Punjene rajčice s tri vrste salate
Recept iz: Rudolph van Veen
Priprema:
Uklonite peteljku s rajčica te u dnu napravite mali križić. Napunite veliki
lonac vodom, pustite da proključa te uronite jednu po jednu rajčicu, svaku na
oko 10 sekundi. Pustite da se hladi u ledenoj vodi. Ogulite kožicu s rajčica te
odrežite vrh. Izdubite rajčice koristeći nožić za uklanjanje sredine iz jabuke.
Za mesnu salatu narežite pastrami i krastavce na kockice. Ogulite jabuke,
narežite ih na ploške, potom na trake i na kraju na kockice. Narežite vlasac za
tanke kolute. Sve pomiješajte te začinite jogurtom, majonezom, solju i paprom.
Za koktel-umak, pomiješajte šeri s paprikom. U zdjeli pomiješajte vrhnje za
kuhanje, majonezu, kečap, sirup od đumbira, Tabasco i umak Worcestershire dok
ne dobijete glatku smjesu. Potom dodajte mješavinu šerija i paprike. Dobro
promiješajte i začinite brendijem. Po želi začinite solju, paprom i limunovim
sokom. Napunite rajčice žlicom umaka, potom kozicama i završite sa žlicom
koktel umaka. Ukrasite grančicom kopra.
Sastojci
- Za mesnu salatu2 kriške pastramija debljine otprilike 5 mm 3 manja krastavca za kiseljenje 1 jabuka Goldstar 0.5 vezice vlasca 2 velike žlice malomasnog jogurta 1 velika žlica majoneze sol svježe mljeveni paparZa salatu od kozica150 g kozica pjeskulja koktel-umak koparZa koktel-umak1 dl šerija 1 čajna žličica paprike 2 velike žlice majoneze 1 velika žlica kečapa 1 čajna žličica sirupa od đumbira 2 kapljice Tabasca 2 kapljice umaka Worcestershire sol svježe mljeveni papar sok od limuna 1 velika žlica brendijaZa salatu s plavim sirom150 g plavog sira 4 stabljike celera 1 šalica jogurta sol svježe mljeveni papar
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Tartovi s kozjim sirom i ljutikom
Recepti Mary Berry
15-minutna tjestenina
Recepti Mary Berry
Gljive s češnjakom i dimljenom šunkom na tostiranom briocheu
Recepti Adam Liaw
Kokošja juha s dvije vrste okruglica (Hønsekødssuppe)
Recepti Adam Liaw
Juha od graška s raženim i pirovim palačinkama
Recepti Primož Dolničar
Kiseli kupus
Recepti Primož Dolničar
Juha od gljiva
Recepti Lora i Stoyan
Popečci od skute s umakom od rajčice
Recepti Lora i Stoyan
Pite od mljevenog mesa i povrća
Recepti Lora i Stoyan
Trokut pite s nadjevom od gljiva i sira