Kirsten Tibballs, koju MasterChef naziva „kraljicom čokolade“ jedna je od australskih najpoznatijih i međunarodno poštovanih slastičarki i stručnjakinja za čokoladu.

Kirsten je predstavljala Australiju na Svjetskom prvenstvu slastičara u Las Vegasu gdje je zbog svoje čokolade prepoznata kao najbolja na svijetu, a osvojila je i zlatnu medalju na Slastičarskoj olimpijadi u Njemačkoj. Bila je i članica žirija na natjecanju „World Chocolate Masters“ u Parizu, „The Patisserie Grand Prixu“ u Japanu i na natjecanju „World Chocolate Masters National selections“ u Londonu.

Sastojci

  • Džem od maline
  • 200 g jagoda, grubo narezati
  • 150 g malina
  • ½ žličice paste od vanilije
  • 25 g sitnoga šećera
  • Puding
  • maslac za mazanje staklenih ćupova
  • 150 g neslanog maslaca, omekšanog
  • 150 g sitnoga šećera
  • sitno naribane korice 2 naranče
  • prstohvat morske soli
  • 3 jaja
  • 150 g brašna s praškom za pecivo, prosijati
  • 45 g grožđica
  • sladoled od vanilije, za posluživanje

Priprema

  • Za džem:
  • 1. u zdjeli izmiješati sastojke.
  • Za pudinge:
  • 1. Maslacem namazati staklene ćupove.
  • 2. S veslastim nastavkom u mikseru smiksati maslac i šećer.
  • 3. Dodati jaja, potom brašno, naribani limun, sol i na kraju grožđice.
  • 4. Ravnomjerno rapodijeliti džem na dno 6 staklenki, a zatim raspodijeliti i puding, stavljajući povrh jagoda.
  • 5. Staklenke složiti u sigurnosnu posudu za pečenje, stranica visokih poput staklenki.
  • 6. Peći u vodenoj kupki u pećnici 1 sat na 160°C.
  • 7. Da bi se provjerilo jesu li pudinzi kuhani, lagano im se pritisne vrh koji bi se trebao vratiti.
  • 8. Poslužiti dok je vruće uz kuglu sladoleda od vanilije.

Povezani recepti

Vidi sve