Puding od kruha i maslaca
Sastojci
- 60 g maslaca + dodatno za mašćenje
- 8 debelih kriška starog bijelog kruha
- 80 g marmelade
- 1 velika jabuka
- 125 g finog šećera
- 1 čajna žličica mljevenog cimeta
- prstohvat svježe mljevenog muškatnog oraščića
- 850 ml mlijeka
- 3 velika jaja
- 1 čajna žličica ekstrakta vanilije
- tekuće vrhnje za serviranje
Priprema
- 1. S malo maslaca namastite vatrostalnu posudu za pečenje dimenzija 20 x 12. Svaku krišku kruha s jedne strane namažite maslacem i s malo marmelade. Napravite sendviče i narežite na četvrtine dijagonalno.
- 2. U posudi uspravno posložite četvrtine sendviča tako da je najduža strana prema dolje, a suprotan kut prema gore. Između ubacite kriške jabuke. Pomiješajte šećer s cimetom i muškatnim oraščićem te dobivenom smjesom pospite jabuke i kruh kako budete slagali kriške.
- 3. U velikom vrču pomiješajte mlijeko, jaja i ekstrakt vanilije dok se sve ne poveže. Smjesom prelijte kruh i kriške jabuke te lagano vrhovima prstiju pritisnite kriške tako da kruh upije tekućinu.
- 4. Pospite odozgo preostalim šećerom, prekrijte plastičnom folijom te ostavite sa strane 25 minuta ili dok kruh ne upije većinu tekućine.
- 5. Zagrijte pećnicu na 160 °C. Pecite puding u pećnici 50 do 55 minuta dok se vrh ne napuše i poprimi lijepu zlatnu boju. Pustite da se malo ohladi te poslužite s malo tekućeg vrhnja.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Michel Albert Roux
Mille feuille pogačice s čokoladom
Recepti Michel Albert Roux
Oreilettes
Recepti Michel Albert Roux
Poširane breskve s mačjim jezicima
Recepti Michel Albert Roux
Sufle od jagoda s pistacijama
Recepti Michel Albert Roux
Glazirana dinja sa šećerom i borovnicama
Recepti Ainsley Harriott
Staklenke s jagodama, keksima i cheesecakeom
Recepti Ainsley Harriott
Betsyne palačinkice s džemom od rabarbare i maline i šlagom
Recepti Ainsley Harriott
Pire od jagoda s kremom od bazge
Recepti Curtis Stone
Slatki složenac od kroasana i lješnjaka
Recepti Luca Ciano
Sgroppino od limuna sa želeom od prosecca