Opis

Način pripreme:

1. Unaprijed ugrijte pećnicu na 200 stupnjeva.

2. Mikserom istucite jaja i mlijeko, moraju biti sa sobne temperature. Dodajte rastopljeni maslac i ponovno pomiješajte. Odjednom sipajte brašno i sol i miješajte dok smjesa ne postane glatka i bez grudica.

3. Kalupe za muffine premažite rastopljenim maslacem. U kalupe raspodijelite tijesto tako da napunite ne više od 2/3 volumena.

4. Pecite krafnice 20-25 minuta dok ne nabujaju i porumene. Ne otvarajte vrata pećnice tijekom pečenja.

5. Za prvi nadjev sitno narežite i pomiješajte u posudi šunku, mladi luk, češnjak, jaja, krastavce, majčinu dušicu i sir. Pomiješajte s kiselim vrhnjem i, ako je potrebno, posolite.

6. Za drugi nadjev pomiješajte tunjevinu sa sitno narezanim mladim lukom i češnjakom, naribanom limunovom korom, sokom od polovine limuna, kaprima, paprom, soli i maslinovim uljem.

7. Napunite gotove krafne i poslužite na pladnju.

Sastojci

Sastojci

  • 2 jaja
  • 250 g svježeg mlijeka
  • 2 žlice kravljeg maslaca
  • 120 g brašna
  • sol po želji
  • maslac za premazivanje

Nadjev za 1.verziju

  • 100 g šunke
  • 1 stabljika mladog luka
  • 1 češanj češnjaka
  • 2 jaja
  • 4 mala kisela krastavca
  • 1 žličica majčine dušice
  • 50 g sira
  • 2 žlice kiselog vrhnja
  • sol po želji

Nadjev za 2.verziju

  • 1 konzerva tunjevine
  • 1 stabljika mladog luka
  • 1 češanj češnjaka
  • 1 limun
  • 1 žlica kapara
  • 2 žlice maslinova ulja
  • sol i papar po želji

Povezani recepti