Pureći kotleti s brusnicama
Priprema:
U niskoj posudi pomiješajte mrvice kruha, kadulju, sol i papar.
Premažite kotlete sa svih strana jednom velikom žlicom (15 ml) ulja i uvaljajte u smjesu s krušnim mrvicama s obje strane.
U tavi s neprianjajućim dnom zagrijte preostalo ulje na srednjoj temperaturi. Pecite kotlete, okrenite jedanput, 4 do 5 minuta ili dok ne poprime zlatnu boju i više nisu ružičasti iznutra.
Prebacite na tanjur i držite na toplom.
Umak: u lonac dodajte umak od brusnica, vodu, narančinu koricu, sol i papar i pustite da vrije 2 minute ili dok ne bude vruće. Poslužite s kotletima.
Sastojci
- Sastojci 1/2 šalice suhih brusnica 1 čajna žličica drobljene sušene kadulje 1/4 čajne žličice soli 1/4 čajne žličice papra 2 velike žlice biljnog ulja 250 g purećih kotletaUmak 1/2 šalice umaka od brusnica 2 velike žlice vode 1 čajna žličica ribane narančine korice 1 prstohvat soli 1 prstohvat papra
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Annabel Langbein
Pita sa slaninom i jajima
Recepti Mary Berry
Gratinirani komorač i krumpir
Recepti Ainsley Harriott
Tjestenina s morskim plodovima, čilijem i cherry rajčicama
Recepti Mary Berry
Terina s lososom i šparogama
Recepti Mary Berry
Losos en croute sa crvenim pestom i pečenim povrćem
Recepti Mary Berry
Pečeni goveđi file u umaku od pečenog češnjaka i senfa
Recepti Mary Berry
Ljetna dimljena šunka glazirana javorom sa svježim marelicama i začinom od đumbira
Recepti Mary Berry
Fileti lososa s umakom od začinskog bilja, prepeličjim jajima i šparogama
Recepti Jolanta Delibozova
Riba s pastom od maslina i mozzarellom
Recepti Jolanta Delibozova
Pile s limunom