Kada trebate nekoga impresionirate, pripremite im puding od tamne čokolade s amaretti keksima

Sastojci

  • Sastojci:
  • 125 g sitnog šećera (za karamel)
  • 2 žlice vode
  • 5 jaja
  • 125 g sitnog šećera
  • 50 g tamnog kakaa u prahu
  • 30 ml ruma
  • 400 ml mlijeka
  • 100 ml svježeg vrhnja
  • 60 g šećera u prahu
  • 5 listova mente
  • 10 amaretti keksa, mrvljenih + dva za dekoraciju
  • 1 naranča, zest i meso

Priprema

  • Pećnicu zagrijte na 140° C.
  • Kako biste napravili karamel, u lonac s teškim dnom dodajte 125 g sitnog šećera i vode, te prokuhajte na laganoj vatri. Kada poprimi boju karamela, maknite s vatre i prelijte u namašćenu posudu za pečenje (keramički kalup, kalup za kruh ili okrugli kalup).
  • U velikoj zdjeli miksajte jaja, kakao i rum. U malom loncu prokuhajte mlijeko i vrhnje. Ulijte u smjesu s jajima i promiješajte. Kalupe za pečenje napunite smjesom.
  • Pecite u vodenoj kupelji, u pećnici zagrijanoj na 140° C, 40–45 minuta.
  • Dopustite da se ohladi, zatim stavite u hladnjak minimalno dva sata, a za još bolji ishod ostavite u hladnjaku cijelu noć.
  • Preokrenite kalupe i izvadite hladan desert. Poslužite s mrvljenim keksima, mentom, zestom naranče, komadima oguljene naranče i pospite šećerom u prahu.

Povezani recepti

Vidi sve