Punjeni slatki ravioli

Priprema:

Tijesto za raviole

Brašno i šećer miješajte mikserom pomoću širokog nastavka. Dodajte bjelanjke, jaje, maslinovo ulje i sol. Potom tijesto još dobro umijesite rukom. Spremite tijesto u plastičnu foliju i ostavite da odstoji.

 

Tijesto pritisnite rukom i pospite brašnom za tjesteninu. Provucite tijesto u aparatu za izradu tjestenine na najvećoj debljini. Tijesto preklopite, pospite brašnom i ponovno provucite kroz aparat. Ponovite još jedanput. Tijesto provlačite u fazama do debljine 5. Tijesto uvijek dobro pospite brašnom.

 

Puslice od malina

Zagrijte pećnicu na 110 °C. Prokuhajte sok od maline i dvije trećine šećera na temperaturi od 120 °C. Stranice lončića premažite vodom. Istucite bjelanjke s preostalim šećerom. Postupno dodajte vruć sirup. Pjenu stavite u vrećicu za ukrašavanje s okruglim nastavkom. Istisnite kružiće na lim za pečenje prekriven papirom za pečenje. Sušite puslice u pećnici oko 2 sata.

 

 

 

Nadjev

Mahunu vanilije prepolovite po duljini i sastružite srž. Pomiješajte krem sir sa šećerom u prahu, srži vanilije i koricom limete. Nadjev stavite u vrećicu za ukrašavanje. Pomoću kalupa promjera oko 6 cm označite raviole. Tako im određujete veličinu. Na sredinu označenog tijesta istisnite kružiće nadjeva. Rubove premažite vodom i položite drugi komad tijesta. Oprezno pritisnite tijesto oko nadjeva, prvo rukom, a potom kalupom za rezanje promjera 4 cm, a onda izrežite raviole kalupom za rezanje promjera 5 cm. Nakon što ste izrezali raviole, još jedanput dobro pritisnite rubove.

U loncu zakuhajte vodu i kuhajte raviole oko 4 minute. Ocijedite ih i stavite na tanjur s maslinovim uljem.

 

Pjena od bosiljka

Zagrijte mlijeko i šećer u prahu. Polovicu ukupne količine bosiljka nakidajte i namačite 5 minuta. S pomoću štapnog miksera oprezno izmiksajte mlijeko s bosiljkom. Procijedite mlijeko i prije posluživanja još malo izmiksajte da se zapjeni.

 

Dovršetak

Na tanjur stavite 5 raviola, maline i nekoliko puslica. Na stolu dodajte pjenu od bosiljka i ukrasite ribanom bijelom čokoladom te s nekoliko listića bosiljka.

Sastojci

  • Tijesto za raviole350 g brašna za tjesteninu 35 g šećera 160 g žumanjaka 1 jaje 15 g maslinova ulja 10 g soliPuslice od malina50 g soka od malina 200 g šećera 100 g bjelanjakaNadjev 1 štapić vanilije 300 g krem sira 1 žličica šećera u prahu 1 limetaPjena s bosiljkom250 g punomasnog mlijeka 20 g šećera u prahu 2 stručka bosiljkaDovršetak malo maslinova ulja 200 g malina 1 čokoladaDodatne potrepštine: Aparat za izradu tjestenine plastična folija voda i četkica vrećica za ukrašavanje s okruglim nastavkom kalupi za rezanje tijesta promjera 4 5 6 cm ribež

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve