Ragu od jelena
Recept iz: Primož Dolničar

Primož je rođen 1973. godine u Ljubljani. Nakon srednje škole upisao je studij filozofije, a tijekom studija pridružio se plesnom kazalištu. Pred sam kraj studija putovao je po Južnoj Americi, a po povratku u Ljubljanu nastavio je plesati u kazalištu, ali i baviti se fotografijom. Vodio je i TV emisije, a danas ima kulinarski studio i stolarsku radionicu. Kuha, piše kulinarski blog te izrađuje drveni namještaj.
Sastojci
- meso jelena
- luk
- mrkva
- korijen celera
- 150 ml crnog vina
- Češnjak
- borovica
- svježi ružmarin
- sol
- maslinovo ulje
- šparoge
Priprema
- 1. U posudu za složence ulijte maslinovo ulje. Dodajte sitno nasjeckanu mrkvu i korijen celera.
- 2. Narežite meso i dodajte ga u posudu za složence. Zapecite meso i dodajte prstohvat soli te krupno nasjeckan češnjak. Ulijte crno vino i dodajte nekoliko zrna borovice. Miješajte i kuhajte dok alkohol ne ispari.
- 3. Ulijte dovoljno vode da prekrijete meso. Isparit će i zgusnut će se. Dodajte isjeckani svježi ružmarin. Kuhajte ragu na slabom plamenu oko dva sata.
- 4. Blanširajte šparoge pa ih potom ispecite na roštilju.
- 5. Posluživanje: stavite ragu od jelena na tanjur. Stavite preko toga okruglice te kao prilog poslužite šparoge.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Smotuljak od kobasice i špinata
Recepti Mary Berry
Bavette od majčine dušice,krumpira i špinata
Recepti Mark Moriarty
Tacosi od odreska i chimichurrija
Recepti Justine Schofield
Ljepljiva krilca
Recepti Justine Schofield
Popiah s kozicama
Recepti Justine Schofield
Goveđi rendang
Recepti Justine Schofield
Goveđi satay
Recepti Justine Schofield
Lobak – mesne rolice s kineskom mješavinom pet začina
Recepti Nadiya Hussain
Mesna štruca
Recepti Ainsley Harriott
Janjetina s pistacijama i fetom, pire od pečene tikve i malteška salata od bijelog graha