Punjena peciva Caprese

Punjena peciva Caprese

Opis

 

Majoneza s bosiljkom

Bosiljak nakidajte i nasjeckajte. Istucite ocat sa senfom i žumanjcima tako da dobijete kremastu smjesu. Malo posolite i popaprite. Uz miješanje, polako dolijevajte ulje. Ako ovo radite prebrzo, majoneza će se zgrušati. Uzmite dovoljno vremena i jako miješajte dok ne dobijete kremastu majonezu. Dodajte bosiljak i, ako je potrebno, malo posolite i začinite svježe mljevenim paprom.

 

Punjena peciva Caprese

Zagrijte pećnicu na 200 °C. Pecite peciva oko 12 minuta tako da postanu zlatnosmeđa i hrskava. Ostavite peciva da se ohlade. Odrežite gornji dio peciva i izdubite pecivo. Unutarnju stranu peciva i odrezani gornji dio namažite majonezom s bosiljkom. Nakidajte bosiljak. Rajčice i mozzarellu narežite na kriške. Pecivo napunite mozzarellom, rajčicom, majonezom s bosiljkom i svježim bosiljkom. Rokulu stavite na unutarnju stranu gornjeg dijela i prerežite pecivo napola. Učvrstite pecivo štapićem s kriškom parmskog pršuta.

Sastojci

Majoneza s bosiljkom

  • pola stručka bosiljka
  • 10 ml bijelog vinskog octa
  • 1 žlica glatkog senfa
  • 2 žumanjka
  • 300 ml ulja sjemenki grožđa

Punjena peciva Caprese

  • 6 žemlja
  • pola stručka bosiljka
  • 4 rajčice
  • 2 kugle mozzarelle
  • 125 g rokule
  • 250 g parmskog pršuta

Dodatne potrepštine

  • 6 drvenih štapića

Povezani recepti