragu od jelena na tanjur. Stavite preko toga okruglice te kao prilog poslužite šparoge.

Povezani recepti

Vidi sve