Punjena peciva Caprese
Recept iz: Rudolph van Veen
Već dvanaest godina Rudolf je jedan od najpopularnijih nizozemskih televizijskih kuhara. U najuspješnije projekte ubraja serijal Pekarnica na autobusnoj stanici koja 10 posto svojih prihoda daje u dobrotvorne svrhe.
Sastojci
- Majoneza s bosiljkom
- pola stručka bosiljka
- 10 ml bijelog vinskog octa
- 1 žlica glatkog senfa
- 2 žumanjka
- 300 ml ulja sjemenki grožđa
- Punjena peciva Caprese 6 žemlja
- pola stručka bosiljka
- 4 rajčice
- 2 kugle mozzarelle
- 125 g rokule
- 250 g parmskog pršuta
- Dodatne potrepštine
- 6 drvenih štapića
Priprema
- Majoneza s bosiljkom
- 1. Bosiljak nakidajte i nasjeckajte.
- 2. Istucite ocat sa senfom i žumanjcima tako da dobijete kremastu smjesu.
- 3. Malo posolite i popaprite. Uz miješanje, polako dolijevajte ulje.
- 4. Ako ovo radite prebrzo, majoneza će se zgrušati.
- 5. Uzmite dovoljno vremena i jako miješajte dok ne dobijete kremastu majonezu.
- 6. Dodajte bosiljak i, ako je potrebno, malo posolite i začinite svježe mljevenim paprom.
- Punjena peciva Caprese
- 1. Zagrijte pećnicu na 200 °C.
- 2. Pecite peciva oko 12 minuta tako da postanu zlatnosmeđa i hrskava.
- 3. Ostavite peciva da se ohlade.
- 4. Odrežite gornji dio peciva i izdubite pecivo.
- 5. Unutarnju stranu peciva i odrezani gornji dio namažite majonezom s bosiljkom.
- 6. Nakidajte bosiljak. Rajčice i mozzarellu narežite na kriške.
- 7. Pecivo napunite mozzarellom, rajčicom, majonezom s bosiljkom i svježim bosiljkom.
- 8. Rokulu stavite na unutarnju stranu gornjeg dijela i prerežite pecivo napola.
- 9. Učvrstite pecivo štapićem s kriškom parmskog pršuta.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Warren Mendes
Pržena peciva vetkoek s prilogom od graha chaka-lekker
Recepti Justine Schofield
Topli sendviči s mettwurstom i kiselim zeljem
Recepti Justine Schofield
Pizzette s kruškom, pršutom i rukolom
Recepti Justine Schofield
Cheeseburger s goveđim fileom
Recepti Luca Ciano
Parmezanski „sendvič“ s tučenom ricottom i parmezanskim pršutom
Recepti Curtis Stone
Sendviči od odreska s karameliziranim lukom i grojerom
Recepti Luca Ciano
Focaccia s maslinama bez glutena
Recepti Donal Skehan
Hrskavi sendvič s piletinom
Recepti Lora i Stoyan
Pureći burger sendvič
Recepti Paul Hollywood
Tornjevi od tortilja i kukuruzne tortilje