Opis

Za džem: u zdjeli izmiješati sastojke.

Za pudinge: maslacem namazati staklene ćupove. S veslastim nastavkom u mikseru smiksati maslac i šećer. Dodati jaja, potom brašno, naribani limun, sol i na kraju grožđice. Ravnomjerno rapodijeliti džem na dno 6 staklenki, a zatim raspodijeliti i puding, stavljajući povrh jagoda. Staklenke složiti u sigurnosnu posudu za pečenje, stranica visokih poput staklenki.

Peći u vodenoj kupki u pećnici 1 sat na 160°C. Da bi se provjerilo jesu li pudinzi kuhani, lagano im se pritisne vrh koji bi se trebao vratiti.

Poslužiti dok je vruće uz kuglu sladoleda od vanilije.

Sastojci

Džem od maline

  • 200 g jagoda, grubo narezati
  • 150 g malina
  • ½ žličice paste od vanilije
  • 25 g sitnoga šećera

Puding

  • maslac za mazanje staklenih ćupova
  • 150 g neslanog maslaca, omekšanog
  • 150 g sitnoga šećera
  • sitno naribane korice 2 naranče
  • prstohvat morske soli
  • 3 jaja
  • 150 g brašna s praškom za pecivo, prosijati
  • 45 g grožđica
  • sladoled od vanilije, za posluživanje

Povezani recepti