Punjene rajčice s tri vrste salate

Priprema:

Uklonite peteljku s rajčica te u dnu napravite mali križić. Napunite veliki lonac vodom, pustite da proključa te uronite jednu po jednu rajčicu, svaku na oko 10 sekundi. Pustite da se hladi u ledenoj vodi. Ogulite kožicu s rajčica te odrežite vrh. Izdubite rajčice koristeći nožić za uklanjanje sredine iz jabuke.



Za mesnu salatu narežite pastrami i krastavce na kockice. Ogulite jabuke, narežite ih na ploške, potom na trake i na kraju na kockice. Narežite vlasac za tanke kolute. Sve pomiješajte te začinite jogurtom, majonezom, solju i paprom.


Za koktel-umak, pomiješajte šeri s paprikom. U zdjeli pomiješajte vrhnje za kuhanje, majonezu, kečap, sirup od đumbira, Tabasco i umak Worcestershire dok ne dobijete glatku smjesu. Potom dodajte mješavinu šerija i paprike. Dobro promiješajte i začinite brendijem. Po želi začinite solju, paprom i limunovim sokom. Napunite rajčice žlicom umaka, potom kozicama i završite sa žlicom koktel umaka. Ukrasite grančicom kopra.

Za salatu od sira, razmrvite plavi sir. Operite celer, narežite ga na trake, potom na kockice te dodajte plavi sir. Pomiješajte salatu s malo jogurta te začinite solju i paprom. 

Sastojci

  • Za mesnu salatu2 kriške pastramija debljine otprilike 5 mm 3 manja krastavca za kiseljenje 1 jabuka Goldstar 0.5 vezice vlasca 2 velike žlice malomasnog jogurta 1 velika žlica majoneze sol svježe mljeveni paparZa salatu od kozica150 g kozica pjeskulja koktel-umak koparZa koktel-umak1 dl šerija 1 čajna žličica paprike 2 velike žlice majoneze 1 velika žlica kečapa 1 čajna žličica sirupa od đumbira 2 kapljice Tabasca 2 kapljice umaka Worcestershire sol svježe mljeveni papar sok od limuna 1 velika žlica brendijaZa salatu s plavim sirom150 g plavog sira 4 stabljike celera 1 šalica jogurta sol svježe mljeveni papar

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve