Punjene rajčice s tri vrste salate

Punjene rajčice s tri vrste salate

Opis

Priprema:

Uklonite peteljku s rajčica te u dnu napravite mali križić. Napunite veliki lonac vodom, pustite da proključa te uronite jednu po jednu rajčicu, svaku na oko 10 sekundi. Pustite da se hladi u ledenoj vodi. Ogulite kožicu s rajčica te odrežite vrh. Izdubite rajčice koristeći nožić za uklanjanje sredine iz jabuke.



Za mesnu salatu narežite pastrami i krastavce na kockice. Ogulite jabuke, narežite ih na ploške, potom na trake i na kraju na kockice. Narežite vlasac za tanke kolute. Sve pomiješajte te začinite jogurtom, majonezom, solju i paprom.


Za koktel-umak, pomiješajte šeri s paprikom. U zdjeli pomiješajte vrhnje za kuhanje, majonezu, kečap, sirup od đumbira, Tabasco i umak Worcestershire dok ne dobijete glatku smjesu. Potom dodajte mješavinu šerija i paprike. Dobro promiješajte i začinite brendijem. Po želi začinite solju, paprom i limunovim sokom. Napunite rajčice žlicom umaka, potom kozicama i završite sa žlicom koktel umaka. Ukrasite grančicom kopra.

Za salatu od sira, razmrvite plavi sir. Operite celer, narežite ga na trake, potom na kockice te dodajte plavi sir. Pomiješajte salatu s malo jogurta te začinite solju i paprom. 

Sastojci

Za mesnu salatu

  • 2 kriške pastramija debljine otprilike 5 mm
  • 3 manja krastavca za kiseljenje
  • 1 jabuka Goldstar
  • 0.5 vezice vlasca
  • 2 velike žlice malomasnog jogurta
  • 1 velika žlica majoneze
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Za salatu od kozica

  • 150 g kozica pjeskulja
  • koktel-umak
  • kopar

Za koktel-umak

  • 1 dl šerija
  • 1 čajna žličica paprike
  • 2 velike žlice majoneze
  • 1 velika žlica kečapa
  • 1 čajna žličica sirupa od đumbira
  • 2 kapljice Tabasca
  • 2 kapljice umaka Worcestershire
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • sok od limuna
  • 1 velika žlica brendija

Za salatu s plavim sirom

  • 150 g plavog sira
  • 4 stabljike celera
  • 1 šalica jogurta
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Povezani recepti