Punjene krafne
Recept iz: Jolanta Delibozova
Način pripreme:
1. Unaprijed ugrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
2. Mikserom istucite jaja i mlijeko, moraju biti sa sobne temperature. Dodajte rastopljeni maslac i ponovno pomiješajte. Odjednom sipajte brašno i sol i miješajte dok smjesa ne postane glatka i bez grudica.
3. Kalupe za muffine premažite rastopljenim maslacem. U kalupe raspodijelite tijesto tako da napunite ne više od 2/3 volumena.
4. Pecite krafnice 20-25 minuta dok ne nabujaju i porumene. Ne otvarajte vrata pećnice tijekom pečenja.
5. Za prvi nadjev sitno narežite i pomiješajte u posudi šunku, mladi luk, češnjak, jaja, krastavce, majčinu dušicu i sir. Pomiješajte s kiselim vrhnjem i, ako je potrebno, posolite.
6. Za drugi nadjev pomiješajte tunjevinu sa sitno narezanim mladim lukom i češnjakom, naribanom limunovom korom, sokom od polovine limuna, kaprima, paprom, soli i maslinovim uljem.
7. Napunite gotove krafne i poslužite na pladnju.Sastojci
- Sastojci2 jaja 250 g svježeg mlijeka 2 žlice kravljeg maslaca 120 g brašna sol po želji maslac za premazivanjeNadjev za 1.verziju100 g šunke 1 stabljika mladog luka 1 češanj češnjaka 2 jaja 4 mala kisela krastavca 1 žličica majčine dušice 50 g sira 2 žlice kiselog vrhnja sol po željiNadjev za 2.verziju1 konzerva tunjevine 1 stabljika mladog luka 1 češanj češnjaka 1 limun 1 žlica kapara 2 žlice maslinova ulja sol i papar po želji
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Annabel Langbein
Pita sa slaninom i jajima
Recepti Mary Berry
Gratinirani komorač i krumpir
Recepti Ainsley Harriott
Tjestenina s morskim plodovima, čilijem i cherry rajčicama
Recepti Mary Berry
Terina s lososom i šparogama
Recepti Mary Berry
Losos en croute sa crvenim pestom i pečenim povrćem
Recepti Mary Berry
Pečeni goveđi file u umaku od pečenog češnjaka i senfa
Recepti Mary Berry
Ljetna dimljena šunka glazirana javorom sa svježim marelicama i začinom od đumbira
Recepti Mary Berry
Fileti lososa s umakom od začinskog bilja, prepeličjim jajima i šparogama
Recepti Jolanta Delibozova
Riba s pastom od maslina i mozzarellom
Recepti Jolanta Delibozova
Pile s limunom