Opis
Priprema:
Tijesto za raviole
Brašno i šećer miješajte mikserom pomoću širokog nastavka. Dodajte bjelanjke, jaje, maslinovo ulje i sol. Potom tijesto još dobro umijesite rukom. Spremite tijesto u plastičnu foliju i ostavite da odstoji.
Tijesto pritisnite rukom i pospite brašnom za tjesteninu. Provucite tijesto u aparatu za izradu tjestenine na najvećoj debljini. Tijesto preklopite, pospite brašnom i ponovno provucite kroz aparat. Ponovite još jedanput. Tijesto provlačite u fazama do debljine 5. Tijesto uvijek dobro pospite brašnom.
Puslice od malina
Zagrijte pećnicu na 110 °C. Prokuhajte sok od maline i dvije trećine šećera na temperaturi od 120 °C. Stranice lončića premažite vodom. Istucite bjelanjke s preostalim šećerom. Postupno dodajte vruć sirup. Pjenu stavite u vrećicu za ukrašavanje s okruglim nastavkom. Istisnite kružiće na lim za pečenje prekriven papirom za pečenje. Sušite puslice u pećnici oko 2 sata.
Nadjev
Mahunu vanilije prepolovite po duljini i sastružite srž. Pomiješajte krem sir sa šećerom u prahu, srži vanilije i koricom limete. Nadjev stavite u vrećicu za ukrašavanje. Pomoću kalupa promjera oko 6 cm označite raviole. Tako im određujete veličinu. Na sredinu označenog tijesta istisnite kružiće nadjeva. Rubove premažite vodom i položite drugi komad tijesta. Oprezno pritisnite tijesto oko nadjeva, prvo rukom, a potom kalupom za rezanje promjera 4 cm, a onda izrežite raviole kalupom za rezanje promjera 5 cm. Nakon što ste izrezali raviole, još jedanput dobro pritisnite rubove.
U loncu zakuhajte vodu i kuhajte raviole oko 4 minute. Ocijedite ih i stavite na tanjur s maslinovim uljem.
Pjena od bosiljka
Zagrijte mlijeko i šećer u prahu. Polovicu ukupne količine bosiljka nakidajte i namačite 5 minuta. S pomoću štapnog miksera oprezno izmiksajte mlijeko s bosiljkom. Procijedite mlijeko i prije posluživanja još malo izmiksajte da se zapjeni.
Dovršetak
Na tanjur stavite 5 raviola, maline i nekoliko puslica. Na stolu dodajte pjenu od bosiljka i ukrasite ribanom bijelom čokoladom te s nekoliko listića bosiljka.Sastojci
Tijesto za raviole
- 350 g brašna za tjesteninu
- 35 g šećera
- 160 g žumanjaka
- 1 jaje
- 15 g maslinova ulja
- 10 g soli
Puslice od malina
- 50 g soka od malina
- 200 g šećera
- 100 g bjelanjaka
Nadjev
- 1 štapić vanilije
- 300 g krem sira
- 1 žličica šećera u prahu
- 1 limeta
Pjena s bosiljkom
- 250 g punomasnog mlijeka
- 20 g šećera u prahu
- 2 stručka bosiljka
Dovršetak
- malo maslinova ulja
- 200 g malina
- 1 čokolada
Dodatne potrepštine:
- Aparat za izradu tjestenine
- plastična folija
- voda i četkica
- vrećica za ukrašavanje s okruglim nastavkom
- kalupi za rezanje tijesta promjera 4
- 5
- 6 cm
- ribež