Punjeni slatki ravioli
Recept iz: Hidde de Brabander
Priprema:
Tijesto za raviole
Brašno i šećer miješajte mikserom pomoću širokog nastavka. Dodajte bjelanjke, jaje, maslinovo ulje i sol. Potom tijesto još dobro umijesite rukom. Spremite tijesto u plastičnu foliju i ostavite da odstoji.
Tijesto pritisnite rukom i pospite brašnom za tjesteninu. Provucite tijesto u aparatu za izradu tjestenine na najvećoj debljini. Tijesto preklopite, pospite brašnom i ponovno provucite kroz aparat. Ponovite još jedanput. Tijesto provlačite u fazama do debljine 5. Tijesto uvijek dobro pospite brašnom.
Puslice od malina
Zagrijte pećnicu na 110 °C. Prokuhajte sok od maline i dvije trećine šećera na temperaturi od 120 °C. Stranice lončića premažite vodom. Istucite bjelanjke s preostalim šećerom. Postupno dodajte vruć sirup. Pjenu stavite u vrećicu za ukrašavanje s okruglim nastavkom. Istisnite kružiće na lim za pečenje prekriven papirom za pečenje. Sušite puslice u pećnici oko 2 sata.
Nadjev
Mahunu vanilije prepolovite po duljini i sastružite srž. Pomiješajte krem sir sa šećerom u prahu, srži vanilije i koricom limete. Nadjev stavite u vrećicu za ukrašavanje. Pomoću kalupa promjera oko 6 cm označite raviole. Tako im određujete veličinu. Na sredinu označenog tijesta istisnite kružiće nadjeva. Rubove premažite vodom i položite drugi komad tijesta. Oprezno pritisnite tijesto oko nadjeva, prvo rukom, a potom kalupom za rezanje promjera 4 cm, a onda izrežite raviole kalupom za rezanje promjera 5 cm. Nakon što ste izrezali raviole, još jedanput dobro pritisnite rubove.
U loncu zakuhajte vodu i kuhajte raviole oko 4 minute. Ocijedite ih i stavite na tanjur s maslinovim uljem.
Pjena od bosiljka
Zagrijte mlijeko i šećer u prahu. Polovicu ukupne količine bosiljka nakidajte i namačite 5 minuta. S pomoću štapnog miksera oprezno izmiksajte mlijeko s bosiljkom. Procijedite mlijeko i prije posluživanja još malo izmiksajte da se zapjeni.
Dovršetak
Na tanjur stavite 5 raviola, maline i nekoliko puslica. Na stolu dodajte pjenu od bosiljka i ukrasite ribanom bijelom čokoladom te s nekoliko listića bosiljka.Sastojci
- Tijesto za raviole350 g brašna za tjesteninu 35 g šećera 160 g žumanjaka 1 jaje 15 g maslinova ulja 10 g soliPuslice od malina50 g soka od malina 200 g šećera 100 g bjelanjakaNadjev 1 štapić vanilije 300 g krem sira 1 žličica šećera u prahu 1 limetaPjena s bosiljkom250 g punomasnog mlijeka 20 g šećera u prahu 2 stručka bosiljkaDovršetak malo maslinova ulja 200 g malina 1 čokoladaDodatne potrepštine: Aparat za izradu tjestenine plastična folija voda i četkica vrećica za ukrašavanje s okruglim nastavkom kalupi za rezanje tijesta promjera 4 5 6 cm ribež
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Knickerbocker glory
Recepti Mary Berry
Kolačići od jabuka i badema
Recepti Ainsley Harriott
Kolačići od kokosa i limete
Recepti Mary Berry
Meringa s bobicama i šlagom
Recepti Martha Stewart
Kruh sa smeđim maslacem
Recepti Martha Stewart
Tart od sira s marelicama
Recepti Martha Stewart
Tart s jabukama
Recepti Martha Stewart
Tart s malinama i jagodama
Recepti Martha Stewart
Čokoladni mousse
Recepti Martha Stewart
Torta sa sladoledom i trostrukim čokoladnim užitkom