Punjena peciva Caprese

Već dvanaest godina Rudolf je jedan od najpopularnijih nizozemskih televizijskih kuhara. U najuspješnije projekte ubraja serijal Pekarnica na autobusnoj stanici koja 10 posto svojih prihoda daje u dobrotvorne svrhe.

Sastojci

  • Majoneza s bosiljkom
  • pola stručka bosiljka
  • 10 ml bijelog vinskog octa
  • 1 žlica glatkog senfa
  • 2 žumanjka
  • 300 ml ulja sjemenki grožđa
  • Punjena peciva Caprese 6 žemlja
  • pola stručka bosiljka
  • 4 rajčice
  • 2 kugle mozzarelle
  • 125 g rokule
  • 250 g parmskog pršuta
  • Dodatne potrepštine
  • 6 drvenih štapića

Priprema

  • Majoneza s bosiljkom
  • 1. Bosiljak nakidajte i nasjeckajte.
  • 2. Istucite ocat sa senfom i žumanjcima tako da dobijete kremastu smjesu.
  • 3. Malo posolite i popaprite. Uz miješanje, polako dolijevajte ulje.
  • 4. Ako ovo radite prebrzo, majoneza će se zgrušati.
  • 5. Uzmite dovoljno vremena i jako miješajte dok ne dobijete kremastu majonezu.
  • 6. Dodajte bosiljak i, ako je potrebno, malo posolite i začinite svježe mljevenim paprom.
  • Punjena peciva Caprese
  • 1. Zagrijte pećnicu na 200 °C.
  • 2. Pecite peciva oko 12 minuta tako da postanu zlatnosmeđa i hrskava.
  • 3. Ostavite peciva da se ohlade.
  • 4. Odrežite gornji dio peciva i izdubite pecivo.
  • 5. Unutarnju stranu peciva i odrezani gornji dio namažite majonezom s bosiljkom.
  • 6. Nakidajte bosiljak. Rajčice i mozzarellu narežite na kriške.
  • 7. Pecivo napunite mozzarellom, rajčicom, majonezom s bosiljkom i svježim bosiljkom.
  • 8. Rokulu stavite na unutarnju stranu gornjeg dijela i prerežite pecivo napola.
  • 9. Učvrstite pecivo štapićem s kriškom parmskog pršuta.

Povezani recepti

Vidi sve