Puding od riže s pekmezom od jagoda
Recept iz: Jamie Oliver
Način pripreme:
1. Operite jagode i stavite u veliku duboku posudu. Pospite šećerom. Rukama miješajte i istodobno gnječite dok ne nastane kaša. Kašu izlijte u lonac i ostavite smjesu da kuha na laganoj vatri. Provjeravajte i uklanjajte pjenu koja je stvara na površini. Pekmez kuhajte oko 30 minuta.
2. U lonac stavite rižu i prelijte mlijekom. Dodajte srčiku štapića vanilije i šećer i promiješajte. Poklopite i ostavite smjesu da prokuha. Zatim kuhajte na umjerenoj temperaturi oko 20 minuta dok se ne zgusne.
3. U tanjuru nadrobite puslice, gore stavite puding od riže, a zatim pekmez od jagoda. Možete ukrasiti svježim jagodama.
Sastojci
- Za pekmez2 kg svježih jagoda 300 g šećeraZa puding od riže1 šalica riže 5 šalica svježeg mlijeka 1 štapić vanilije 2 šalice šećera od vanilije
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Knickerbocker glory
Recepti Mary Berry
Kolačići od jabuka i badema
Recepti Ainsley Harriott
Kolačići od kokosa i limete
Recepti Martha Stewart
Kruh sa smeđim maslacem
Recepti Martha Stewart
Tart od sira s marelicama
Recepti Martha Stewart
Tart s jabukama
Recepti Martha Stewart
Tart s malinama i jagodama
Recepti Martha Stewart
Čokoladni mousse
Recepti Martha Stewart
Torta sa sladoledom i trostrukim čokoladnim užitkom
Recepti Martha Stewart
Posebna rolada s vanilijom i čokoladom