Puding od riže s pekmezom od jagoda

Način pripreme:

1. Operite jagode i stavite u veliku duboku posudu. Pospite šećerom. Rukama miješajte i istodobno gnječite dok ne nastane kaša. Kašu izlijte u lonac i ostavite smjesu da kuha na laganoj vatri. Provjeravajte i uklanjajte pjenu koja je stvara na površini. Pekmez kuhajte oko 30 minuta.

2. U lonac stavite rižu i prelijte mlijekom. Dodajte srčiku štapića vanilije i šećer i promiješajte. Poklopite i ostavite smjesu da prokuha. Zatim kuhajte na umjerenoj temperaturi oko 20 minuta dok se ne zgusne.

3. U tanjuru nadrobite puslice, gore stavite puding od riže, a zatim pekmez od jagoda. Možete ukrasiti svježim jagodama.

Sastojci

  • Za pekmez2 kg svježih jagoda 300 g šećeraZa puding od riže1 šalica riže 5 šalica svježeg mlijeka 1 štapić vanilije 2 šalice šećera od vanilije

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve