Puslica s kruškama i umakom od čokolade

Način pripreme:

1. Za smjesu za puslicu treba vam dobar (moćan) mikser koji je savršeno čist.  Za puslicu upotrijebite starije bjelanjke. Istucite ih sa soli, da postanu bijeli i prozračni. Tada počnite dodavati šećer u mlazovima. Kada smjesa od bjelanjaka postane tvrda i počne se hvatati za metlice znači da je gotova.

2. Papir za pečenje stavite na pladanj ili u vrlo tanku tavu. Prebacite smjesu od bjelanjaka i zagladite u oblik pravokutnika veličine papira A4. Površina puslice je neravna. Pecite je sat vremena na 150 stupnjeva. Ispod nje, u pećnici, stavite tavu s lješnjacima.

3. Nadrobite čokoladu u lonac i dodajte sirup od konzerviranih krušaka. Stavite na vatru da se čokolada rastopi. Dodajte koricu naranče i ušećereni đumbir, narezan na tanke trakice.

4. Krupno nadrobite lješnjake. Pomiješajte vrhnje sa srčikom štapića vanilije i punom žlicom šećera u prahu. Lagano miješajte dok konzistencija ne postane gušća. Kruške narežite na četvrtine i pospite ih sjemenkama.

5. Върху целувката разпределет равномерно сметаната. След това запълнете дупките по нея с шоколадов сос. Подредете парчетата круши и поръсете с лешници. Полейте с още шоколадов сос, а отгоре настържете малко портокалова кора.

Вариантът на десерта с круши е по-скоро зимен, така че през други сезони може да го направите с ягоди, малини и др., като сварите първо компот от тях.

5. Po puslici ravnomjerno rasporedite šlag. Zatim rupe ispunite čokoladnim umakom. Posložite komade kruške i pospite lješnjacima. Zalijte čokoladom, a gore naribajte malo korice naranče.

 

Varijanta deserta s kruškama je zimska, u druga godišnja doba možete pripremiti s malinama, jagodama i slično, tako da prvo napravite pekmez.

Sastojci

  • Sastojci4 bjelanjka 200 g nerafiniranog šećera 100 g svježih lješnjaka 200 g tamne čokolade ( 70% ) 100 ml sirupa od jagoda borovnica kupina malina 2 komada ušećerenog đumbira iz staklenke 400 ml tekućeg vrhnja 1 štapić vanilije 1 naranča naribana korica 800 g krušaka iz kompota

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve