Puding od maline u staklenkama
Recept iz: Kirsten Tibballs
Kirsten Tibballs, koju MasterChef naziva „kraljicom čokolade“ jedna je od australskih najpoznatijih i međunarodno poštovanih slastičarki i stručnjakinja za čokoladu.
Kirsten je predstavljala Australiju na Svjetskom prvenstvu slastičara u Las Vegasu gdje je zbog svoje čokolade prepoznata kao najbolja na svijetu, a osvojila je i zlatnu medalju na Slastičarskoj olimpijadi u Njemačkoj. Bila je i članica žirija na natjecanju „World Chocolate Masters“ u Parizu, „The Patisserie Grand Prixu“ u Japanu i na natjecanju „World Chocolate Masters National selections“ u Londonu.
Sastojci
- Džem od maline
- 200 g jagoda, grubo narezati
- 150 g malina
- ½ žličice paste od vanilije
- 25 g sitnoga šećera
- Puding
- maslac za mazanje staklenih ćupova
- 150 g neslanog maslaca, omekšanog
- 150 g sitnoga šećera
- sitno naribane korice 2 naranče
- prstohvat morske soli
- 3 jaja
- 150 g brašna s praškom za pecivo, prosijati
- 45 g grožđica
- sladoled od vanilije, za posluživanje
Priprema
- Za džem:
- 1. u zdjeli izmiješati sastojke.
- Za pudinge:
- 1. Maslacem namazati staklene ćupove.
- 2. S veslastim nastavkom u mikseru smiksati maslac i šećer.
- 3. Dodati jaja, potom brašno, naribani limun, sol i na kraju grožđice.
- 4. Ravnomjerno rapodijeliti džem na dno 6 staklenki, a zatim raspodijeliti i puding, stavljajući povrh jagoda.
- 5. Staklenke složiti u sigurnosnu posudu za pečenje, stranica visokih poput staklenki.
- 6. Peći u vodenoj kupki u pećnici 1 sat na 160°C.
- 7. Da bi se provjerilo jesu li pudinzi kuhani, lagano im se pritisne vrh koji bi se trebao vratiti.
- 8. Poslužiti dok je vruće uz kuglu sladoleda od vanilije.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Curtis Stone
Panna cotta s jagodama poširanima u pjenušcu
Recepti Luca Ciano
Sorbet od bosiljka s mrvicama i džemom
Recepti Lora i Stoyan
Browniji s višnjama i glazurom od snijega
Recepti Lora i Stoyan
Mini gibanice od pirovog brašna
Recepti Lora i Stoyan
Karamel-krema s jagodama
Recepti Lora i Stoyan
Palačinke s kvascem
Recepti Luca Ciano
Nabujak od parmezana s poširanim kruškama začinjen lambrusco vinom
Recepti Mary Berry
Kolač sa limunom
Recepti Primož Dolničar
Marmelada od borovnice i marmelada od maline
Recepti Primož Dolničar
Kompot od marelica