Opis
Način pripreme:
1. Unaprijed ugrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
2. Mikserom istucite jaja i mlijeko, moraju biti sa sobne temperature. Dodajte rastopljeni maslac i ponovno pomiješajte. Odjednom sipajte brašno i sol i miješajte dok smjesa ne postane glatka i bez grudica.
3. Kalupe za muffine premažite rastopljenim maslacem. U kalupe raspodijelite tijesto tako da napunite ne više od 2/3 volumena.
4. Pecite krafnice 20-25 minuta dok ne nabujaju i porumene. Ne otvarajte vrata pećnice tijekom pečenja.
5. Za prvi nadjev sitno narežite i pomiješajte u posudi šunku, mladi luk, češnjak, jaja, krastavce, majčinu dušicu i sir. Pomiješajte s kiselim vrhnjem i, ako je potrebno, posolite.
6. Za drugi nadjev pomiješajte tunjevinu sa sitno narezanim mladim lukom i češnjakom, naribanom limunovom korom, sokom od polovine limuna, kaprima, paprom, soli i maslinovim uljem.
7. Napunite gotove krafne i poslužite na pladnju.Sastojci
Sastojci
- 2 jaja
- 250 g svježeg mlijeka
- 2 žlice kravljeg maslaca
- 120 g brašna
- sol po želji
- maslac za premazivanje
Nadjev za 1.verziju
- 100 g šunke
- 1 stabljika mladog luka
- 1 češanj češnjaka
- 2 jaja
- 4 mala kisela krastavca
- 1 žličica majčine dušice
- 50 g sira
- 2 žlice kiselog vrhnja
- sol po želji
Nadjev za 2.verziju
- 1 konzerva tunjevine
- 1 stabljika mladog luka
- 1 češanj češnjaka
- 1 limun
- 1 žlica kapara
- 2 žlice maslinova ulja
- sol i papar po želji