Punjeni slatki ravioli

Punjeni slatki ravioli

Opis

Priprema:

Tijesto za raviole

Brašno i šećer miješajte mikserom pomoću širokog nastavka. Dodajte bjelanjke, jaje, maslinovo ulje i sol. Potom tijesto još dobro umijesite rukom. Spremite tijesto u plastičnu foliju i ostavite da odstoji.

 

Tijesto pritisnite rukom i pospite brašnom za tjesteninu. Provucite tijesto u aparatu za izradu tjestenine na najvećoj debljini. Tijesto preklopite, pospite brašnom i ponovno provucite kroz aparat. Ponovite još jedanput. Tijesto provlačite u fazama do debljine 5. Tijesto uvijek dobro pospite brašnom.

 

Puslice od malina

Zagrijte pećnicu na 110 °C. Prokuhajte sok od maline i dvije trećine šećera na temperaturi od 120 °C. Stranice lončića premažite vodom. Istucite bjelanjke s preostalim šećerom. Postupno dodajte vruć sirup. Pjenu stavite u vrećicu za ukrašavanje s okruglim nastavkom. Istisnite kružiće na lim za pečenje prekriven papirom za pečenje. Sušite puslice u pećnici oko 2 sata.

 

 

 

Nadjev

Mahunu vanilije prepolovite po duljini i sastružite srž. Pomiješajte krem sir sa šećerom u prahu, srži vanilije i koricom limete. Nadjev stavite u vrećicu za ukrašavanje. Pomoću kalupa promjera oko 6 cm označite raviole. Tako im određujete veličinu. Na sredinu označenog tijesta istisnite kružiće nadjeva. Rubove premažite vodom i položite drugi komad tijesta. Oprezno pritisnite tijesto oko nadjeva, prvo rukom, a potom kalupom za rezanje promjera 4 cm, a onda izrežite raviole kalupom za rezanje promjera 5 cm. Nakon što ste izrezali raviole, još jedanput dobro pritisnite rubove.

U loncu zakuhajte vodu i kuhajte raviole oko 4 minute. Ocijedite ih i stavite na tanjur s maslinovim uljem.

 

Pjena od bosiljka

Zagrijte mlijeko i šećer u prahu. Polovicu ukupne količine bosiljka nakidajte i namačite 5 minuta. S pomoću štapnog miksera oprezno izmiksajte mlijeko s bosiljkom. Procijedite mlijeko i prije posluživanja još malo izmiksajte da se zapjeni.

 

Dovršetak

Na tanjur stavite 5 raviola, maline i nekoliko puslica. Na stolu dodajte pjenu od bosiljka i ukrasite ribanom bijelom čokoladom te s nekoliko listića bosiljka.

Sastojci

Tijesto za raviole

  • 350 g brašna za tjesteninu
  • 35 g šećera
  • 160 g žumanjaka
  • 1 jaje
  • 15 g maslinova ulja
  • 10 g soli

Puslice od malina

  • 50 g soka od malina
  • 200 g šećera
  • 100 g bjelanjaka

Nadjev

  • 1 štapić vanilije
  • 300 g krem sira
  • 1 žličica šećera u prahu
  • 1 limeta

Pjena s bosiljkom

  • 250 g punomasnog mlijeka
  • 20 g šećera u prahu
  • 2 stručka bosiljka

Dovršetak

  • malo maslinova ulja
  • 200 g malina
  • 1 čokolada

Dodatne potrepštine:

  • Aparat za izradu tjestenine
  • plastična folija
  • voda i četkica
  • vrećica za ukrašavanje s okruglim nastavkom
  • kalupi za rezanje tijesta promjera 4
  • 5
  • 6 cm
  • ribež

Povezani recepti