Ragu od jelena
Recept iz: Primož Dolničar
Postupak:
1. U posudu za složence ulijte maslinovo ulje. Dodajte sitno nasjeckanu mrkvu i korijen celera.
2. Narežite meso i dodajte ga u posudu za složence. Zapecite meso i dodajte prstohvat soli te krupno nasjeckan češnjak. Ulijte crno vino i dodajte nekoliko zrna borovice. Miješajte i kuhajte dok alkohol ne ispari.
3. Ulijte dovoljno vode da prekrijete meso. Isparit će i zgusnut će se. Dodajte isjeckani svježi ružmarin. Kuhajte ragu na slabom plamenu oko dva sata.
4. Blanširajte šparoge pa ih potom ispecite na roštilju.
5. Posluživanje: stavite ragu od jelena na tanjur. Stavite preko toga okruglice te kao prilog poslužite šparoge.
Sastojci
- Sastojci meso jelena luk mrkva korijen celera 150 ml crnog vina Češnjak borovica svježi ružmarin sol maslinovo ulje šparoge
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Primož Dolničar
Ukiseljeni vrganji
Recepti Primož Dolničar
Patlidžani u maslinovom ulju
Recepti Primož Dolničar
Umak od rajčice
Recepti Primož Dolničar
Kisela repa
Recepti Primož Dolničar
Jogurt
Recepti Primož Dolničar
Sušeni vrganji
Recepti Primož Dolničar
Ukiseljeno lišće vinove loze
Recepti Primož Dolničar
Marmelada od borovnice i marmelada od maline
Recepti Primož Dolničar
Kisela cikla
Recepti Primož Dolničar
Ukiseljeno povrće