Puding od tamne čokolade s Amaretti keksima
Recept iz: Luca Ciano
Luca Ciano rođen je u Italiji, no prebcio je svoj život iz Milana u Australiju. Ljubav prema talijanskoj hrani nikako nije izgubio te često odaje počast svojim talijanskim korijenima kroz razne kulinarske pothvate. Sa već 15 godina, pokrenuo je svoji kulinarski put u Italiji, a do današnjeg dana postigao je razne uspjehe: nagrade, knjige, a sada dodaje i emisiju u svoja impresivna iskustsva.
Sastojci
- Sastojci:
- 125 g sitnog šećera (za karamel)
- 2 žlice vode
- 5 jaja
- 125 g sitnog šećera
- 50 g tamnog kakaa u prahu
- 30 ml ruma
- 400 ml mlijeka
- 100 ml svježeg vrhnja
- 60 g šećera u prahu
- 5 listova mente
- 10 amaretti keksa, mrvljenih + dva za dekoraciju
- 1 naranča, zest i meso
Priprema
- 1. Pećnicu zagrijte na 140° C.
- 2. Kako biste napravili karamel, u lonac s teškim dnom dodajte 125 g sitnog šećera i vode, te prokuhajte na laganoj vatri. Kada poprimi boju karamela, maknite s vatre i prelijte u namašćenu posudu za pečenje (keramički kalup, kalup za kruh ili okrugli kalup).
- 3. U velikoj zdjeli miksajte jaja, kakao i rum. U malom loncu prokuhajte mlijeko i vrhnje. Ulijte u smjesu s jajima i promiješajte. Kalupe za pečenje napunite smjesom.
- 4. Pecite u vodenoj kupelji, u pećnici zagrijanoj na 140° C, 40–45 minuta.
- 5. Dopustite da se ohladi, zatim stavite u hladnjak minimalno dva sata, a za još bolji ishod ostavite u hladnjaku cijelu noć.
- 6. Preokrenite kalupe i izvadite hladan desert. Poslužite s mrvljenim keksima, mentom, zestom naranče, komadima oguljene naranče i pospite šećerom u prahu.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Michel Albert Roux
Gisellini kolači cannelés
Recepti Michel Albert Roux
Kolač s trešnjama
Recepti Michel Albert Roux
Tart s kremom od badema i malinama
Recepti Ainsley Harriott
Biskvit s mangom i marakujom s jogurtom od limete i marakuje
Recepti Kirsten Tibballs
Čokoladne kuglice u košaricama
Recepti Kirsten Tibballs
Pločice od kokosa
Recepti Kirsten Tibballs
Pločice od karamela i čokolade
Recepti Donal Skehan
Brownieji s čajem od jasmina
Recepti Donal Skehan
Kolač od kokosa i tropskog voća
Recepti Donal Skehan
Kolači s kayom od kokosa