Opis
Za džem: u zdjeli izmiješati sastojke.
Za pudinge: maslacem namazati staklene ćupove. S veslastim nastavkom u mikseru smiksati maslac i šećer. Dodati jaja, potom brašno, naribani limun, sol i na kraju grožđice. Ravnomjerno rapodijeliti džem na dno 6 staklenki, a zatim raspodijeliti i puding, stavljajući povrh jagoda. Staklenke složiti u sigurnosnu posudu za pečenje, stranica visokih poput staklenki.
Peći u vodenoj kupki u pećnici 1 sat na 160°C. Da bi se provjerilo jesu li pudinzi kuhani, lagano im se pritisne vrh koji bi se trebao vratiti.
Poslužiti dok je vruće uz kuglu sladoleda od vanilije.
Sastojci
Džem od maline
- 200 g jagoda, grubo narezati
- 150 g malina
- ½ žličice paste od vanilije
- 25 g sitnoga šećera
Puding
- maslac za mazanje staklenih ćupova
- 150 g neslanog maslaca, omekšanog
- 150 g sitnoga šećera
- sitno naribane korice 2 naranče
- prstohvat morske soli
- 3 jaja
- 150 g brašna s praškom za pecivo, prosijati
- 45 g grožđica
- sladoled od vanilije, za posluživanje